Hvad er en succesfuld rejse for dig??

silje
Offline
Joined: 11/07/2008

Hejsa

Jeg er i skrivende stund ved at udtænke, hvad der egentlig skal til for, at vi som funktionshæmmede, handicappede og ældre får den bedst tænkelige oplevelse af en rejse både i og udenfor Danmark.

De "krav" jeg selv har, for at jeg får en god ferie udenfor mit eget lille hjem er, at min "midlertidige bopæl" er nogenlunde niveaufri, at der er elevator, at jeg kan færdes (nogenlunde) uhindret i kørestol/crosser i boligen (også på bad/toilet) og i nærområdet - der er ikke noget værre end dørtrin eller at fx. kantstene er en halv meter høje, og der ikke er nogle slisker i miles omkreds.
På hoteller skal der helst være niveaufrit, eller i det mindste være ramper, som man kan benytte som kørestolsbruger. Og selvfølgelig skal der være en funktionel elevator, hvis man har fået værelse på 3. sal.
Dørene skal ha' en vis bredde, og så er det oftest mere fornuftigt med en "åben" brusekabine, fremfor et badekar. Wc'et skal helst ha' en nogenlunde højde, men heller ikke være FOR højt, vasken skal også helst ha' en rimelig højde (især når man som jeg, sidder i kørestol) Sengen må heller ikke være for høj, da jeg har svært ved at kravle op i den, men lettere kan komme ned i en seng og op i min kørestol. Og så fungerer der bedst for mig, hvis der er en lille forhøjning på poolen, så jeg kan komme ned i etaper - fra kørestol til kanten af bassinet og fra kanten af bassinet til enten integreret trappe eller "hoppe" direkte i vandet. Nogle steder kan man også leje hjælpemidler gennem hotellet/rejsebureauet, hvilket jo også kan være en meget stor fordel.

Det var lige de mest åbenlyse ting jeg har nævnt, jeg har brug for er opfyldt, for at jeg kan få en god ferie.
Hvilke krav stiller du/I til en ferie, for at det skal blive en succes??

Med venlig hilsen
Silje F Bang

Ps. Jeg undskylder, hvis mit sprog er lidt "kluntet", men jeg skriver desværre ikke helt så hurtigt, som jeg tænker... ;0)

cypresspointe39
Offline
Joined: 02/07/2010
Hej venner Vi arbejder

Hej venner

Vi arbejder også sammen med Handitours vedrørende vores "verdens venligste hus" i Orlando, Florida.

Vi har forsøgt, at integrere alle mulige hjælpemidler og rehab-tech æstetisk i huset og det er blevet ret godt. Den er en stor luksus villa med 6 soveværelser og 4 badeværelser, herunder 2 kørestolsmaster med særligt tilgængelige badeværelser. Det er proppet med gode sager og selvfølgelig en lækker pool med "beach-entry" og spa.

Kik forbi os på www.cypresspointe.dk og giv en bemærkninger. Vi vil være meget, meget glade for noget konstruktiv kritik, så vi kan gøre det endnu bedre.

God vind

Tilgængelighed gennem teknologi og omtanke.

Access All!

WheelchairThailand
Offline
Joined: 18/11/2009
Hej Silje, Dette indlæg

Hej Silje,

Dette indlæg blev oversat med Google Translate.

Jeg er Jan van der Linde. Jeg er hollandsk og 52 år gammel. Jeg har en musular sygdom og bruge en kørestol siden barndommen. Jeg har rejst meget. Til USA, Curacao, Mexico, Syd Afrika, Thailand og overalt i Europa. Jeg har set dårlige steder og gode steder. Jeg har sovet i privat huse, hoteller og i min egen campingvogn i de sidste 30 år. Nu har jeg selv et par fridage hjem, hvor jeg kan bo selv. Men jeg udlejer disse steder også. Jeg har ferieboliger i Frankrig, Ungarn og Thailand. Vores huse har alle de medicinske udstyr du beskriver. Men det vigtigste for mig er placeringen. Jeg kan godt lide at rulle i min kørestol alle ved mig selv. Så disse boliger er alle i eller nær centrum af byen. Min kone holder en Weblog om Thailand www.wheelchairthailand.blogspot.com . Her kan du finde en masse information om Thailand, Hua Hin og Bangkok.
For Thailand arbejder vi sammen med Handitours, www.handitours.dk . For Ungarn og Frankrig, kan du skrive en mail til info@gehandicapten.com.
Hvis du har spørgsmål skriver dem her på dette forum, og vi vil besvare så hurtigt som muligt.

Med venlig hilsen
Hanneke og Jan van der Linde

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Hej Silje Der findes da

Hej Silje
Der findes da www.handitours.dk , som har en masse gode rejse destinationer i Europa, Syd Afrika og Thailand.
De har helt styr på hvad der er muligt med de handicap folk har.

Men man behøver ikke hjælp fra rejse bureau. Man kan via internettet finde handicap egnet feriehuse og hoteller over hele verden. Og så er det blot at bestille en billig fly billet og huske at meddele hvad man medbringer af hjælpemidler.

Hvis du er nybegynder i at rejses som handicappet. Så kan jeg anbefale USA, f.eks Californien eller Florida. De har SUPER forhold for handicappede. Der kan endda lejes invalidebiler med lift og andet handicap udstyr.

Hilsen
Brian J.

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hej Brian Tak for input -

Hej Brian

Tak for input - det lyder som om du klarer dig ganske fint!! :0)
Jeg håber, flere melder ud, hvad de har af "krav" til en god rejse.
Jeg er nemlig ved at sammensætte en ansøgning til et rejsebureau, og synes, det ville være fedt, hvis man kunne lave en handicapniche indenfor handicaprejser i et allerede eksisterende rejsebureau!!

Med venlig hilsen

Silje F Bang

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Hej Silje Jeg har også haft

Hej Silje
Jeg har også haft mange krav til feriesteder førhen. Men efter jeg er begyndt at opholde mig meget (ca. 6 måneder pr år) i Thailand har jeg fundet ud af at tingene jo nok løser sig selv om det ikke er perfekte forhold.

Jeg har altid et ETAC toiletsæde med armlæn og forhøjer med mig. Den kan monteres på et par minutter, så på den måde er toilet/bade forhold næsten altid okay. Jeg sidder på toilettet og bruser mig ( i Thailand er der altid numse-bruser ved toilettet, da de ikke bruger toilet papir).
Sengene er somregel MEGET hårde i Thailand, så jeg har blot købt tykke latex top madrasser i en indkøbscenter (koster ca 200 kr). Det har fungeret fint.
Dørene er smalle i Thailand, især ved toilet og køkken, men min kørestol er kun 55 cm bred, så jeg har aldrig problemer med dørbredde..

Der er trapper og trin alle vejne i Thailand, og fortovene er umulige at bruge for handicappede, så jeg færdes altid på vejen mellem en mylder af biler og scooter. Var lidt nervøs ved det første gang i thailand, men det går nu helt problem frit.
Fortovs kanter og trin er ikke det store problem, da der altid er nogle thaier i nærheden, som meget gerne giver en hjælpende hånd.
Offentlig transport er ikke godt for handicappede i Thailand,.. Men det er meget billigt at rejse med Taxi ( jeg bor 220 km fra Bangkok lufthavn og giver ca 380 kr for en Toyota Camry Taxi. Har man brug for minibus, så skal man dog selv medbringe ramper.

Hvis man stiller for mange betingelser for at kunne få en vellykket ferie, så tror jeg man selv spænder ben for nogle gode oplevelser.
For 3 år siden havde jeg mange at de samme krav som du,.. men nu rejser jeg alene til thailand og opholder mig derude flere måneder af gangen og har aldrig haft problemer med at klare mig alene på trods af at jeg er komplet paraplegiker.

Hilsen
Brian J.

PS. Jeg udlejer gerne min bolig i Hua Hin, Thailand til danske handicappede + familie/hjælper ( 4 personer ) i de perioder hvor jeg ikke selv bruger huset.
Huset er beliggende 600 meter fra absolut centrum og strand. Det er en Townhouse, i en typisk thai gade med nogle restaurenter, barer og butikker.... Inden for 400 meters afstand er der flere indkøbs muligheder, bl.a. 7eleven og supermarked med alt i europæiske vare.
For folk der vil bo billigt og ikke behøver vild luksus.
Kontakt : wheelchairthailand@hotmail.com