Flytning til anden kommune

bak.iver
Offline
Joined: 28/05/2008

Vi står og har købt andet hus som ligger i nabo kommunen til den jeg bor i nu.
Hvordan gør man når man skal flytte til en anden kommune så de bevilinger man har nu kommer med over og er i orden den dag man flytter?
Der skal også laves lidt ændringer i køkkenet skal man begynde og søge om det nu eller vente til man er flyttet?
Håber der er nogle med erfaringer ang kommune flytning som kan hjælpe.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Her er principafgørelsen:
Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Boligændringer kan du søge

Boligændringer kan du søge i din nuværende kommune, selvom huset ligger i en anden. Lovgivningen siger i hvert fald at det er din nuværende kommune der skal afholde udgiften, INDEN du flytter.
Hvis du flytter ind i huset, uden at få ændret noget først, søger du den nye kommune.

Mht. andre bevillinger, så skal den nye kommune udbetale fx merudgiftsydelse på ligefod som den gamle - ind til man har lavet en evt revurdering.
Hjælpemidler som katetre m.m. kan man sørge for at bestille et større lager af, så man er sikker på ikke at mangle, og så skal du kontakte både din nuværende og din kommende kommune, og sige at der er en sag der skal flyttes over.

Jeg står selv i samme situation, og er heldig at min sagsbehandler (tror faktisk de skal gøre det, men ikke altid det er sådan desværre) vidregiver sagerne til den nye kommune, med mit samtykke naturligvis.

Hellen
Offline
Joined: 27/05/2008
Hellen. Ja gør det i god

Hellen. Ja gør det i god tid. Held og lykke med flytningen står selv midt i en!

phhmw (not verified)
http://www.muskelsvindfonden.
Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Kontakt kommunen du skal

Kontakt kommunen du skal flytte til allerede nu. De skal jo, så fremt du giver tilladelse til det, ha hentet alle papirer hjem vedr dig.

Da jeg skiftede kommune tog jeg alle mine hjælpemidler med. Når jeg så ikke havde brug for et hjælpemiddel mere afleverede jeg det til kommunen jeg nu bor i og de afleverede det tilbage til den gamle kommune. Mener kotumen generelt er sådan.