Coatede katetre...hvilke er bedst

Cheasy
Offline
Joined: 10/03/2010

Min kommune er i gang med en større sparerunde, og det betyder desværre, at de har valgt at lade det kateter, som jeg har brugt lige siden, jeg fik behov for at katerisere mig selv i 2005, udgå af deres sortiment.
Det er jeg selvfølgelig ikke glad for, for jeg er og har været rigtig tilfreds med kateteret...Speedicath Compact...et superlækkert design og særdeles brugervenligt.
Jeg har selfølgelig planlagt at klage over afgørelsen, som er foregået uden at inddrage mig i den...uden at sikre sig, at jeg kan bruge det nye kateter, som de har taget ind...et helt nyt et...Curan Lady, som er meget anderledes.

Og her er det, jeg godt kunne tænke mig at vide...for Curan Lady ligger i en gel, mens Speedicat Comp. ligger i sterilt vand, og jeg kan tydeligt mærke forskel. Hvor Speedicat nærmest glider op af sig selv, er der mere modstand, når jeg bruger Curan Lady. Og da jeg skal katerisere mig ved hvert toiletbesøg, er jeg bange for, at jeg på sigt kan skade mig selv.

Men hvad er jeres erfaring? Er det i virkeligheden lige meget, om et kateter ligger i gel eller i vand?
V.h. Cheasy

Lars Hermansen
Offline
Joined: 25/05/2008
Jeg bruger katetre fra

Jeg bruger katetre fra Coloplast, hvad jeg er meget glad for - dem har jeg brugt siden 1994. De førsts katetre var nogle, der skulle lægges i vand et halvt minut. Dem var jeg ikke så glad for. Dem, jeg bruger i dag lægger i sterilt vand, hvad jeg er meget glad for.

Jeg blev for et par måneder siden ringet op af en kvinde fra Århus Kommune, der sagde, at jeg skulle til at bruge nogle hollandske katetre, der var billigere - og skulle lige så gode, i følge hende. Jeg har aldrig hørt fra hende siden - så det bliver nok ikke til noget.

Jeg har også prøvet dem fra et andet firma, der skal lægges i blød. Dem var jeg ikke glad om.

K.h.
Lars Hermansen

minus
Offline
Joined: 04/08/2008
Synes lige jeg vil komme med

Synes lige jeg vil komme med nyt info vedrørende Hi-slip plus... Hvis man går ind og læser om materialet som er brugt i produktet, står der at det er PVC og DEHP !!

DEHP: Er et blødgøringsmiddel som er dokumenteret homonforstyrende og kræftfremkaldende.
PVC : Er forbudt at bruge i indpakning af fødevare, børn´s legetøj, regntøj, skadeligt for miljøet, mm.

Er jeg den eneste som finder det FULDSTÆNDIGT krotesk, at vi skal proppe disse stoffer ind i kroppen ?

Efter jeg er blevet opmærksom på dette, har jeg rettet henvendelse til kommunen, hvor jeg ind til videre har fået medhold i min klage, og bevillingen bliver ændret til nogen som er DEHP fri. Min bekymring ligger dog stadig at katetrene "Hi-slip" stadig indeholder PVC.
Det var dog ikke noget som bekymrede kvinden som står for hjælpemiddler, da "de jo er coatet". Til det svare jeg "det vand som løbet gennem katetret, når den ligger i blød i 30sek. kommer jo også ud på ydersiden !!
Til det svare hun "Ja her i Danmark har vi jo en stram kontrol, så jeg TROR ikke det gør noget, og producenten siger også go for det" øøøøø..hvad for noget? du TROR!! Jeg vil squ vide. Jeg gidder ikke tage chancen.
" Jeg sender dig lige en brochure om produktet" øøøø hvad hjælper det?

Så til dem som bruger Hi-slip produkter.. kik lige engang på hvilke materialer som det indeholder, og gør op med jeg selv om i synes det er *OK*

MVH Christian

Cheasy
Offline
Joined: 10/03/2010
Jeg skylder lige at svare

Jeg skylder lige at svare på spørgsmålet, om hvordan det efterfølgende er gået. Jeg ringede først til kommunen og bad om en hel æske katetre, så jeg kunne prøve dem over en periode. Og det viste sig så, at de efter det første døgn begyndte at irritere slimhinderne vældig meget, og det blev værre og værre.
Derfor klagede jeg over afgørelsen, og der var så ingen problemer...jeg fik lov til at fortsætte med de oprindelige katetre.

Jeg tror, at hvis man viser sin gode vilje og gerne vil prøve de nye og billigere katetre af, så lytter de til èn, hvis det så viser sig, at det ikke fungerer.
Hilsen Cheasy

Loto (not verified)
Hej alle! Vær opmærksom

Hej alle!
Vær opmærksom på, at man (i hvert fald i nogle kommuner) kan få "feriebevillinger" på et kateter, der er mere egnet til at tage med ud. Jeg bruger i det daglige nogle lange, billige katetre, men har en bevilling på 5 katetre pr. uge på et lille kort kateter, der er lettere og mere hygiejnisk, når man er på farten - og væsentligt dyrere...

For der kan jo sagtens være forskel på behovet ude og hjemme, og med en feriebevillingen indgår man en slags kompromis mellem prisen og det praktiske.

Lotte

CJ
Offline
Joined: 31/08/2009
Jeg har nu i snart 2 år

Jeg har nu i snart 2 år brugt kateter fra Hi-slip og Hi-slip plus (det er dem som indeholder med en lille pose vand) Jeg er udmærket tilfreds med det produkt. Synes de er på fuld højde med produkterne fra Coloplast. At de så er betydelig billigere, gør jo heller ikke noget. Selv om jeg ikke selv betaler, kan man vel godt spare hvor der spares kan. Selvfølgelig skal produkterne være iorden.

Men synes ikke det er ok, at de bare har truffet en beslutning uden at har talt med dig. Jeg blev spurgt om jeg ville prøve produkterne fra Hi-slip og derefter blev der taget stilling. Nu ved jeg så heller ikke hvad der havde sket, hvis jeg ikke havde syntes om dem??

Men du kan rolig benytte Hi-slip og spare din kommune for nogle penge...

Mvh. Carsten

minus
Offline
Joined: 04/08/2008
@Thomas Tak for svaret. Jeg

@Thomas
Tak for svaret. Jeg vil også gerne bidrage til at spare, da jeg også synes at de priser fra Coloplast er lige i overkanten. Jeg finder det bare underligt, at de bare uden videre ændre min bevilling uden at rådføre sig med mig, om det i det heletaget er noget jeg kan bruge.
Men jeg har lige snakket med Abena, og de siger det er de kattetre som har en lille pose med vand i. Så en del af mine bekymringer har ikke været nødvendige :-)

mvh Christian

minus
Offline
Joined: 04/08/2008
ja så kom sparre runden

ja så kom sparre runden også til Silkeborg !!!..

hvordan gik det med at klage over afgørelsen. ?

Da jeg også har mine bekymringer, min bevilling er ændret til Hi-slip, hvor jeg skal bruge poste vand til at lægge dem i blød !!.. I mit hovde er det en direkte vej til urinvejsinfektion, og hvadså når man er på farten og pludseligt skal tisse? offentlige handicap toiletter er squ ikke det mest hygiejniske... skal man så have en flaske vand med sig? og hvad hvis nu jeg skal syd på, hvor de propper klor i deres vand ?

ja jeg spørg bare. Nogen der kænder til Hi-slip?

mvh Christian

Thomas (not verified)
Snak med Viborg eller

Snak med Viborg eller Hornbæk. Få en læges mening.
Jeg mener ikke at det er et coated kateter, når det ligger i gel.