Flyrejse med el-stol

martin1974
Offline
Joined: 22/05/2009

Hej.

Er der nogen herinde der har praktisk erfaring med flyrejse siddende i el-kørestol? Jeg tænker mere på transport af stolen (så den ikke går i stykker), men også evt med bærelift o.lign.

Hvilke selskaber er erfaringsmæssigt gode at rejse med, når nu man sidder i el-stol?

WheelchairThailand
Offline
Joined: 18/11/2009
KLM Royal Dutch Airline.

KLM, Holland er en meget god flyselskab for elektrisk kørestol.

Lasses Far
Offline
Joined: 11/10/2009
Hej Sidste år var min

Hej
Sidste år var min hustru og jeg en tur i Spanien, sammen med nogle venner.
Til daglig bruger jeg manuel stol indendørs og elstol udendørs.
Til at starte med fandt jeg ud af at vores indbosforsikring også dækker hjælpemidler når man rejser MEN,
den dækker kun 10% af den tegnede forsikringssum, for mig var det 1 mill. altså dækker den kun 100.000.
Da jeg ved at min elstol har en nypris på 275.000 kr valgte jeg kun at tage min manuelle stol med flyet. HELDIGVIS.
Det skal lige siges at man kan godt tegne en ekstra forsikring for elstolen så den ville være dækket men det ville koste 8000 kr. langt mere end rejse og leje af hus til sammen.
Det gik så ikke værre end at vi blev fanget af askeskyen og fik så 5 dage ekstra som vi nød i fulde drag.
Endelig fik vi 2. fly ud af Malaga, et fly der var hevet ud af mølposen, selv en HT bus fra 70erne ville være mere behagelig at sidde i, men vi var glade for at komme hjem, mest fordi der nu var kun 5 dage til min baclofenpumpe skulle fyldes.
Da vi endelig var landet i Kastrup og jeg ventede på at blive hjulpet ud af flyet, sad jeg og tænkte på at det havde været en rigtig god tur,
vi havde ikke smadret lejebilen, huset var ikke brændt ned, ingen var kommet til skade og vi havde ikke mistet noget bagage.
Efter at have siddet og gloet i flyet i en time kom der endelig nogen og hjalp mig ud af flyet, nå pyt tænkte jeg men så kom de med min manuelle kørestol.
Jeg ved ikke om nogen af jer kan forestille sig hvordan en kørestol ser ud når den har været tabt ......... fra et fly.
Selv stellet var skævt og det eneste der ikke var smadret var det ene hjul, stolen kunne stort set kun køre i ring.
Jeg anmeldte skaden i lufthavnen og da vi kom hjem ringede jeg til flyselskabet,, Cimber Sterling, kun for at få at vide at de skam ikke dækker kørestole. Jeg orkede ikke at tage den kamp med dem og ringede derfor i stedet til vores forsikring og de dækkede en helt ny stol, til oplysningen om at flyselskabet ikke dækker kørestole sagde forsikringen "det kommer de til, vi sender altid vores krav videre"

På trods af de mange vanskeligheder så ville jeg gøre det igen hvis lejligheden byder sig, AT REJSE ER AT LEVE.

Med venlig hilsen
René Larsen

silje
Offline
Joined: 12/07/2008
Hejsa Jeg har i en kort

Hejsa
Jeg har i en kort periode arbejdet hos HandiTours, og ville måske prøve at kontakte dem for at høre, hvad de har af erfaringer. Alternativt har ChrisTravel også erfaring med kørestole og rejser.

Med venlig hilsen

Silje F Bang

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Desværre er fly selskaberne

Desværre er fly selskaberne ret hårde ved tingene. Så tror ikke der kan gives 100% garanti ved nogen selskab for at stolen kommer hel frem.

Hvis man rejser meget kan man med fordel købe en "Flightcase" i træ, plast eller aluminium som passer i størrelse til kørestol og hjælpemidler... http://customcases.dk/cases/flightcases/flightcase-skab.html Jeg har selv en lignende kasse i plast, som er stor nok til min håndcykel og el-scooter samt forhøjet toiletsøde med armlæn. Kassen er 135x44x44 cm og fuld læsset vejer den ca 40 kg. Jeg har flere gange rejset til Thailand alene med min flightcase og en almindelig kuffert. Det har aldrig været et problem af få den med, og det er gratis når det er nødvendige hjælpemidler.

Hilsen
Brian J.