Svedige trøjer og brankede næser

Tekst Kim Klüver Christiansen
 
Fire ryttere fra Dansk Hånd cykel klub tog turen til Lanzarote i starten af februar for at deltage i årets første træningslejr. Connie Hansen og Thomas Gerlach kom sikkert frem til hotellet med både cykel og bagage, men undertegnede og Onkel A. (Anders Themsen) måtte spejde forgæves efter cykelkasserne – det viste sig at de var endt i Marokko i stedet. Dyb depression og galde bredte sig i lufthavnen i en radius omkring Onkel A. og turen var tæt på at gå til apoteket efter lykkepiller. Men allerede i løbet af aftenen blev der lavet aftaler om lån af cykler hos Team Sopur, som havde ekstra eksemplarer af den nye Shark RS-model med.
 
  85 km/t downhill
Den første uge bød på daglige træningspas på op til 106 km i strid blæst og halvkøligt vejr, ca. 17-20 grader – men når solen ind i mellem kiggede frem, lykkedes det at få lidt sol på næsen.
 Allerede den første dag blev der sat flere personlige hastighedsrekorder, da det i medvinden gik nedad fra nationalparken Timanfaya med 85 km/t. I den kraftige vind skulle tungen holdes lige i munden for ikke at komme faretruende tæt på rabatten med stenhårdt lava.
Den store gruppe af håndcykelryttere fra 11 nationer gav optimale muligheder for at finde en gruppe på ens eget niveau at træne sammen med.
 
Lånecykler til Vuelta Playa Blanca
Men tilbage til ugens helt store udfor-dring: Onkel A. og undertegnede tog daglige ture til hotellets reception for i telefonen at presse lufthavnspersonalet til at levere de savnede cykler - men forgæves. Cyklerne blev lovet leveret lørdag, men lørdag eftermiddag kunne det konstateres, at cyklerne kun var nået til Frankfurt. Man havde glemt at sætte dem på flyet til Lanzarote. Så lør-dag aften måtte vi klargøre lånecyk lerne til søndagens løb, Vuelta Playa Blanca, hvor i alt 67 ryttere stillede til start.
 
Danskere med i front
Det store startfelt blev linet op i hovedgaden i Playa Blanca, hvor hundredevis af tilskuere sørgede for en flot kulisse på den 2,1 km lange rundstrækning. Efter en indledende omgang i adstadigt tempo efter løbskommisær-bilen blev løbet givet frit på bakken, og der blev lukket op for alle sluser.
Det kritiske sted på ruten var kort efter målstregen, hvor farten kom op på over 50 km/t inden et skarpt sving til højre op ad bakken. Tre ryttere måtte en tur i asfalten. Feltet blev hurtigt opdelt i mindre grupper og på tredje omgang blev frontgruppen sprængt. Thomas formåede at følge med i front, mens Onkel A. og jeg lå længere tilbage omkring 10. position. Connie lå i kamp med en enkelt anden rytter i sin klasse, men da konkurrenten blev skubbet op ad bak-kerne af sine holdkammerater, var det umuligt at nå toppen af podiet. Der blev kørt et intensivt løb på rundstræknin-gen, hvor de hurtigste ryttere nåede rundt 18 gange inden tidsgrænsen på en time. Thomas formåede at fastholde positionen tæt på de forreste og kom ind på en flot fjerde plads. Onkel A. og undertegnede kom også hæderligt i mål på de lånte cykler som hhv. nr. 9 og 12 (nr. 7 og 10 i klasse MH3).
 
Det var sæsonens første løb, og det var godt at få testet formen. Resultaterne for de danske ryttere lover godt for den kommende sæson, hvor næste store udfordring er EHC-løbet i Frankrig i april.