Patienter og medarbejdere er flyttet ind i specialdesignet nybyggeri
Patienter flytter ind i specialdesignet nybyggeri
Alle patienter og medarbejdere fra Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader er rykket ind Bodil Eskesen Centret i Glostrup.
13 patienter med hjerneskade er 1. juni overflyttet til Bodil Eskesen Centret. Afsnittet for hjerneskader flytter fra Hvidovre Hospital, hvor de har haft udefunktion. For en uge siden flyttede 11 patienter med rygmarvsskader ind i bygningen fra Hornbæk. Funktionerne og de omkring 250 medarbejdere er samlet i Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader.
Med Rigshospitalets nye bygning, Bodil Eskesen Centret, får patienter med hjerne- og rygmarvsskader helt nye og specialtilpassede genoptræningsforhold. Bygningen har plads til i alt 125 patienter fra hele Østdanmark.
-Både for behandlingen og forskningen er det en stor styrke at samle de to fagområder et sted. For både patienter med hjerne- og rygmarvsskade betyder flytningen en bedre overgang fra intensivbehandling til vores behandling og genoptræning, som vi kan komme tidligere i gang med, siger Mette Lindelof, cheflæge for Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader.
Træning inde og ude
-I Bodil Eskesen Centret får patienter med hjerne- og rygmarvsskader optimale genoptræningsforhold på internationalt niveau. Alt fra sengestuer og træningsrum til haven rundt om bygningen er tilpasset netop de patienter og skaber de bedste forudsætninger for en god og tidlig genoptræning, siger Louise Lund-Møller, chefygeplejerske for Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader.
Bodil Eskesen Centret har enestuer med god plads til kørestol eller andet hjælpeudstyr, træningskøkkener, en multihal til blandt andet gang- og kørestolstræning, for de patienter der er langt i deres genoptræning, og mindre træningssale. Bygningen rummer også et træningsbassin, der måler 7 gang 15 meter.
I træningshaven kan forskellige typer belægning, sten og trin bruges til gang- og kørestolstræning.
Den 18,4 meter bredde og 29,9 meter lange multihal i Bodil Eskesen Centret har plads til både basketball-turneringer, forskningskonferencer og daglig træning for de indlagte patienter.
Redaktør: Pernille Welinder, centervicedirektør for Neurocentret, formand for Implementeringsgruppen for Bodil Eskesen Centret