Toiletter i udlandet - er det bare mig, eller...??

silje
Offline
Joined: 11/07/2008

Hejsa

Jeg er netop hjemvendt fra en dejlig ferie i det Sydfranske med hele min familie. Det var en bilferie, men kun delvis for min datter og mig (vi fløj hjem).
Anyway, man skal jo altså lade vandet ind imellem på sådan en lang køretur (København - Nice), så vi var på en del rastepladser og billige ETAP-/Formula1 - hoteller. De fleste steder kom jeg til at tænke på, om de mennesker, der bygger/tegner handicaptoiletter tror, at alle handicappede er 2 meter høje?? På 8 ud af 10 toiletter svævede mine små ben (jeg er 156 cm lille...) langt over jorden, og jeg skulle næsten hoppe op/ned ad wc'et.
Er det nogen, der vil/kan indvie mig i, hvorfor i al Verden det forholder sig sådan, altså ikke mht min højde, men højden på wc'erne?!
Til gengæld skal ETAP-/Formula1 hotellerne i Tyskland/Frankrig ha' ros for deres handicapværelser og i øvrigt meget funktionelle badeværelser (bortset fra wc'et) - brede døre, ingen dørtrin, relativ lave vaske - med knagerække ved siden af, klapsæde i brusebadet, skridsikkert gulv og tilpas højde (for mig i hvert fald) på sengene.

Med venlig hilsen
Silje F Bang

WA
Offline
Joined: 08/06/2010
Der var engang en

Der var engang en fysioterapeut, der fortalte mig, at mange handicaptoiletter er lavet så høje, fordi man har tænkt på primært ældre mennesker, der har svært ved at bøje sig ned og rette sig op igen.

Den eneste løsning må være et højdeindstilleligt toilet, nøjagtigt som med skriveborde og kontorstole osv. :-)

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
"Det ville være en god

"Det ville være en god ting, hvis toiletter kunne flyttes op og ned. Det burde vel ikke være det sværeste at opfinde."

Det er opfundet. Pressalit har dem til den nette sum af ca 50.000 mener jeg:D

http://www.pressalitcare.dk/care/ProductCatalog/Products.aspx?NRMODE=Pub...

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jeg oplever det modsatte.

Jeg oplever det modsatte. Det er så godt nok herhjemme! (er ikke bekendt med toilethøjder i udlandet, kun Holland)

Wc herhjemme er alt for lave, selv på handicaptoiletter. Der er tit godt nok armlæn, men de er så høje så man skal være vægtløfter for at komme op fra wc'et igen. Det har jeg ikke kræfter til. Ned kan jeg godt komme, men ikke den anden vej. Lave toiletter og høje armlæn hænger ikke sammen.

Min stol er 62 cm høj fra sæddekanten. Det er der næsten ingen toiletter der er. I holland er de fleste toiletter i den rette højde for mig. Det samme er de hos mine forældre. Jeg ved ikke om det er et specielt DK fenomen at de skal være så lave.

Så jeg har det lige modsat Silje. Det er ikke nemt at gøre folk tilpas. :-)

Det ville være en god ting, hvis toiletter kunne flyttes op og ned. Det burde vel ikke være det sværeste at opfinde.