Skip to main content

Bodil Eskesen Centrets nye Mulithal

RYK
7. februar 2023

- Med multihallen får vi et exceptionelt stort træningsrum på et hospital

​Til dagligt er den store multihal rum for genoptræning af patienter med hjerne- og rygmarvsskader, men hallen kan bygges om så den kan rumme sportsstævner og konferencer.​

Den 18,4 meter bredde og 29,9 meter lange multihal i Bodil Eskesen Centret har plads til både basketball-turneringer, forskningskonferencer og daglig træning for de indlagte patienter.  
 
-  Med multihallen får vi et exceptionelt stort træningsrum på et hospital. Udover at blive samlingspunkt for patienter og medarbejdere i Bodil Eskesen Centret er ambitionen også, at hallen kommer til at danne ramme, om aktiviteter hvor vi inviterer patientforeninger, skoleklasser og lokalmiljøet indenfor, siger Janni Sleimann, overterapeut i Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader. 
  
Hallen er i to etagers højde, placeret i kælderen og går op gennem stueetagen, hvorfra man kan se ned på aktiviteterne i hallen. Til dagligt vil hallen blive brugt til gang- og kørestolstræning og holdsport som eksempelvis basketball og hockey for patienter med hjerne- og rygmarvsskader.
 
- Multihallen bliver et rum, hvor der er gang i den. Hvor der kan spilles musik til kørestolsgenoptræning, spilles basket og roes på romaskiner. Først og fremmest for vores patienter med rygmarvsskader og patienter med hjerneskade, der er kommet langt i deres genoptræning. De patienter, der har brug for mere ro kan genoptræne i en mindre træningssal, siger Janni Sleimann.
 
Hallen er indrettet med av-udstyr, der gør det muligt at holde større arrangementer og konference, håbet er også at det bliver muligt at holde sportsstævner og være samlingspunkt for patienter, efter de har afsluttet deres genoptræningsforløb i Bodil Eskesen Centret.
 
- Hvis du har et handicap efter en rygmarvskade eller hjerneskade kan det være svært at bruge almindelige træningsmaskiner. Derfor kan man forestille sig, at multihallen på sigt også kan bruges som træningscenter for patienterne, efter de er udskrevet, siger Janni Sleimann.