Tempur madras

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008

Stå og skal købe ny seng. Lige nu har jeg en tempur topmadras som jeg har lånt fra sygehuset, men jeg synes ikke lioge jeg har råd til at købe en tempur, nogle der har prøve efterligningerne fra IKEA og jysk?

Johan Aa
Offline
Joined: 18/07/2010
Kommentar om Tempur

Kommentar om Tempur madrasser:

Som bruger af Tempur gennem nu et par år, er der nogle forhold om brugen, som jeg har konstateret, og som ikke passer helt med den absolutte lovprisning af produktet, som Tempur markedsfører - og udelukkende bringer tilfredse kunders meninger om:

1) som også forbrugerrådet i Tænk har konkluderet, så er det bestemt ikke nogen fordel for især raske mennesker, at man ikke vender sig så meget på en madras hen over sin søvnperiode. Den "nedsænkning" eller det aftryk, som ens krop generer på en Tempur madras, fikserer nemlig kroppen og gør det vanskeligt at vende sig. Og det vil sige, at man på en Tempur ofte nødtvunget forbliver i den samme sovestilling og at man derved faktisk af og til vågner op med smerter eller generet ubehag, fordi den tvungne sovestilling hæmmer blodcirkulationen. Opstår dette ubehag under søvnen, så kræver det på en Tempur madras en egentligt forøget kraftanstrengelse at vende sig, og derved vågner man faktisk - og søvnen afbrydes. Og man vender sig oftere end normalt.

2) som også Forbrugerrådet fastslår, så er den store kontaktflade, der efter nogen tid opstår på en Tempur madras, heller ikke nogen ubetinget fordel. For det første medfører det et ret ens modtryk opad mod hele kroppen, og det vil sige, at der vil forekomme et mere højt modtryk mod de mere bløde dele af kroppen, og det kan faktisk forårsage ubehag.
For det andet medfører den store kontaktflade, at en Tempur madras ikke egner sig til mennesker, der generelt har det varmt eller som sveder meget. Madrassen bliver ved varmepåvirkning ligeledes vedblivende meget varm, mister elasticitet og føles i værste fald nærmes som en svamp eller en meget dårlig skumgummemadras.

3) en Tempur madras føles især om vinteren som ikke blot en behagelig kølig, men som en decideret kold madras, og som kun meget langsomt og kun delvist opnår en behagelig liggetemperatur. Derfor er det for de fleste brugere et absolut krav, at man køber sig en form for topmadras eller undertæppe for a afbøde for en kuldepåvirkning, der bestemt heller ikke er tjenlig for en god søvn.

4) endelig er der det meget store problem med en Tempur madras, at den ikke egner sig til andre former for almindelig brug, som andre madrasser også tilbyder, som f.eks. når sidder man på sengekanten, så synker madrassen nærmest helt i bund, hvilket både føles ubekvent og er upraktisk. Og endelig er en Tempur madras komplet uegnet til "lagengymnastik".

Alt i alt er jeg meget skuffet over Tempur madrassen, og jeg kan fuldt tilslutte mig også Forbrugerrådets konklusion om, at en Tempur madras ikke umiddelbart kan anbefales til almindelige raske personer. Og jeg vil også mene, at mennesker med særlige behov - herunder fixeringsbehov, kan have nytte af en Tempur madras, men flere af de forhold, som jeg nævner herover, vil også være gældende for dem.

At endvidere prisen for især såkaldte specialmål (som f.eks. 140x210) nærmer sig det uanstændigt høje, især når et madrasmål som det anførte selvfølgelig burde være et frit tilgængelige normalmål henset mange menneskers højde i dag, gør ikke forholdet om Tempur madrasser bedre. For som jeg oplevede det, så afkrævedes i forbindelse med købet et depositum på halvdelen af madrassens pris, hvorefter leveringstiden blev fordoblet i forhold til det lovede.

Min konklusion er, at det er fint nok, at Tempur er begejstret for Deres produkt i form af Tempur madrassen, men den entydige lovprisning af produktet uden nogen form for de forbehold, der faktuelt er, er i mine øjne ikke et udtryk for god markedsføringskik.

Og så undrer det mig desuden, at tilsyneladende mange inden for plejesektoren også ubetinget anbefaler Tempur uden over hovedet at forhold sig til dennes madrastypes klare ulemper.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Camilla den bliver blød,

Camilla den bliver blød, fordi varmen fra din krop former den. Er den blød fra start af, støtter den ikke på samme måde. Jeg har prøvet et hav af madresser og har sammen med min ergo fundet frem til en tempur der er ligesom skåret i firkanter. Den er god til mig, fordi den stadig støtter optimalt, men den giver ikke så meget modstand når jeg skal vende mig.

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Tak for svaret. Pænt af

Tak for svaret. Pænt af dig. Har nu prøvet at være ude i jysk og ligge på en Wellpur madras. Synes egtenlig man ligger meget godt, man du har nok ret i at den er blødere fra starten, men synes også min tempur bliver så blød når man har lagt der i noget tid.

Ole Jansen
Offline
Joined: 06/06/2008
Hej Camilla Håber du læser

Hej Camilla
Håber du læser dette selv om der er gået et par dage siden dit sidste indlæg.

Jeg ligger på Tempur og nægter at tilbringe en nat uden (spinal stenose), dengang jeg fik min købte vi også en til min kone, hun har dog skiftet sin ud med en naturmadras fra Jysk, og siger at den ligger hun meget bedre på. Jeg har selvfølgelig også prøvet den og kan godt mærke at den ikke er så varm som min Tempur, til gengæld er den meget blødere og det passer prinsessen bedre. Så min konklusion er at madrassen fra JYSK giver mindre modstand og derfor ikke støtter lige så jævnt som Tempur. håber at du forstår hvad jeg mener.
Hilsen
Ole Jansen

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Oki, mange tak for svaret

Oki, mange tak for svaret

kirsten christensen
Offline
Joined: 21/11/2009
Tempur topmadras og tempur

Tempur topmadras og tempur madras er , som jeg husker det, næsten lige dyre. Jeg anskaffede selv en Tempurmadras for 3-4 år siden. Nu er det jo muligt at ligge ned en hel nat. Kender ingen efterligning, men er du med i Lic, eller forbrugsforeningen - eller har du venner i din omgangskreds som er, så er der mange penge at spare. Fik min på tilbud + Licrabat, så var den nede på knap 5000 kr.

I Amerika findes en look a like model, ved ikke om den er kommet til DK, det kan den jo sagtens være, da det er mere end 4 år siden min amerikanske bekendt anbefalede Tempur. Hun og hendes mand (som har mange brud på rygsøjlen) ligger på look a like madrasser.

Held og lykke