Blære operation

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008

Jeg har en lammet blærefunktion, og er blevet behandlet med botox ind til videre, men nu er jeg blevet tilbudt en blæreforstørrende operaation. Jeg glæder mig meget, da jeg så er fri for at skulle have botox hver 5-6 månede.
Men jeg kunne godt tænke mig at høre om der er andre der har fået lavet denne operation?

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
cv2002 Har nogen af jer haft

cv2002

Har nogen af jer haft fast kateter på noget tidspunkt?

Jeg har haft det siden 1991. Stort set fra starten af. Jeg er lam fra brystet og ned. At jeg skulle tømme mig selv blev hurtig noget jeg udlukkede. Netop fordi jeg tit var utæt melle tømningerne.

Hvis jeg skulle have lavet en udgang i eks. navlen. Har man vel ikke kateter hele tiden og vil stadig være afhængig af tømninger?

Jeg syntes det er utrolig besværligt når jeg tænker på at finde et sted at komme på wc jeg er ude. Der er ikke mange steder i den by jeg bo i hvor der er wc til kørestolsbrug.

Så ud over at det er nemmere ikke at skulle lægge kateter ca hver eller hver anden måned, har jeg vel ikke meget ud af sådan en operation tænker jeg.

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Jeg har nu været til 3

Jeg har nu været til 3 måneders kontrol, og alt så fint ud. Faktisk så godt at jeg er blevet fri for medicin. Så jeg er rigtig glad og tilfreds med hele forløbet, og kan kun anbefale det.

Redaktør
Offline
Joined: 20/03/2012
Hej solstikken Det lyder

Hej solstikken

Det lyder som om du har nogle problemer som urologisk afd. er bedst til at svare på. Jeg tror det er meget normalt at man først afprøver om inkontinensen kan afhjælpes medicinsk inden man vælger operation. Der er forskelligt medicin som virker forskelligt fra person til person. Det er ikke til at sige hvordan det virker på den enkelte på forhånd, så nogle gange skal man prøve flere før man finder den rette.

Metrofanoff- eller Montioperation giver mulighed for at kateterisere gennem et lille hul i maveskindet. Hvis der ikke er noget medicin der virker mod inkontinensen, kan man snøre urinrøret sammen som et supplement til operationen.

De fleste rygmarvsskadede går til regelmæssig kontrol på urologisk afdeling, da vi har en forhøjet risiko for problemer med tissetøjet.

Så jeg vil råde dig til at gå til din egen læge og bede om en henvisning til urologisk afdeling.

solstikken
Offline
Joined: 13/05/2010
Hej har læst ovennævnte

Hej har læst ovennævnte indslag og tænker på om jeg bare endnu engang, er kylet hen i et hjørne og glemt. Igen.

Jeg fik lavet en blærefunktionstest på skejby i marts ca. 2011,en sygeplj,udførte denne test,kan ik huske hvad den hed,men de fyldte min blære med vædske(saltvand tror jeg) og målte min blærefunktion, da jeg blev inkontinens i 2010 og lammet i underlivet og div.steder i kroppen, hvor der heldigvis nu er forbedring i stor grad med min gangfunk .
Jeg gik med ble 1 1/2 år før jeg blev henvist til urologisk. Jeg henvendte mig til neurologisk igen igen,pga. smerter div. steder og også omkring blærefunktionen, fordi jeg var godt kørt ned psykisk, i min alder at skulle gå med stor ble!
fordi min blære krampede og jeg ingen kontrol havde over den,,,var meget oveni min førlighed der var ødelagt på det tidspunkt og mange andre ting igen i 2011. og spørge skal man da ellers får man intet afvide om noget somhelst. Vær ikke bange for at spørge,det er sådan jeg er kommet videre..
Hvorfor var jeg blevet inkontinens? Og hvorfor havde de ikke havde undersøgt min blære i 2010 og bare sagt,t>ag hjem og lav knibeøvelser< skal det nok komme til at fungere igen!< Det var den hjælp jeg fik fra neurologisk aarhus sygehus i 2010.
Men det er liiidt svært at lave knibeøvelser,når man ikke kan mærke sit underliv! Når man er lammet forneden. Hvilket jeg også nævnte for dem igen på neruologisk 2011.

De henviste mig så til urologisk på skejby efter min opfordring of frustration og det tog ca 2 timer undersøgelsen.
Hvor jeg 1 gang fik fyldt blæren og ikke selv kunne tømme den. Det fik jeg så svar på bagefter, og det var det man kaldte en "hyperaktiv blære. Jeg fik afvide at der ikke var andet at gøre end at jeg skal spise 1 tbl. daglig Toviaz 8 mg. resten af mit liv.

Nu har jeg s å læst jeres indlæg og UNDRER mig over hvorfor jeg ikke er blevet tilbudt den operation, så jeg kan blive fri for medicin og bind hver dag. Der er faktisk en del dårlige bivirkninger ved den medicin jeg får og jeg ser helst mig selv helt medicinfri og "bindfri!"

Det man glædede sig mest over ved undersøgelsen og få dage efter - var dog at jeg kunne droppe den store ble og nu drikke en hel kop te uden at strinte i bukserne og kyle nogle bajere ned ..haha, uden utrolig irriterende kramper forneden og urin der vælter ud uden varsel. Det skal siges at jeg var helt lammet i underlivet efter en meget smertefuld rygmarvsbetændelse i 2010, Dermed rygmarvsskadet. Jeg har aldrig oplevet så voldsomme kramper i mit liv og brændende smerter og heller aldrig havde jeg hørt om denne sygdom, men klart nok, kun 1 ud af 4 mill. får den årligt. Jeg var heldig at overleve den og det kan jeg da kun takke de kloge læger for ;)
Jeg måtte på et tidspunkt under inlæggelsen også" kateraseres"..eller hva det hed,tømmes ud, da jeg slet ikke kunne selv.
Jeg har læst at der er lavet noget eksperimentelt med lammede og blærefunktion, at de kan indsætte en eller andet elektronisk dims i ryg så den styrer blæren! og mener det er en forsker her i aarhus som har fundet ud af det. Men mere ved jeg nu ikke om det. Jeg ønsker jer alle held og lykke og en glædelig jul herfra. Men undrer mig, skal man være inde i system for at få tilbudt denne operation eller skal man selv henvende sig til egen læge?

Mariann Offersen
Offline
Joined: 06/07/2008
Hej jb, tak for henvisningen

Hej jb, tak for henvisningen til artiklen, det ser jo unægtelig lovende ud.

jb
Offline
Joined: 23/05/2008
Kære alle eventuelle

Kære alle eventuelle kandidater til en blæreoperation - Monti eller Metrofanoff. Jeg fik min foretaget i 98 og har siden været fri som en fugl. Det var en befrielse uden lige at blive fri for den wc-terror, jeg tidligere var underlagt. Som svar på det sidste spørgsmål: ja, jeg kan tydelig mærke, når blæren er ved at være fuld. Kan endda nu holde på vandet. For år tilbage skrev jeg om min operation i RYK! : http://ryk.dk/artikel/21/315

Mariann Offersen
Offline
Joined: 06/07/2008
Som en eventuel kandidat til

Som en eventuel kandidat til en lignende operation læser jeg med stor interesse hvert ord der skrives af "førstehåndskendere".
Jeg ville spørge disse erfarne kvinder: hvordan er det med at mærke når man skal tømme blæren, er det uændret fra før operationen, eller risikerer man at blæren bliver for fuld? løber over/under...

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Så er min operation

Så er min operation overstået. Det hele forløb fint, og blev udskrevet efter 6 dage. Havde lidt kolik smerter og smerter efter operationen, eller var der ingen problemer.
Efter jeg kom hjem fra sygehuset gik der betændelse i mit ar og måtte i penicillin behandling, og nu har jeg lige fået blære betændelse, da jeg har haft problemer med at få mig tø ordentligt, da mine kateter stoppe til med de trævler som det stykke tarm der er syet på, danner.
Er der nogle af jer andre der har haft problemer med dette?

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Camilla -> Hvis du ikke får

Camilla -> Hvis du ikke får lavet en indgang et sted i maven/lysken/navlen, burde det jo foregå som "normalt" gennem urinrøret.

Min urolog fortalte mig ved vores sidste samtale, at man normalt kun lavede en ny "indgang" i maven et sted, hvis der var tale om en patient med fx dårlig håndfunktion, men at man godt kunne få den selvom man har fuld håndfunktion, fordi det i mange tilfælde vil lette ens hverdag, fordi man "Kan komme til alle steder".

Jeg tænker stadig... Mens jeg tænker, prøver vi en sidste gang med botox, for at se om kroppen vil tage imod det.
Ved stadig ikke hvad jeg skal, ved bare at jeg er rimelig træt af det som det er nu.

Håber det går godt for dig Camilla!

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Hans Jørgen undersøgte nu

Hans Jørgen undersøgte nu min håndfunktion, for at se om jeg var i stand til at gøre det på den måde. Jeg har ingen problemer med motorikken i den højde, så det kunne sagtens lade sig gøre.

silje
Offline
Joined: 12/07/2008
Hejsa Har lige læst jres

Hejsa
Har lige læst jres indlæg med stor interesse!! :0)

Jeg har rygmarvsbrok og lider også af inkontinens, som så mange andre med rmb.

Jeg har tidligere fået botox i blæren, men syntes det var meget ubehageligt under selve indgrebet, da jeg ikke var i narkose, og det de gav mig for smerterne/ubehaget gjorde mig kun omtumlet, så jeg mere eller mindre mistede evnen til at tale klart, og derfor ikke kunne forklare, at det stadig gjorde vildt ondt!!
Ved I, om det indgreb I taler om, vil kunne lade sig gøre for en rmb'er, og om det vil ændre noget for mig? Svarer det til en stomi?
Venter i spænding...! ;0)

Med venlig hilsen

Silje F Bang

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Jeg ved ikke om det er noget

Jeg ved ikke om det er noget for dig, men snak da med din urolog om muligheden. Jeg kan fortælle dig, at det ikke er en stomi, da man ikke kan lukke for en stomi. Her får jeg lavet kunstigt urinrør gennem navlen (har selv valgt placeringen) som får en lukke mekanisme, så den kommer til at fungere som det rigtige. Dvs man kan bade og sole og gå i spa alt det man lyster. Fordi den lukker efter tømning.

Dog får de fleste en blæreforstørende operation samtidig. Det har jeg ikke sat mig ind i, da vurderingen var, at jeg ikke skulle have det.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
beklager... Jeg fik at vide

beklager... Jeg fik at vide af Hans Jørgen, at det ikke var det samme som en stomi, men jeg sidder så lige og læser en beskrivelse han har lavet.

http://www.kontinens.dk/page/411/

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Jeg er både nervøs,men

Jeg er både nervøs,men samtidig glæder jeg mig rigtig meget til at få det overstået.
Når man får denne operation, kan jeg så ikke kateriserer mig selv via urin røret som jeg gør nu?

Lotte
Offline
Joined: 02/03/2012
Kære kvinder Mon I vil

Kære kvinder

Mon I vil kontakte mig. Jeg vil gerne bringe en artikel med interviews om de tanker I gør jer før operationen og en beretning om hvad operationen har betyder for jer, mv I kan kontakte mig på redaktion@ryk.dk eller tlf 2625 8181.
Mvh
RYK!s redaktrise
Birgitte

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Hej Birgitte Jeg vil rigtig

Hej Birgitte

Jeg vil rigtig gerne kontakte dig. Er der noget tidspunkt der er bedre end andet?

Lotte
Offline
Joined: 02/03/2012
Hej Malene Om dagen er fint.

Hej Malene

Om dagen er fint. Du kan også sende mig en mail med dit tlf. nr, så kontakter jeg dig.
mange hilsner
Birgitte Bjørkman

silke
Offline
Joined: 22/06/2008
I skal ikke være nervøse

I skal ikke være nervøse piger, men GLÆD jer. Det bliver så godt. Efter mange, mange år med næsten kronisk blærebetændelse fik jeg lavet operationen i 1997, og der startede der ganske enkelt et nyt liv for mig omtrent uden blærebetændelser. De læger dér er så mega dygtige, så I kan være helt trygge.-Rigtig god fornøjelse.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Nu står min op lige for

Nu står min op lige for døren. Jeg begynder at kan mærke, at jeg tænker mere og mere på det. Jeg skal godt nok ikke have forstørret blæren, men blot have lavet indgang til blæren gennem hul i maven.

Det lyder lidt voldsomt og HJ snakker om det skal gøres af 2 gange. Linda er du sød og forklare noget mere, for jeg vil rigtig gerne høre det fra en der har prøvet det i stedet for ham der foretager op.

På forhånd tak
Malene

Linda
Offline
Joined: 25/07/2008
Hej igen I skal bare gøre

Hej igen

I skal bare gøre det jeg fik jo også min blære forstørret i samme operation også af tyndtarmen, lægen hed dengang Troels men Hans Jørgen var med på sidelinjen og sidste år fik jeg fjernet min livmoder i Skejby pga af muskelknuder og da var Hans Jørgen igen med for at forklare dem hvad de skulle passe på pga af blæreoperationen og alt gik fint, det er bare nemt at kateriserer sig selv nu det kan jo gøres alle steder.

PØJ PØJ med det.

Linda

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Camilla-> Jeg har også

Camilla-> Jeg har også fået tilbudt det indgreb, da botox ikke har effekt i mit tilfælde. Er det sådan, at vi kan snakke sammen over mail? Jeg overvejer stadig, og er meget i tvivl om jeg skal sige ja eller nej tak.

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Jeg ved ikke om det er den

Jeg ved ikke om det er den samme vi skal have lavet. Min operation skal udføres af Hans Jørgen Kirkeby på Skejby sygehus. Har tager han et stykke af tyndtarmen, flækker blæren og syr det stykke af tyndtarmen på blæren.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Det er nøjagtig det samme

Det er nøjagtig det samme og samme læge

Linda
Offline
Joined: 25/07/2008
Hej Jeg fik min forstørret

Hej

Jeg fik min forstørret da jeg i 1996 fik lavet en operation i Skejby hvor jeg fik lavet et lille hul via min blindtarm hvor jeg så kateriserer mig selv nogle gange om dagen, er meget glad for det.

Linda

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Den skal jeg have til

Den skal jeg have til september. Dog ikke med blindtarmen, da de allerede har taget den. Jeg er meget spændt, men også ret nervøs da lægen sagde at det var ret omfattende og faktisk skulle gøres af 2 gange :S men jeg glæder mig nu alligevel. Jeg hader bare det jeg har nu.