SCI-dag 5. september

SCI-dagen er vores dag, kom og støt op!

Som noget nyt vil der påSCI-dagen i år ikke blot være arrangementer påHornbæk og i Viborg, men også eksterne events i København.  

SCI-dagen, den 5. september (Spinal Cord Injuries Day) har til formål internationalt at gøre samfundet opmærksom pårygmarvsskadedes vilkår med henblik på at skabe mere inkluderende vilkår. For at kunne leve op til dette har RYK’s bestyrelse fundet det vigtig at supplere de interne arrangementer påbehandlingsstederne med demonstration i København. 

Internationalt set er forholdene i Danmark relativ gode, men vi kender i vores dagligdag til en masse barrierer som gør det vanskelig at blive fuldt inkluderet i forskellige sammenhænge. Det skal vi selvfølgelig kæmpe for at forbedre, ikke kun for vores egen skyld, men også for at sætte en høj standard der kan inspirere andre lande.

Synes du også det er en god ide, så sæt kryds i kalenderen ved den 5. september og deltag. 

Plan for afvikling af demonstration på Rådhuspladsen i København

  • Tidsrum: 15.00-18.00
  • 16.00 Tale af RYK’s formand Helle Schmidt
  • Duoen ”Spinal Countdown”, ved RYK medlemmerne Jan Jonasson og Craig Hermann leverer kendte sange og musik på elektrisk guitar og bas 
  • Der vil under hele eventet være en Kaffevogn til stede med gratis kaffe til forbi spadserende 

I Hornbæk:

Tirsdag den 5. september i Ergoén kl. 19:00 - 21:00

Kom og se filmen “The Best of Men”
Sammen med RYK - Rygmarvsskadede i Danmark fejrer vi den internationale SCI DAY, hvor man verden over sætter fokus på mennesker med rygmarvsskader.
RYKs sundhedspolitiske konsulent, Jens Bo Sørensen indleder med en kort præsentation af RYK og filmen ”The Best of Men”. 
Filmen er en bevægende skildring af den jødiske neurolog, dr. Ludwig Guttmann, der flygtede fra Tyskland under 2. verdenskrig og blev ansat på det engelske hospital Stoke Mandeville, hvor han skabte en banebrydende og revolutionerende rehabilitering for de hjemsendte soldater, der under kamp var blevet rygmarvsskadede. Guttmanns pionerarbejde grundlagde den specialiserede behandling af rygmarvsskadede, som vi kender i dag. 
Der bydes på popcorn, slik og sodavand.

I Viborg:

VCR markerer 

"Spinal Cord Injury Day" 

Onsdag d. 5. September kl. 14-16 i cafeen på VCR:

 

14.00-14.30: Kaffe og kage 

14. 30-14.40: Tale ved klinikchef Henrik Sångren

14.40-14.50: RYK (foreningen for rygmarvsskadede i Danmark). Præsentation af foreningens arbejde. 

14.50-15.00: KIMEN (patientforeningen på VCR). Præsentation af foreningen og dens aktiviteter for patienter på VCR. 

15. 00-16. 00: Anvendelse af ny teknolog i rehabilitering ved forskningsenheden på VCR.