Slut med at flyve uden ledager

llu
Offline
Joined: 02/11/2009

Det går simpelthen den forkerte vej - jeg har ofte rejst alene, både med SAS og Norwegian; men nu er det slut. Når man prøver at booke en flyrejse hos Norwegian så dukker følgende info op: Hvis du vil rejse uden ledsager skal du bl.a. opfylde følgende krav: Forlade sædet og komme til nødudgang uden hjælp. Som komplet para, kan jeg jo ikke det. Sidste år blev jeg nægtet at rejse alene fra Kbh til Trondhjem med Norwegian.

Med SAS har det aldrig været noget problem at rejse uden ledsager. Men efter at jeg lige har læst at SAS skal betale 18 mio for håndtering af handicappede, frygter jeg at de gør som Norwegian.

Hvad gør RYK ved denne sag? Sidder på den flade? 

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Lyder underligt

Jeg flyver til Thailand 3 gange hvert år, altid alene. Jeg er høj paraplegiker (lammet fra bryst og ned).
Jeg har fløjet med en del forskellige selskaber efterhånden og ingen har endnu afvist mig når jeg bestiller billet via Momondo.dk . Jeg kontakter så efterfølgende firmaet hvor jeg har booket billet og forklare dem at jeg er i kørestol, mål og vægt på stolen, samt hvilken hjælp jeg har brug for.
De eneste betingelser de stiller over for mig er at jeg kan klare mig selv når jeg er blevet hjulpet ombord på flyet. 

Uanset om man har ledsager med eller ej, vil man jo nok ikke kunne komme ud af flyet hvis ulykken sker. En ledsager kan da heller ikke alene slæbe en handicappet ud af et fly skrog fuld af panik. Så det er en underlig regel syntes jeg.

 

WheelchairThailand
Offline
Joined: 18/11/2009
Retningslinjer flyselskaber for handicappede rejsende

Retningslinjer flyselskaber for handicappede rejsende

Hej Lotte, Her er reglerne for at flyve med et handicap

http://ec.europa.eu/transport/themes/passengers/air/prm_en.htm

Find dine rettigheder og nyde dine rejser.

Mere information? Kig på min profil her på RYK.

Jan van der Linde

 

 

Lotte
Offline
Joined: 02/03/2012
Hvad RYK gør i denne sag

Hej!

Som medlem af RYK er du altid velkommen til at kontakte os, hvis du mener, der er noget, vi bør gøre noget ved. Skriv til info@ryk.dk og orienter om problemstillingen. Vi kan jo ikke handle på noget, vi ikke ved noget om.

I den konkrete sag vedr. flyvning gør vi ikke noget. RYK arbejder primært med forhold, der er specifikke for mennesker med rygmarvsskade. Regler vedr. flyrejser vedrører alle mennesker med handicap,og det er derfor en sag, der er mere relevant for Dansk Handicap Forbund. Jeg ved selvfølgelig ikke, om DHF vil gøre noget ved sagen, men jeg vil foreslå, at du kontakter dem. Du er som medlem af RYK også medlem af DHF, og forbundet har langt flere ressourcer til at tage sig af sådanne sager, end RYK har.

Mange hilsner

 

Lotte Tobiasen

formand