Træning

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011

Hej allesammen :-)

Jeg bor i Grønland og har derfor meget begrænsede træningsmuligheder. Det jeg vil spørge om er om nogen kender nogle gode måder at træne på (for at blive stærkere igen og for at tabe vægt) som ikke kræver de helt store dyre hjælpemidler, eller andre handikappede holdkammerater (for alle de handikappede i GL er jo flygtede til DK).
Problemet er at jeg ikke kan få min puls op, jeg kørte frem og tilbage på den fladeste vej i byen (og det siger ikke så lidt) I cirka en time non-stop uden at få pulsen op. Det er enten ned af bakke hvor man ikke rigtig kan gøre noget, eller op ad bakke så det bliver mere styrketræning end konditionstræning.
Jeg har kunnet få pulsen op i langrend på mine sit-ski, men der gider simpelthen ikke komme sne nok så jeg kan komme ud,.. desuden vil jeg også gerne have andre ´muligheder om fx. sommeren.
Har tænkt lidt på qajaq, men det er så besværligt at komme ned i den. Desuden er de mega dyre (medmindre man vil have en af plastic eller lign. og hvis jeg gør det må jeg ikke være medlem af qajaq-klubben)
Jeg har før prøvet at snakke med sportsnarrkomaner eller andet, men de ender altid med at sige, spis sundt, så skal det nok gå. Men nej tak, jeg savner at træne i topklasse igen. Ingen heroppe har kendskab til det eller kan give mig råd,..så; please help me :-)

mvh. Rita Christensen

Mariesla80
Offline
Joined: 09/11/2019
Qajaq

Qajac lyder som en rigtig god ide! Jeg har selv roet i Qajac og fik stor glæde ud af det. Man oplever både naturen samtidig med, at man får motion. Jeg hørte selv lydbøger imens for at gå ind i mit helt eget  univers. Jeg hørte lydbøgerne på Mofibo gratis. Så skal du i hvert fald ikke tænke på det samtidig med, at du skal ud at leje eller købe en Qajac ;-)

/Marie

llu
Offline
Joined: 02/11/2009
Hej Rita Jeg har lige købt

Hej Rita
Jeg har lige købt eb Lemco B fit II - armtræner - det giver sved på panden. Se på www.lemco.dk
Mvh Lennart

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
det lyder da ret godt det

det lyder da ret godt det der :-)
kan liige finde ud af hvad det koster

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Thomas-> Jeg mener man kan

Thomas-> Jeg mener man kan få noget Tour De France på spillekonsol - til at koble lige på rulle og cykel.
Spinning for håndcykler, det må der da være et marked for! Den larmende høje musik passer fint ind her, og så er der ovenikøbet ingen der ser når man er rød i ansigtet af forpustelse - bonus!

Det var måske en mulighed, dog begynder projektet at blive dyrt, hvis man både skal investere i cykel, rulle, tv, spillekonsol, OG spillet.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Rita jeg tænker overhovedet

Rita jeg tænker overhovedet ikke på noget specielt ud over at du skrev at du savnede at træne i topklassen. Så grunden til jeg anbefalede Marianne (eller en anden topidræts kørestolsbruger) Var at hun eller hendes træningssted måske havde nogle fif til det ønske.

Vi sidder altså her i Dk og kender ikke specielt meget til dine forhold, men prøver at hjælpe det bedste vi kan. Så synes jeg måske det er en smule respektløst at skrive: Please nogle mere nyttige ting?

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
det er jeg ked af. jeg ville

det er jeg ked af. jeg ville ikke lyde respektløs, jeg føler mig bare meget fortabt

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
phhmw: For det første har

phhmw:
For det første har jeg allerede fået to kørestole, den ene til udendørs og den anden til indendørs, så jeg kan ikke få en racer hvis det er det du mener. Og nej der findes absolut ingen offentlige muligheder. Men ellers tak.

Malene:
Jeg har før jeg kom i kørestol haft svært ved at få pulsen op, dengang var det kun ved at løbetræne eller stå på langrend, du tænker nok at jeg holder for mange pauser eller ikke gør det ordenligt, men det gør jeg, jeg var en værre sportsnarkoman dengang og vandt endda året idrætsperson i byen.Vejene er ikke gode nok til ræs, for det første går det enten meget opad, eller meget nedad. Jeg når ikke op på en fast hastighed inden det går ned igen. Tak, ellers :-)

Claus T:
Jeg kender godt de der cykler, brugte en da jeg var i hornbæk, men bakkerne er for sindssyge til at man kan bruge dem her...tro mig! :-( Desværre

Please nogle mere nyttige ting?
Nogle små øvelser man kan lave hjemme?

Claus T. (not verified)
Hej Rita Hvad med at få en

Hej Rita
Hvad med at få en påspændingscykel (jeg har selv en til salg, da jeg har udstyr nok, men det er ikke sikkert den passer til din stol). Men en håndcykel du sætter fast til stolen før træning, og så evt. køre ruller, eller hvis vejret tillader det, udenfor, kan købes hos mange forhandlere.
Mvh
Claus

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Jeg kan da anbefale dig, at

Jeg kan da anbefale dig, at google Marianne Maibøll. Hun dyrker kørestolrace på olympisk plan og sit ski ligeledes på ol plan

phhmw (not verified)
Hej Rita. Jeg googlede på

Hej Rita.

Jeg googlede på "hånddreven kørestol" og fandt til en begyndelse her:

http://www.hmi-basen.dk/r4x.asp?linktype=iso&linkinfo=12180901

der findes sikkert mange muligheder. Men hvordan med den sociale lovgivning i Grønland?
Følger den de danske eller har i "jeres egen"
Spørger da jeg mener at 2 kørestole godt kan bevilges. Men man må ikke bruge MOTION som begrundelse. (fornuften råder ikke her)

http://www.muskelsvindfonden.dk/Handicappolitik/Handicappolitik_gammel/H...

Men der må være andre med erfaring som kan råde dig i dette særdeles fornuftige ønske. Jeg møder ofte her på det flade Amager en ung mand der køre i sådan en, som vist. Og jeg skal da lige love for at hans puls er oppe og sveden driver. Herligt at se.

Held og lykke med projektet.

Peter
www.k10.dk