B/E kørekort til trailer?

WheelerDK
Offline
Joined: 20/08/2010

Jeg er interesseret i at tage et B/E-kort, og har invalidevogn der må trække en stor trailer. Jeg vil dog høre om nogen har fået dispensation fra selv at kunne løfte traileren af og på krogen, samt montere lys og wire? Kan en hjælper evt. få lov til at sætte traileren på, og at jeg så tjekker at den sidder korrekt - da jeg ikke selv kan løfte selve traileren?

fes
Offline
Joined: 27/04/2009
b/e kørekort

Jeg har B/E kørekort, og har haft det i mange år. Jeg kan ikke selv sætte traileren på, og heller ikke tjekke om den er påsat korrekt. Jeg har lift monteret ved bagdøren, så jeg skal ind i bilen inden traileren kommer på.

Med venlig hilsen Jann Mejlstrup.

daniela
Offline
Joined: 25/01/2012
Det burde du kunne

Det virker næsten for fjollet, hvis du ikke kan få dispensation til det.
 
MVH Daniela

WheelerDK
Offline
Joined: 20/08/2010
Tak for dit svar. Jeg har

Tak for dit svar. Jeg har været i kontakt med op til flere kørelærer og de er ikke noget problem. Prøvesagkyndige er ikke meget for at rykke sig og har bedt mig søge dispensation hos Politiet i Nakskov som skulle stå for alt med kørekort på vest og syd sjælland. Jeg ville derfor gerne kunne henvis til en evt. anden som havde fået en lignende dispensation f.eks. i nordjylland.

Det virker nemlig meget som om, at ingen tør sige ja medmindre andre har gjort det tidligere.

Man kan heller ikke tjekke bremselys uden en hjælper, så han/hun kan vel også sætte stikket i til lyset uden at man derved ikke kan tage kørekortet. Det vigtigste må skú da være, at man kan kører forsvarligt med traileren. Politiet har da heller ikke en chance for at kunne se om man selv har sat den på hvis man skulle blive stoppet.

Håber en kan henvise til en med B/E kort som for fået dispensation.

Thomas (not verified)
Det burde ikke være et

Det burde ikke være et problem, da du alligevel må bruge en hjælper til at dirigere når du skal bakke til påhængsvognen.
Du skal jo alligevel have fat i en kørelærer, så det må jo være en opgave for denne, at spørge hos de lokale prøvesagkyndige.

Thomas