Hvornår må man få kørekort?

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008

Jeg snakkede engang med en der (efter hvad jeg husker) havede fået kørekort som 15 årig dog med den undtagelse at bilen blev plomberet til 50.

Husker jeg forkert eller er det lovligt?

sara-marianne
Offline
Joined: 23/06/2008
Man skal have et skilt både

Man skal have et skilt både foran og bagpå bilen, hvorpå der står "Invalidekøretøj, max 50 km/timen". Dette er også fint, men kan jo ikke ses af andre biler, end lige den der kører bagved. Så vi må bare håbe, at der ikke sker nogle uheld i forbindelse med hasarderet overhalinger.

hansjørgen
Offline
Joined: 17/10/2010
h j greve Jeg vil foreslå,

h j greve
Jeg vil foreslå, at sætte et skildt bag på bilen, som traktore køre med.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Thomas tror du har overset

Thomas tror du har overset min sætning: "Eller det måtte man ihvertfald før i tiden" men der er jo også kommet rigtig mange ændringer til det, at have kørekort. Så tager hatten af bukker og nejer, for at du ved bedre ;) mit var blot gætværk
korrektion kørekortet skal ikke tages i Dk, men køreprøve og teoriprøve skal..

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Jeg har ingen kendskab til

Jeg har ingen kendskab til lign situationer. Kiggede bare min hjerne efter, for logik. Hvis et ungt dansk menneske tager på college i USA og erhverver sig et kørekort, så må personen da godt køre, nåa h*n kommer til Danmark (eller det måtte man ihvertfald før i tiden) Så skulle man da også tro, at din datter kunne få dispensation

sara-marianne
Offline
Joined: 23/06/2008
Hej Vores datter på 16 år

Hej
Vores datter på 16 år sidder i kørestol. Hun er lige nu igang med at tage kørekort til langsomtkørende køretøj. Vi har fået ændret bilen, som jeg indtil nu har været fører af, således at hun kan tage kørekort i denne. Der er så blevet sat kørelærer-pedaler mv i den. Det er super smart, så lærer hun også den MEGET store kassebil at kende fra start (Opel Vivaro, ekstra lang).
MEN - i bevillingen står der at bilen må køre MAX 50 km i timen. Og umiddelbart er dette også helt fint. Men så er det lige, at når hun køre på almindelig landevej med max på 80 km i timen, at hun er til STOR gene for andre trafikanter. Derfor ville det være rigtigt godt, hvis hun kunne få en dispensation, der hedder f.eks. max 70 eller 80 km, så hun kan følge trafikken nogenlunde. SÅ - er der nogen der har erfaringer i denne type kørekort, og om man kan få lov til at køre mere end de 50 km i timen?
Sara har verdens stærkeste bil, da hun kørte på Frederikssundsvejen trak hun en kø på ca. 40 biler efter sig.....
Skulle nogen have brug for mere viden om vores erfaringer med søgning af kørekort, så kontakt os endelig. Gerne på mail: fredbo@olsen.mail.dk

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008
Tak.

Tak.

Thomas (not verified)
Det er rigtigt

Det er rigtigt nok:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=123635#K1

Langsomtkørende invalidekøretøjer

§ 24. Rigspolitichefen kan tillade, at kørekort til langsomtkørende invalidekøretøj udstedes til en person, der er fyldt 15 år.