Mere handikappet end nødvendigt?

NK88
Offline
Joined: 14/08/2010

Hej alle

Min kæreste kørte galt i december 2009, og har brugt kørestol siden som inkomplet paraplegiker. Han har fået godt styr på at bruge kørestolen, og han er blevet stærk. Det hører så med at han har ondt i nakken og skuldrene af at bruge arme og skuldre så meget.
Indtil videre bor han hjemme hos hans forældre, og de vil gerne have fat i en ekstra kørestol til ham, en el-kørestol. Både min kæreste og jeg mener ikke at der er brug for at gøre ham mere handikappet end han er, selvom vi begge ved hvor ondt i skuldrene han har. Forældrene vil selvfølgelig ikke have han bliver slidt, men jeg tror bare han bliver stærkere jo længere tid han sidder i sin egen.

Jeg er meget i tvivl. Hvad ville I gøre? Vil han blive mere slidt med årene eller bliver han stærkere hvis han sidder i sin egen?

Nathalie

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
ja jeg kender det godt, men

ja jeg kender det godt, men på den anden side er det dejligt for så kan man gå med sine venner uden at få tanken; 'Hvis jeg bare sætter den på fuld gas så kommer jeg hurtigere frem' :-P
Har du da travlt?

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Forskellig personer

Forskellig personer forskellige behov. Man kan jo ikke sige, at Swiss tracken er bedre end en el-scooter. Jeg har selv en swiss, men jeg er da ved at blive gråhåret over, at den kører så langsomt. Kunne godt ønske mig scooterens fart, når det regner og jeg skal hjem fra byen!

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
SERIØST! Swiss track er

SERIØST! Swiss track er meget bedre en el-scooter, for så vil man have sin manuelle kørestol med overalt og kan hurtig blive 'fri' igen. Ingen stor monster der ikke kan komme ind i butikker og dreje mellem hylderne, den er så god inde i butikker den swiss der og eller kan man jo bare efterlade den ved ingangen,..:-) og når du tager den af vil din kørestol ikke veje så meget ekstra som hvis du har de der mærkelig hjul på :-)
hvis de kan klare grønlands bakker hærget med is, så jo,..jeg tror den er god nok :-)

Rita Christensen
Offline
Joined: 16/01/2011
Jeg sidder selv i kørestol

Jeg sidder selv i kørestol og forstår udemærket det med armene, men helt ærligt så synes jeg ikke han burde få en el.kørestol. Han vil bare ende med at blive slap og det. Bakkerne er jo ikke så sindssyge i DK, så hvad med en lille påhængsmotor til kørestolen,..jeg har selv en jeg bruger (bor i GL med mange bakker) den er skidesmart, vender skarpt, nemt at tage på til kørestolen og af igen. Helt klart det bedste løsning. For så kan han komme ud og køre, tage den af hvis han skal op ad trapper for at besøge nogen og stadig have sin kørestol med!
Wow,..win win :-) Den hedder en swiss track,..tjek den ud :-)

mvh. Rita Christensen

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jeg vil da også holde fast

Jeg vil da også holde fast i alm. kørstol så meget som muligt. Skal i ud og nyde naturen eller han vil ud alene, er en el-scooter god at have. Den kan man komme langt omkring med.

NK88
Offline
Joined: 14/08/2010
Rigtig mange gode og

Rigtig mange gode og forskellige råd. Mange tak! Jeg vil vise ham hvad I har skrevet.

Nathalie

KLB
Offline
Joined: 27/05/2008
Hej Nathalie Efter 18 år i

Hej Nathalie
Efter 18 år i kørestol fik jeg også mere ondt i arme og skulder,men jeg skulle aldrig have noget med el,men så prøvede jeg 1 sæt.Alber E-Motion(det er et sæt hjul som passer på min alm. kørestol,hvor der er en motor i hjulet)
Hjulene tilpasses nemt brugeren med en fjernbetjening,ex. din kæreste lev. 30 % kraft på drivringen hjulene lave resten 70 %...Han vil flyve afsted.Er lige til at tag af og sætte hans egne hjul på igen.Bruger mine hver dag og fortryder at jeg ikke fik dem langt tid før..
Fordelen er at han vil sidde i sin alm. kørestol hele tiden,ser ikke mere handicappet ud,de er lige til at tage med i bilen,og han kan stadig kører ind gennem døre.
Kører 25 km. på en opladning,er desværre ret dyre,men jeg fik mine af kommunen uden problemer.Kan ses på Invacare.dk.
Min kone har ikke skubbet mig i knap 2 år nu,jeg kan køre stort set overalt.
For jeres begges skyld PRØV DEM..(i er velkommen til at prøve mine hjul,bor odense)
Hilsen Kenneth

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Hej Nathalie Smerter i

Hej Nathalie
Smerter i skulder og nakke er noget rigtig mange rygmarvsskadede døjer med. Men når han er så forholdsvis ny skadet, Vil det sikkert kunne bedres ved den rigtige træning.
Jeg har været paraplegiker i 21 år og har i de sidste 15 år døjet en del med skulder smerter, Jeg holder kroppen i gang med træning og fys et par gange om ugen. Og så cykler jeg nogle tur på min håndcykel.
Jeg kan anbefale en Rio Dragonfly håndcykel til i stedet for en elektrisk kørestol. www.fun4wheelchair.dk , Der findes også en elektrisk model, men den er så ny på markedet at den endnu ikke er til salg på hjemmesiden. Håndcyklen og el scooteren passer på samme beslag på kørestolen og kan monteret og være køreklar på under 30 sekunder... Man kan med fordel have begge modeller , så man både kan få træning til overkroppen, og bruge den elektriske på længere ture (op til 30 km på en opladning, med ca 20 km/t).

Du kan få en gratis afprøvning at håndcyklen og el scooteren hon mig.

Hilsen Brian Jensen

Niels Horsbøl
Offline
Joined: 04/06/2008
Hej Nathalie´. En el stol

Hej Nathalie´.

En el stol lyder lidt som overkill i den situation du beskriver.... Men naturligvis skal man passe på sig selv.

Prøv at se på www.wayup.dk
Der er masser om Swiss-Trac Kørestolstraktor, som gir mange muligheder. Både for para og tetraplegiere.

Har I spørgsmål, så kan I jo ringe til mig,

Med venlig hilsen Niels Horsbøl/Wayup

phhmw (not verified)
Kære Nathalie. Det er nok

Kære Nathalie.
Det er nok et problem vi alle kommer til at kende i begyndelse af vores nye situation som kørestolsbruger. Med nye tilkommet smerter pga kørestolsbrug. Uanset diagnose.

Her er det vigtigt at forstå vi alle skal igennem de samme erfaringsfaser. Mange gode råd vil vi modtage. Vores humør vil i begyndelsen gøre store hop....op og ned.....op og ned....men uanset hvilke råd vi tager til os så er det et faktum at vi er tvunget til at træne vores krop for resten af livet, hvis vi vil undgå følgeskader/smerter.

Jeg mener at han IKKE skal have el-stol! Men derimod finde de øvelser der hjælper ham af med de følgesmerter han har pådraget sig.

Så senere måske en håndcykel? Hvor hjertet og blodomløb kommer op på maximum.

http://ofeldt.dk/index.php?id=89

Held og lykke fremover

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Til at starte med, havde jeg

Til at starte med, havde jeg en el-stol. Det var så fordi jeg var delvis lammet i mine arme. Der var dog restriktioner på, hvor meget jeg "måtte" bruge den. Aller tiest sad jeg i min manuelle stol selv om jeg så ikke kunne køre mere end 100 meter. At der var begrænsninger på brugen af el-stolen er jeg meget glad for i dag, for ellers var jeg blevet for doven. Nu sidder jeg kun i min manuelle stol. Godt nok døjer jeg også med nakke og ryg, men det kan min fys afhjælpe, så det er det hele værd.

Jeg ville helt klart ikke vælge en el-stol, når det ikke er strengt nødvendigt. Han bliver jo ikke stærkere i skulder og ryg, hvis han ikke bruger det.

Det vil også hjælpe ham i forflytninger, hvis han får oparbejdet nogle gode muskler i overkroppen.