Og pludselig kunne han bevæge ben og fødder efter egen vilje

rpm
Offline
Joined: 07/01/2012

Jeg er ny i forumet og er her egentlig på vegne af min far.
Jeg skriver ind for at høre om nogen har være udsat for en ligende hændelse, som nu overgår min far og om mulighederne herefter.

Min far har kræft som har spredt sig til rygsøjlen. Desværre blev han lam fra navlen og nedefter efter hans 2. tværsnitssyndrom i efterårsferien. Siden har han siddet i kørestol, med kateter, hjemmehjælp etc. som hører med samtidig med at han har fået kemoterapi. I weekenden skete det utrolige at han lige pludselig, mens jeg gav ham zoneterapi rettet mod ryggen, begynte at rykke med sine i et roligt tempo fødder. Pludselig begyndte han endda symetrisk at vippe sine lår. Han skal anstrenge sig meget og have stor koncentration for at bevæge fødder og ben og gør det bedst med en lille smule modstand, men jeg anser det for et mindre mirakel, at det nu sker og forstærkes hver gang jeg har trykket ham lidt under fødderne.
Jeg ved fra hans akupunktør, at det sker at nerver finder andre veje, men at det kan tage tid og at hjernen lige skal finde ud af de nye veje. Men det der undrer mig er, at alle de læger vi har været i kontakt med har sagt, at hvis han ikke kunne bevæge underdelen inden for 12 dage efter stråling (af metastaser i rygmarven) ville han være lam og bundet til kørestolen resten af hans liv. Helller ikke genoptræningen i kommunen har arbejdet efter princippet om at nervetråde kan finde hinanden igen, men genoptræner kun efter at man kan klare sig bundet i en kørestol?

Er der andre som har oplevet pludselig at få hele førligheden tilbage og kunne bevæge ben og fødder og hvad har i gjort derefter.
Vi vil nu målrettet arbejde hen imod at komme af med kørestolen og om ikke andet ende med en rolator.
hilsen Rikke