Afgiftsfritagelse på handicapbil

lenesteenbuch
Offline
Joined: 21/07/2010

Jeg fik i år 2000 en Ford Transit som handicapbil, den har jeg kørt med lige til nu, altså i godt 10 år og skal nu så have ny handicapbil, som jeg har fået bevilget, at jeg får støtte til af kommunen, men længere er jeg ikke kommet endnu. Så er det at jeg tænker på, at da jeg fik Ford Transitten var det uden både registreringsafgift og moms, men jeg kan ikke se nogen steder i loven om at få bevilget bil, om det stadig er sådan. Jeg synes at huske, at man dengang kun kunne få bilen uden afgift, når man havde behov for så stor en bil, ellers var det kun en af afgifterne man kunne fritages fra, vist nok momsen. Er der nogen der ved, hvordan det er nu?
Jeg er målløs over, hvor lidt aktivitet der er på denne side, de fleste mails er flere år gamle!! Så mon nogen ser mit indlæg?
Venlig hilsen Lene Steenbuch.

lenesteenbuch
Offline
Joined: 21/07/2010
Mange tak for jeres svar, nu

Mange tak for jeres svar, nu er jeg med på, hvordan det hænger sammen med afgifter eller ej. Jeg er skam medlem af RYK, men jeg bor på Bornholm, og er ikke så glad for at rejse mere end højst nødvendigt, så det er derfor, at jeg ikke var med til der arrangement i RYK, der ellers havde været lige det, jeg burde have været med til. Men jeg har skam læst alle artiklerne - og har gemt dem - der var i det sidste RYK, men ingen steder stod der om lige det med afgiftsfritagelsen.
Med hilsen Lene Steenbuch, Bornholm.

Langhøj
Offline
Joined: 13/02/2010
Hej Lene, Nu kan jeg se der

Hej Lene,

Nu kan jeg se der allerede er et par stykker der har svaret dig, men tænkte at jeg ville prøve at samle enderne.

Reglerne vedr. reg.afgift er ikke ændret siden år 2000. Dvs. der er visse krav som der skal leves op til for man er berettiget til afgiftsfritagelse,
1. Man skal være kørestolsbruger, def. af kørestolsbruger er lidt forskellig fra kommune til kommune, nogle siger man skal være næsten permanent kørestolsbruger, andre kommuner er det nok at man har en kørestol stående i garagen som man aldrig bruger. Og så er der alle løsningerne ind i mellem. En crosser kan også tælle som kørestol i nogle kommuner. Er du i tvivl er du velkommen til at kontakte en vores konsulenter, de har styr på hvad kravet er i de enkelte kommuner landet over.
2. Bilen skal være godkendt som M2, dvs. minimum 10 siddepladser. Rent teknisk kommer bilen ikke hjem fra fabrikken med 10 sæder eller mere, ofte kommer den kun hjem med de sæder der er brug for. Men når vi kører til syn har vi et stykke papir med fra bilimportøren hvor der står at bilen lever op til de krav, der er til en M2 bus. Således godkendes minibussen til at leve op både til M2 samt M1 krav. M1 er kravende der er til alm. personbiler som man må køre med alm. kørekort.

Når ovenstående 2 krav er opfyldt er der mulighed for at få afgiftsfritagelsen.

Momsen har man aldrig sluppet for, så hvis du gjorde det sidste gang har det været en fejl.

Har du spørgsmål til ovenstående eller andre regler/ muligheder omkring Handicapbiler, er du altid velkommen at kontakte mig direkte, det er selvfølgelig uforpligtende. Dette gælder jo selvfølgelig alle forumets læsere.

I er også velkomne til at skrive her i forumet, så kommer spørgsmål og svar jo alle til gode.

Med venlig hilsen
Jesper Skov
Langhøj ApS
Direkte 87 41 10 57 / 28 35 10 57
jesper.skov@langhoej.dk

Colakim
Offline
Joined: 21/11/2009
Du kan stadig få

Du kan stadig få invalidevogne uden afgift. De skal blot være godkendt som 10personers busser. Så ned stoler man dem og på sætter guleplader på.