Tips og tricks: Småt nyt

Trafikambassadører

Vil du være en del af et trafikambassadørkorps? Sikker Trafik LIVE tager ud på skolebesøg og holder foredrag på folkeskolernes 8. - 10. klassetrin samt på ungdomsuddannelserne, herunder Tekniske Skoler og Produktionsskoler. Ambassadørerne er mennesker, der fortæller deres personlige historie om trafikulykken og om livet efter ulykken med et handicap og de udfordringer, det giver. Formålet er at give eleverne indblik i konsekvenserne af en alvorlig trafikulykke. Der er ca. 44 aktive ambassadører på landsplan i Sikker Trafik LIVE, der besøger samlet ca. 53.000 unge mennesker hvert år. Så der er altid brug for nye ambassadører. Interesserede kan henvende sig til landskoordinator og ambassadør Jørgen Witt Christensen på tlf. 3916 3939 eller 4038 3916 eller jwc@sikkertrafik.dk  Bag Ambassadørerne står Rådet For Sikker Trafik og TrygFonden.

BB

Tarta rygsystem

Tarta rygsystem er et ryglæn, der er lavet til at forbedre den enkelte brugers siddestilling.
I en kombination af design, materialer og teknologi, tilbyder Tarta det bedste indenfor den ergonomiske verden samt en høj grad af komfort. Ryggen er bygget op som en ”rygrad” med små ryghvirvler, hvorpå der er monteret stave i forskellige størrelser til støtte af kroppen. Stavene kan flyttes og justeres, så de passer nøjagtig til den enkelte bruger. Der er mulighed for at lave en fast ryg, uden flex, eller en mere fleksibel ryg, med flex. Det er nemt at indstille ryggen til brugere, der har brug for enten extension eller fleksion. Rygsystemet fås i flere størrelser og spænder i standard målene: bredde 23-48 cm og højde 20-35 cm. Kan også bestilles i specialmål. Tarta kan monteres på alle kørestole og fås i seks forskellige modeller.
De bagerste stave, som udgør rygstøtten, fås også i smarte farver, samt "soft touch" der giver en lækker overflade.
Systemet forhandles af AStole og yderligere information kan man finde på a-stole.dk eller på tlf. 7244 0661.

BB

Svævende Magnet Akryl box

En smart og svævende akryl box fra Reenbergs, som kan hænges op i badeværelse eller køkkenet uden at lave huller i væggen. Det er en enkel og smart måde at opbevare fx tandbørster, makeuppensler, blyanter eller meget andet, som skal være lige ved hånden på badeværelse eller i køkkenet. Akryl boxen, der er i klar akryl, monteres meget nemt med en klæbbar supermagnet, og kan derfor let flyttes til den højde, der passer bedst. Boxen måler 7x7x9 cm og har en bæreevne på max 300 gr. Findes i klar akryl i sort eller hvid. Pris 229 kr. Find mere info på reenbergs.dk

BB

Rådgivning

Huset Venture Sjælland tilbyder socialrådgivning og vejledning til mennesker med handicap, som sidder fast i det offentlige system. Det kan være problemer med forståelsen af Service-, Pensions- og Arbejdsmarkedsloven eller andre områder indenfor sociallovgivning med fokus på handicapområdet. Fx kan vi rådgive og vejlede i forbindelse med BPA ordninger (hjælpeordninger) i henhold til Servicelovens § 95-96, hjælpemidler, jobmuligheder osv.
Rådgivningen, der tilbydes i samarbejde med Dansk Handicap Forbund, kan bl.a. hjælpe med at skabe overblik og informere om rettigheder og muligheder. Første samtale er gensidigt uforpligtende. Tid til samtale bestilles ved kontakt til socialrådgiver Annette Lindeløv på tlf. 4213 3086 (mandag og onsdag kl. 9.00-14.30) eller mail: annette@hv-oest.dk. Yderligere info på hv-oest.dk

BB

Ny SU reform med forringelser

Studerende med handicap får med den nye SU-reform ringere vilkår for gennemførelse af et studie. Med den nye reform ophører SU-udbetalingen, når man er mere end et halvt år forsinket i sit studie, og der er ikke skabt hjemmel for dispensation på grund af handicap. Sygdomsperioder eller begrænsede kræfter som følge af funktionsnedsættelse kan være årsag til forlængelse af studiet, men trods tilkendegivelser blev Danske Handicaporganisationer ikke hørt.
Reformen betyder for studerende med handicap, at hvis man overskrider sit studie med mere end seks måneder henvises man til at søge revalidering, der dog for den studerende medfører en række begrænsninger.
SU-reformen blev indgået i april med et bredt politisk forlig.

BB

Højbede af paller

Med disse pallerammer fra Pindstrup kan du nemt lave en fleksibel og flytbar ”køkkenhave” som højbed.
De færdigmonterede rammer fås i størrelse 80x120 og 80x60 cm, begge i højden 18,5 cm. Med to rammer ovenpå hinanden får man en god arbejdshøjde, når planter og urter skal sås, plantes og luges. På grund af hjørnebeslagene i galvaniseret jern står de meget stabilt ovenpå hinanden.
Pallerne er fremstillet af ubehandlet fyrretræ, så en overfladebehandling inden ibrugtagning vil forlænge højbedets levetid. Bunden under rammerne må ikke være fast, idet overskydende vand fra regn eller overvanding skal kunne løbe fra. En ramme på 80x120x18,5 cm indeholder ca. 180 l sphagnum, og den mindre ramme ca. 90 l. Prisen er henholdsvis 100 og 80 kr. for en palle, der forhandles hos bl.a. Silvan på eshop.silvan.dk 

BB

Kom bare ind!

Instituttet for Menneskerettigheder (IMR) har udgivet en publikation om tilgængelighed. Instituttet har mandat til at overvåge, fremme og beskytte gennemførelsen af FNs handicapkonvention, herunder hvordan den udmøntes i praksis i Danmark. Publikationen er en del af dette arbejde og er blevet til på baggrund af en lang række samtaler med aktører inden for tilgængelighed. Repræsentanter fra DHFs bygge- og trafikpolitisk udvalg har i flere sammenhænge givet IMR input til arbejdet med tilgængelighed. Læs mere på menneskeret.dk

BB

Tabletholder til køkken

Denne tabletholder til din Ipad er designet til, når du er i køkkenet og bruger opskrifter fra nettet. Med tabletholderen fra Belkin følger en vaskbar pegepind, der er specielt designet til at holde fedtede fingre væk fra din tablet. Holderen har to justeringsmuligheder. Forhandles i farven sort/sølv og vejer 0,43 kg. Koster 299 kr.

BB

Nyt kateter til mænd

LoFric® Origo™ er et nyt kateter fra Wellspect HealthCare. Kateteret passer ikke blot til mænds livsstil, men også til deres medicinske behov. Det er udviklet og designet med henblik på at nedsætte risikoen for urinvejsinfektioner og samtidig være diskret og brugervenligt.
- LoFric Origo er resultatet af en kontinuerlig produktudvikling i tæt samarbejde med både sundhedspersonale og mandlige brugere. Vi er overbevidst om, at kateteret kan lette hverdagen for brugeren, udtaler salgschef Lise Wrona fra HealthCare Danmark.
LoFric Origo forhandles i en diskret og hygiejnisk, maskulin indpakning. Det har sterilt og funktionelle håndtag, som letter håndteringen. Det kan foldes til lommeformat ved opbevaring i lomme eller taske og er diskret ved bortskaffelse i ”egen affaldsbeholder”. Indeholder ikke PVC, ftalater og latex.
For yderligere information kontakt Lene Kruse på mail: lene.kruse@wellspect-healthcare.com eller tjek lofric.dk

BB

Nyt rejsebureau

Sustravel er et nyt rejsebureau, der tilbyder rejser tilgængelige for alle, uanset handicap. Susanne Nielsens deltagelse i TV programmet ”BS & Outsiderne” har givet erfaring, indblik og stor forståelse for, hvad det vil sige at rejse med et handicap. Sustravel tilbyder alt fra individuelle rejser til gruppe- og familierejser. På hjemmesiden finder man oversigt over rejsetyper og rejsemål samt information om rejsebureauet. Læs mere på sustravel.dk

BB