Køb af hus

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008

Hvis jeg køber et hus på ca 90 kvm. Gælder så de samme regler for boligtilskud som for lejeligheder? Altså fuld bloligstøtte op til 75 kvm, hvis man er i kørestol.

Indretning/ombygning af køkken og badeværelse mm?

Mener kommunen jeg er for rig hvis jeg vælger at købe et hus af den størrelse? og vil jeg dermed blive trukker i pension.

Jeg har pension efter den gamle ordning.

Markhugge88
Offline
Joined: 23/10/2019
Opmærksomhed på varmeanlæg

Hej

De samme regler gælder også hvis man er i kørestol. Tror faktisk man kan søge om mere tilskud da det er situationen. Udover det skal du gøre dig særlig opmærksom på din el radiator i hjemmet og se om den virker optimalt, da mange har problemer især i vinteren med at få huset eller lejligheden varm nok.

/

Mark

jaba
Offline
Joined: 05/08/2011
Du kan godt få

Du kan godt få boligstøtte, når du sidder i ejerbolig, men det er sådan, at det skal betale tilbage hver en lille kr., man får udbetalt den dag man vælger at sælger sit hus.

mustang
Offline
Joined: 21/12/2011
Jeg mener faktisk, man godt

Jeg mener faktisk, man godt kan få boligstøtte til ejerbolig, hvis man har pension. Men spørg kommunen - ellers er den uvildige handicaprådgivning normalt også til at tale med.

Og jeg føler mig nu også ret sikker på, at køber du en bolig, som ikke er vanvittig svær at bygget egnet, så tror jeg ikke, du får problemer. Skal der foretages boligændringer som forøger boligens værdi, kan kommune tage pant i ejendommen. Er lidt tvivlende overfor den praksis - er ikke sikker på, den er helt lovlig. Men mig bekendt meget brugt i sådanne tilfælde.

Du skal da ikke opgive så let!

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Ok Boligkøb droppet. Det

Ok Boligkøb droppet. Det holder ikke uden boligstøtte. Så behøver jeg ikke spørge dem om noget andet. ØV

Thomas (not verified)
Det sikreste svar får du

Det sikreste svar får du hos kommunen og der sker altså ikke noget ved at spørge.

Men som jeg husker reglerne, så kan du ikke få boligstøtte til ejerbolig.

Indretning og ombygning skal du have aftalt inden du køber og flytter ellers kan det blive meget svært at blive enige om bagefter.

Mikkel Sørensen
Offline
Joined: 24/09/2019
Helt enig med Thomas, du kan

Helt enig med Thomas, du kan ikke få bolig søtte hvis du bor i en villa eller en ejer lejlighed. Man skal bo i en lejlighed man er til leje hos før boligsøtten kan træde i kræft. 

Mvh.

Mikkel

Ejendoms