Er 6 mdr. sagdbehandlingstid ok?

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008

Min kommune har en sagsbehandlingstid på ca. 6 mdr. hvis man ansøger om et hjælpemiddel.

Søger man derimod noget efter §100, falder sagsbehandlingstiden til "kun" 3 mdr.

Hvad gør man ved denne problemstilling? (udover at sætte sit kryds anderledes næste gang)
Og hvad skal man tænke, når ens egen sagsbehandler flere gange siger at serviceniveauet i kommunen ikke er acceptabelt?

/Strandqvist.

Lotte Tobiasen (not verified)
Hej Solstikken! Enig - det

Hej Solstikken!
Enig - det er urimelige forhold, som mange kommuner byder os.

Principielt skal du selvfølgelig have en crosser eller scooter bevilget af kommunen, men hvis det er muligt for dig, vil det måske også være en ide at købe en selv. Det er jo dit liv og din livskvalitet, der forringes, mens du venter, så nogle gange må man lægge sine principper til side og så selv handle, men det forudsætter selvfølgeligt, at man rent økonomisk er i stand til det. Man ser nogle gange brugte crossere til salg rundt omkring.

Har du spurgt din kommune, om du kan få bevilget handicapkørsel? Det er ikke sikkert, der er lige så lang sagsbehandlingstid vedr. dette. Jeg ved godt, at handicapkørselsordningerne generelt er ringe, men de er dog trods alt bedre end ingenting.

Mange hilsner

Lotte

solstikken
Offline
Joined: 13/05/2010
Hej ! Jeg er ny på denne

Hej !
Jeg er ny på denne side men læste lige ovenstående indslag. Jeg har søgt om et el-køretøj, da jeg ingen steder kan komme med offentligt transport og har måttet "shusse "mig frem til (på nettet) - at man faktisk kan søge om en mini-scooter/crosser, hvilket jo vil være ideelt for mig som gangbesværet og rykmarvsskadet - med diffuse neurogenesmerter og snurren i kroppen, hvor jeg fuldstændig mister balancen hvis jeg ik har en kryk i den ene hånd.,
Det er således nu, at jeg faktisk ikke engang kan komme til genoptræning uden at skulle være afhængige af familiemedlemmer udefra som kan køre mig.
Dette er jo utroligt deprimerende og da de*(familiemedlemmerne gør det gerne,men da de ikke er helt unge mere, vil jeg ærligt talt ikke syntes det er rimeligt at de skal belastes, med min sygdom! og det giver også en følelse af selvværd at man selv kan klare tingene som førhen....(okey det bliver nok aldrig helt muligt igen,men det må tiden vise). Da jeg faktisk ikke kan komme hjemmefra og handle selv og ikke har noget socialt samvær heller - som jo fuldstændigt er bombet væk! hvilket man jo også kan få igen..hvis man ellers kunne komme ud af døren!
Jeg sidder også med et nyligt modtaget brev fra kommunen. hvori de skriver følgende:

KVITTERINGSBREV til borger med ekstra sagsbehandlingstid

Vi har modtaget din ansøging om et elkøretøj.

Vi kan desværre ikke oplyse nøjagtigt, hvornår din sag bliver afgjort,men vi vil
behandle ansøgningen så hurtigt, vi kan.

Vores normale sagsbehandlingstid indenfor det ansøgte er 50 hverdage, men
iøjeblikket har vi desværre ikke mulighed for at overholde dette. Du kan i stedet forvente, at din sag vil blive afgjort inden 6 måneder.

......
......
mvh

visitators navn

Jeg er meget overrasket over den lange sagsbehandling, når jeg tænker på at jeg faktisk er 100 procent afhængig af andre for at få mad i huset! Kan det virkelig passe..og hvad andet kan jeg gøre end at søge om en mini-crosser. Jeg kan næsten ikke overskue at ringe til den ene og den anden og alt det der for at finde ud af, hvordan det her skal løses hurtigst muligt. Faktisk kender jeg intet til mine rettigheder overhovedet- blev sendt hjem med smerter og krampeanfald -men takket være familien -passede de mig i de efterfølgende uger, før jeg faktisk kunne komme hjem og være i mit eget hjem. Groteskt.

Loto (not verified)
Hvis den reelle

Hvis den reelle sagsbehandlingstid overskrider de frister, kommunen selv har fastsat, kan du klage over sagsbehandlingen til borgmesteren. Jeg har haft held med at få lavet nogle procedurer om ved at klage til ansvarlig rådmand, og det er jo fint.

Jeg synes, det er vigtigt at beskrive overfor politikerne, hvordan virkeligheden i deres kommune ser ud, da de ellers ikke rigtig har en chance for at vide det. Man kan jo ikke forvente, at de overordnede chefer fortæller om de tilfælde, der ikke er gået efter bogen, medmindre, der bliver klaget over det.

Når en sagsbehandler selv siger, at serviceniveauet ikke er acceptabelt må det tages som udtryk for, at hun som menneske og sagsbehandler ikke er tilfreds med det arbejde, hun og hendes kolleger laver, men at hun ikke kan lave om på det, da det jo ikke er hende, der fastsætter normeringen og de øvrige rammer for sagsbehandlingen.

Tag det som et udtryk for, at hun er et fornuftigt menneske og sørg derfor for at rette skytset mod de ansvarlige oppe i systemet, menlig overordnede chefter og politikere.

Lotte

phhmw (not verified)
Hej Strandquist. Hvis din

Hej Strandquist.

Hvis din kommunes kommunalbestyrelse har overholdt Retssikkerhedslovens §3 stk.2 ved at vedtage og offentliggøre kommunens serviceniveau og bestemt at sagsbehandlngsfristen for afgørelsen til hjælpemiddeler, har du ingen klagemulighed.

Hvis man så er utilfreds med dette serviceniveau nævner du selv den sidste mulighed ved at sætte sit kryds et andet sted eller gøre opmærksom på sin utilfredshed igennem læserbreve.

Men hvad mener du med: " en sagsbehandlingstid på CA. 6 mdr"?

Her ser du Danmarks flotteste offentliggjorte sagsbehandlingsfrister: http://www.horsenskom.dk/OmKommunen/~/media/Publikationer/Politikker/Mak... og bemærk at det foregående års frister er også med, således at borgerne kan følge med i tendensen. Virkelig flot.

Her ser du en af de frække offentliggjorte sagsbehandlingsfrister: http://www.taarnby.dk/Handicappede/Frist_for_sagernes_behandling.htm trods denne kommune nu på 6 år er blevet gjort opmærksom på den manglende overholdelse samt en afgørelse fra Statsforvaltningen.

Hilsen Peter