SCI-dag 5. september

SCI dagen er vores dag, kom og støt op!

Som noget nyt vil der på SCI dagen i år ikke blot være arrangementer på Hornbæk og i Viborg, men også eksterne events i København.  

SCI dagen, den 5. september (Spinal Cord Injuries Day) har til formål internationalt at gøre samfundet opmærksom på rygmarvsskadedes vilkår med henblik på at skabe mere inkluderende vilkår. For at kunne leve op til dette har RYK’s bestyrelse fundet det vigtig at supplere de interne arrangementer på behandlingsstederne med events i Århus og København. Detaljerne foreligger ikke endnu, men det vil foregå omkring de respektive rådhuse og der må gerne være ”lidt sjov i gaden” for at tiltrække folks opmærksomhed. Eventuelt vil der i København også blive en demonstration op ad Strøget.

Internationalt set er forholdene i Danmark relativ gode, men vi kender i vores dagligdag til en masse barrierer som gør det vanskelig at blive fuldt inkluderet i forskellige sammenhænge. Det skal vi selvfølgelig kæmpe for at forbedre, ikke kun for vores egen skyld, men også for at sætte en høj standard der kan inspirere andre lande.

Synes du også det er en god ide, så sæt kryds i kalenderen ved den 5. september og deltag. Der vil komme yderligere information på RYK’s hjemmeside og på Facebook når der foreligger flere detaljer.

Forberedelse til demonstration på SCI-Dagen.

Vi vil gerne invitere Dig til at hjælpe med at a lave bannere mm. som beskriver de udfordringer vi som RYK medlemmer har. Forberedelserne vil foregå med hyggeligt samvær i Handicaporganisationernes Hus, hvor der vil være forfriskninger og sandwich.

Tid:   20. August 14-20
Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup
Tilmelding: Send en mail til Kenneth Ørbæk, kenneth@handiwork.dk senest den 17. august

Foreløbig plan for afvikling af demonstration i København

13.00-15.00 Rådhuspladsen hvor der vil være kaffevogn mm.

15.00-15.30 Demonstration op ad strøget

15.30 -16.30 Ophold ved Storke springvandet

16.30-17.00 Retur til Rådhuspladsen

17.00             Afslutning