Tips og Tricks

Salt & Peber kværn

Joseph & Joseph særprægede, Y-­formede kværn har salt og peber integreret i den samme dispenserenhed. Kværnen er nem og brugervenlig, når der skaldoceres salt eller peber. Drej på den ene af de to hjulknapper øverst på dispen­seren for at male og docere salt eller peber efter behov. Kværnen kan nemt justeres fra groft til fint kornet salt eller peber ved justering af de to skruer i bunden af kværnen. Joseph & Joseph Y kværn er fremstillet af høj kvalitet og haren keramikmekanisme, som sikrer en garanteret levetid op til 10 år. Vægt 300 g.

Greb til vinglas

I Sverige produceres dette smarte og diskrete greb til vinglas. Det fæstnes nemt på glassets stilk og giver et stabilt greb. Passer til vinglas, champagneglas og cocktailglas med stilk fra 6­10 mm i diameter og minimum 65 mm høj. Findes i farverne transparent, hvid, gul og sort. Maskinvask frarådes. For mere information seagide.se.

GarlicCutter

Denne patenterede hvidløgshakker er udført i et lækkert og tid­løst design af den danske designer Bjarne Bo Andersen. Garlic Cutter består af et stempelergonomisk håndtag i sortlakeret aluminium samt to stærke skæreindsatser i rustfrit stål. Bruges blot en skæreindsats, skærer GarlicCutter hvidløget i tynde skriver og bruges begge skæreindsatser, fremkommer et net, som giver små tern. Det skårne hvidløg bliver siddende på Garlic Cutter, indtil du skal bruge det og frigøres derefter let efter skæringen med en kniv eller med hånden. Den er nem at rengøre og kan også komme i opvaskemaskinen. Pris kr. 299 og den bliver leveret i en gaveæske designet af Per Arnoldi. Se juhlerdesign.dk. BB

 Krydderurtesnitter

Her er persillehakkerens afløser. På Microplanes krydderurtesnitter er der hundredvis af små ”sakse”, der sørger for at persille, rosmarin, koriander, basilikum og andre krydderurter bliver skåret meget fint. Kan stilles direkte på bordet. Fyld snitteren op med de ønskede krydderurter, sæt låget på, drej toppen let frem og tilbage og urterne forvandles til det fineste, grønne drys. Kan også bruges til f.eks. nødder og mandler. De patenterede Microplane skær, der skærer i stedet for at flå, er lette at rengøre, og snitteren stopper ikke til ved brug. Tåler opvaskemaskine. Importeres af Hamonoya, der oplyser forhandler. Pris 249 kr.

Svingbar vask

MISSISSIPPI er en svingbar vask, der gør det praktisk og fleksibelt at nå vasken siddende på toilettet. Vasken svinges efterfølgende tilbage på plads. Den svingbare vask fra firmaet Ropox blev kåret som Årets nyhed på Health & Rehab i år. Vasken er udført i purskum og er uden skarpe kanter. Professionelle designere har været ind over udviklingen af vasken i et tæt samarbejde med brugere. Vasken måler 43 x 59 cm uden overløb. Blandingsbatteri samt fleksible afløbs­ og tilslutningsslanger er integreret i enheden. Se mere på ropox.dk. BB