Udlejning af kørestol

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008

Nogle der ved hvor man kan leje en kørestol i Esbjerg?Stå og har brug for den til en koncert næste weekend.
Jeg står lidt i ingemands land, da jeg venter på at komme for på paraplegifunktionen i Viborg, og kan derfor ikke få bevilget en kørestol før jeg har været deroppe, og vil så nødig gå glip af koncerten

CJ
Offline
Joined: 31/08/2009
Hej Camilla Fik du fat i en

Hej Camilla

Fik du fat i en kørestol? ellers har jeg en du kan låne. Den er nok ikke lige indstillet til dig, men hvis det kan hjælpe dig, så kontakt mig på mail c.j@toftlund.net

Hilsen
Carsten

phhmw (not verified)
Kære Camilla. Du har et

Kære Camilla.

Du har et akut ønske om leje af en kørestol
Læs dette: http://www.visitdenmark.dk/danmark/da-dk/menu/turist/inspiration/tilgaen...

"Udlejning af kørestole/handicaphjælpemidler:
For du akut brug for en kørestol eller et andet handicaphjælpemiddel,
kan du rette henvendelse til et af de firmaer, der er nævnt her:
Falck Healthcare A/S - Hjælpemiddelservice
Dansk Plejeteknik
Adjutor
SeniorShop.dk"

Fremadrettet vil du opdage at den sociale verden ikke er hvad du forventer. Men her findes der nogle love som skal give dig, dels retssikkerhed og sikkerhed for at du bliver rådgivet korrekt.

Her vil jeg råde dig til at sætte dig ind i lovgivningen. Stille og roligt. Fordi du fremover vil løbe ind i problemer der følelsesmæssigt vil sætte dig på prøve.

Du kunne igangsætte en ansøgning til kørestol. Her finder du at din kommune har fastsat en sagsbehandlingsfrist, hvor der som udgangspunkt skal træffes en AFGØRELSE.

Den hjælp du fremadrettet bliver nød til at indhente, kørestol, invalidebil, boligindretning og mange andre ting der skal til for at gøre dit fremtidige liv behageligt, findes der jo lovgivning for.

Nogle af lovene er "KAN"-love, andre er "SKAL"-love. Du skal ikke lytte så meget til hvad omgivelserne siger, men hvad der skrives i din sag. Du skal selv holde styr på din situation.
Allerede nu kan du jo godt se at du IKKE bliver mødt med professionel rådgivning.
Ingen af dine problemer bliver vel løst ved at du flytter hjem til din far.

Mit råd til dig er følgende: Fra nu af taler du ikke med din kommune, men skriver. Fordi du vil opdage at du vil få adskillige sagsbehandlere, sagsformidlere, jobkunsulenter eller socialrådgivere. Du kan ikke bruge hvad der "siges" men hvad der skrives og afgøres.

Held og lykke med det hele.

Hilsen Peter

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Det viste sig at være en

Det viste sig at være en meget stor udfordring. Da jeg ikke er i behandling på noget sygehus endnu, er det nærmest umulig at låne en kørestol.
startede med at ringe til hjælpemidler centralen, de kunne ikke hjælpe da jeg ikke har fået en ordineret, og mente jeg skulle henvende mig til visitationen på sygehuset. Ringer til dem, de kunne heller ikke hjælpe mig, da jeg skulle henvende mig til egen læge eller det sygehus jeg sidst her været tilknyttet. Ringede til esbjerg kommune. De ville heller ikke hjælpe. Tog så til egen læge, han var ikke klar over hvordan det forgik, men ville konferere med sine kollegaer, og finde en løsning. Egen læge mente dog at det måtte være sygehuset der stod for det. Egen læge forslog at jeg gik oven over konsulationen, da der der ligge en fysiotarapeut, hos dem ville de ringe tilbage , da de lige skulle ringe lidt rundt til andre. De forslog mig at forsøge på et pleje center. Henvendte mig hos det nærmeste plejecenter. Her kunne de heller ikke hjælpe mig. Så turen gik videre til sygehuset, de mente det måtte være neurologien amb der skulle ordinere en kørestol. Neurologisk mente ikke de kunne hjælpe, men ville spørge lægen når denne vær færdig med patienter. Lægen ringede tilbage efter et par timer, og kunne ikke forstå jeg var blevet mødt med så modstand for en kørestol. Og hun lovede at vende tilbage på torsdag med en løsning.

Jeg er alle steder blivet mødt med en modstand og absolut ingen forståelse for at jeg gerne vil til den koncert.
Min veninde ringede til kommunen for mig, her fik hun at vide at jeg måtte blive hjemme, og med hensyn til at få handlet og ordnet hverdags ting, kunne jeg jo bare bestille mad over nettet. Andre steder mente de jeg bare kunne flytte hjem til min far, og så kunne han jo bare hjælpe mig!
Er virkelig chokeret over det danske sundheds system.

phhmw (not verified)
Kære Camilla. Du skal

Kære Camilla.

Du skal selvfølgelig til koncert, det er jo det livet drejer sig om.
Ring til kommunens hjælpemiddelcentral eller nærmeste plejehjem og spørg om du kan låne en kørestol, hvis ikke du finder en anden løsning.

Fremover skal du have kendskab til de sociale sagsbehandlingsfrister iht Retssikkerhedslovens §3 stk2 som i Esbjerg kommune er vedtaget af politikerne og offentliggjort her:

http://www.esbjergkommune.dk/om-kommunen/sagsbehandlingsfrister.aspx

http://www.esbjergkommune.dk/Files/Billeder/Om%20kommunen/Sagsbehandling...

Information:
http://www.k10.dk/showthread.php?p=35616#post35616

God koncert!

Hilsen Peter
www.k10.dk