Når man beder om en ny sagsbehandler til sin sag - hvad så??

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008

Hej

Jeg skal have fulgt op på min hjælperordning - og jeg har bedt om en anden sagsbehandler, end den der var valgt på forhånd.

Nogen der kender loven ang. dette??

Den sagsbehandler jeg gerne "vil af med", har kontaktet mig flere gange, efter jeg udbad mig en anden - for at spørge hvorfor
for at undskylde tidligere kurrere på tråden (det er naturligvis meget nobelt af vedkommende)
men også for at fortælle mig, at der ikke er andre ledige medarbejdere i deres afd, og at jeg derfor kan risikere at min sag ikke bliver behandlet ordentligt.

Uanset grundlaget fra min side, om at ønske en anden - må vedkommende så overhovedet kontakte borgeren, som føler sig som "forurettet"?

/jeanine

Loto (not verified)
Hej Jeanine! Det er mange

Hej Jeanine!
Det er mange år siden, jeg har arbejdet som socialrådgiver, og jeg kan ikke kloge mig på den aktuelle lovgivning på området..

Jeg kan bare huske, at vi på min arbejdsplads ikke var meget for at lade klienter få deres vilje, hvis de ønskede at skifte sagsbehandler.

Som arbejdsplads er man jo nødt til at tilrettelægge arbejdet og arbejdsfordelingen bedst mulig, og det er ikke holdbart at lade klienterne selv vælge sagsbehandler. Det vil meget hurtigt give nogle sagsbehandlere rigtig meget at lave og andre intet (der var f.eks. en klient, der gerne ville have min kollega til sagsbehandler - fordi hun så fantastisk godt ud...).

Jeg tror, det kan være reelt nok, at det ikke kan lade sig gøre at skifte sagsbehandler, men derfor kan man jo godt forsøge. Det er nok bedst, hvis man meget sagligt kan redegøre for, hvorfor man ikke ønsker den pågældende. Ren kemi går nok ikke, men er der fejl i sagsbehandlingen kan man jo klage over det til vedkommendes chef.

Lotte