''Festkateter''

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011

Jeg ville bare spørge om hvad i andre kvinder i kørestol gør når i skal ud at feste angående toilet-ting.
Problemet er at hvor jeg plejer at feste har de ikke handicap-toiletforhold, så derfor plejer jeg at tage et fast kateter på, hvad gør i for at undgå at denne kan lække?
Det kunne også være dejligt at vide det af andre grunde, fordi når jeg skal ud at rejse med fly har jeg været ude for at kateteret begyndte at lække...ubehageligt

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jeg er til daglig fast

Jeg er til daglig fast katererbruger. Det er uhyr sjældent at det lækker. Hvad det så kan være ved jeg ikke. Jeg har haft kateter siden 1991 og har ikke haft de store problemer. Jeg skifter det selv hver måned. Det tager vel 5 min.

Hvis du ikke bruger fast kateter hver dag, burde det ikke lække pga. størelse. Der skal den rigtige mængde vand i ballonen. Så jeg ved ikke hvad du gør "forkert". Der er ikke meget der burde gå galt der.

Der er nok en indkontinetsygeplejerske i din kommune. Det har jeg her, hvis jeg har noget vedr. personlig pleje og kateter problemer.

Tror ikke lægen ved noget om det. Hvis du er tilknyttet Hornbæk eller Viborg kan de helt klart hjælpe dig.

AnnetteS
Offline
Joined: 22/04/2011
Giver Birgitte ret - det må

Giver Birgitte ret - det må være størrelsen på kateteret der er noget galt med. Tror jeg ville tale med min læge, hvis jeg var dig.

Mvh. Annette

Lotte
Offline
Joined: 01/03/2012
Kære Rita Feste skal du,

Kære Rita
Feste skal du, så en god løsning er vigtig :)
Fast kateter bør ikke lække, hvis det er lagt korrekt, ballonen fyldt korrekt og studser sat rigtigt sammen. Check med sygeplejerske om en evt anden størrelse kateter er løsningen eller en anden katetertype.
Du skriver du bruger Coloplast. Du kan kontakte sygeplejersker i Coloplast kundeservice tlf. 49 11 12 13, mandag til fredag kl. 8.30 til 15.00 og få råd og vejledning.
Har du overvejet at bede spillestedet få indrettet et handicaptoilet? Det er den allerbedste løsning :)
Bedste hilsner Birgitte Bjørkman

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Det burde jo ikke kunne

Det burde jo ikke kunne lække, hvis det er anlagt korrekt, og studserne sat ordentligt sammen mod benposen - de gange jeg har haft det behov, har jeg ikke været ude for det. Måske nogle brugere med fast kateter er bedre bevendt her. ;)

Hvis jeg ikke kan komme til toilettet selv, så har jeg før haft held med at kæreste, kammerat, venindens mand har båret mig derind.

Jeg har en bevilling på Speedibag fra Coloplast, (google er din ven), så jeg kan rikke fra stolen, hvis ikke der er et toilet i nærheden.
Den er lille, diskret og nem at skille sig af med efterfølgende.

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
jeg får også mit udstyr

jeg får også mit udstyr fra coloplast de samme som jeg brugte da jeg var i DK.
Problemet er at de steder jeg tager ud at feste er der ikke rum hvor man kan være alene til at tisse gennem en normal kateter til en urinpose.
Jeg håber da ikke jeg sætter fast kateter på forkert, jeg er jo blevet oplært til at gøre det selv fra dem i hornbæk. desuden lækker de også når nogle sygeplejersker sætter dem i.