Bevilling af ny bil er nu udskudt for 2. gang :0(

silje
Offline
Joined: 11/07/2008

Hejsa
Jeg er lidt grøn i det her med fornyelse af invalidebil - har søgt om udskiftning af min første bil, da den er fyldt 6 år i maj, og virkelig trænger til at blive udskiftet.
Inden jeg kom så langt som at søge om fornyelse, forhørte jeg mig hos venner og bekendte, Handimobil samt bilteamet i Kbh's Kommune.
Både hos Handimobil og bilteamet lød anbefalingen, at jeg blot skulle ansøge et par måneder før, bilen blev 6 år - det lyttede jeg desværre til...
Jeg søgte om fornyelse af bil i december/januar og efter ca 2 mdr fik jeg en skrivelse fra bilteamet i Kbh. hvor de beklager, at sagsbehandlingen trækker ud i ca. 5 mdr :0( I juni ringede jeg så, af ren interesse, for at høre hvordan det så ud med sagsbehandlingen, og her fik jeg at vide, at de på daværende tidspunkt var i gang med at behandle ansøgninger modtaget i juli 2010 - så det havde desværre lange udsigter for mig!! Nu har jeg så i går modtaget endnu et brev fra bilteamet, hvor de beklager, at sagsbehandlingen vil tage yderligere 5 mdr.
Mor er ikke gal, mor er TOSSET!!!!
Min skod bil af en Ford Transit kan med stor sandsynlighed ikke klare endnu et syn, uden at det vil blive alt for dyrt i reperationer, og så tænker jeg, at det da vil være billigere for mig, og i sidste ende også for kommunen, at få fingeren ud af gaskammeret og bevilge en ny bil??
Jeg er kørestolsbruger uden mulighed for at benytte offentlige transportmidler, endvidere er jeg jobsøgende og render til div. kurser og møder, så jeg kan virkelig ikke undvære min bil.
Hvad stiller man op i sådan en situation? Klager og taler for sin syge moster? Går til medierne? Til borgmesteren?

Jeg vil være glad for lidt input og gode råd og ønsker jer alle en fortsat god sommer!

Med venlig hilsen

Silje F Bang

Per larsen
Offline
Joined: 05/09/2011
hej silje . jeg kan hjælpe

hej silje . jeg kan hjælpe med at få din gamle bil solgt til max pris . for på den måde at hjælpe dig med at få bedre økonomi -- mvh Per 20304557 ring

Peter Q
Offline
Joined: 25/05/2009
Hej Silje Hvis der ikke er

Hej Silje

Hvis der ikke er økonomi til at lægge noget oven i, giver det vel sig selv, at du skal vælge den bevilligede.

Hvad indretning angår, skal du være opmærksom på at nogle er bedre end andre til individuelle løsninger.

Mvh
Peter Qvistgaard

peq@naviair.dk
Husk positive mennesker lever længere

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hejsa Jeg har endelig, i

Hejsa

Jeg har endelig, i sidste uge, fået svar på min ansøgning om udskiftning af invalidebil, og har fået det bevilget!! :0) Nu skal jeg så bare ha' aftalt en dag for afprøvning, og så har jeg forhåbentlig ny bil inden alt for længe!!
Hvilken minibus vil I anbefale mig? Vi har desværre ikke penge til at lægge oveni det, vi får bevilget! :0(

Med venlig hilsen

Silje F Bang

phhmw (not verified)
Kære Silje Du nævner KBH

Kære Silje

Du nævner KBH kommune i dit indlæg.

Her har politikerne fastsat en sagsbehandkingstid på genbevilling af invalidebil på 5 mdr

http://www.kk.dk/Borger/DetSocialeOmraade/SocialcenterKoebenhavn/Sagsbehandlingsfrister.aspx#hjælpemidler

som sagsbehandleren, som udgangspunkt SKAL overholde. Hvis dette undtagelsesvis ikke kan lade sig gøre SKAL du SKRIFTLIGT have besked om hvorfor og hvornår din sag kan afsluttes.

Ref Retssikkerhedslovens §3 stk2

Bemærk her, at denne frist ikke nødvendigvis er den samme fra kommune til kommune. Her er der netop truffet en principafgørlese som giver kommunerne lov til at fastsætte en genbevillingsansøgning længere ( 18 mdr ) end første gangs bevilling.

Hverken travlhed, sygdom eller ferie må bruges som argument for ikke at overholde lovgivningen. Ydermere er der netop vedtaget en lovskærpelse på området L117 om at det er politikerne der skal bestemme sagsbehandlingsfrister og ikke embedsmænd/kvinder.

Ring ikke men skriv til din sagsbehandler og gør opmærksom på de politisk vedtagne 5 mdr sagsbehandlingstid på genbevilling af indvalidebil.

Hvis ikke det hjælper skal du klage til din Statsforvaltning Tilsynet om at din kommune ikke overholder lovgivningen. De går ikke ind i enkeltsager.
Eller skal du henvende dig til Borgerrådgiveren i KBH kommune.
http://kk.dk/Borger/Borgerraadgiveren.aspx

Skulle din sagsbehandler herefter stadig være i tvivl henviser du til L168 med retsvirkning den 1.oktober 2010.

Læs følgende.:
http://www.ha-bil.dk/pdf/handicapbiler.pdf

Venlig hilsen
Peter