Ny hospitalsplan i øst uden visioner

Glostrup er en halv løsning. Det mener formand for RYKs Sundhedspolitiske gruppe Anders J. Andersen om den fremlagte Hospitalsplan for Hovedstadsregionen, der foreslår Klinik for Rygmarvsskader i Hornbæk flyttet til Glostrup Hospital.

Anders J. Andersen mener, der er to afgørende hensyn: - For det første skal vi have adgang til en række specialer, som er afgørende for behandling og rehabilitering. Det handler bl.a. om neurokirurgi, urologi, plastikkirurgi samt håndkirurgi. Vi har i dag ikke den nærhed til specialerne,
fordi vi ligger i Hornbæk. Men Anders J. Andersen kan ikke se, at løsningen i Glostrup er bedre, da der heller ikke her er de nødvendige specialer. - Man skal alligevel trække på Rigshospitalet, fortæller Anders J. Andersen, som hellere så at man fulgte Sundhedsstyrelsens anbefaling i 1994 af etablering af spinalcentre. - Jeg kender ikke grundlaget for forslaget af flytning af Klinikken fra Hornbæk til Glostrup, men jeg savner helt klart nogle visioner.

RYK så gerne et center i Ørestaden, såfremt det blev planlagt at bygge et nyt hospital der. Det vil samtidig indfri det andet hensyn, påpeger Anders J. Andersen: - Gode fysiske faciliteter er vigtige forudsætninger for et godt rehabiliteringsforløb, og jeg tvivler på, at en hospitalsafdeling i Glostrup kan leve op til de krav, siger Anders J. Andersen.

Planen kan læses på Region Hovedstadens hjemmeside: regionhovedstaden.dk. Den er endnu kun et forslag. Denendelige vedtagelse sker ved Regionrådsmøde den 15. maj 2007. Læs også lederen på side 3. Læs mere på ryk.dk/sundhed.