Regler vedr. ansøgning af førtids-/invalidepension

silje
Offline
Joined: 12/07/2008

Hejsa

Jeg er en Københavnerkvinde på 30 år, der gennem de sidste 3 år har søgt med lys og lygte efter et egnet fleksjob - desværre uden resultat.

Nu går jeg med overvejelser om, at søge førtids-/invalidepension, grundet mit handicap.

Mit spørgsmål er derfor: Hvis, så fremt, i fald, jeg får bevilget pensionen, men stadig har lysten til at arbejde, kan man så få gjort pensionen hvilende, så længe man er i arbejde, eller kan man evt. have frivillig, ulønnet arbejde f.eks. i en butik eller på kontor, og derved blot modtage sin pension??

Mht. mit handicap, så har jeg rygmarvsbrok i middel grad - jeg har ringe gangfunktion med krykker, fungerer bedst i (el-) kørestol, har en middel skæv og svej ryg med næsten konstante smerter (som dog oftest er til at holde ud), har i nogle tilfælde en smule indlæringsvanskeligheder, men fungerer ellers fint i f-eks. kontormiljø/reception.

Jeg vil blive super glad, hvis nogen kunne rådgive mig lidt! :0)

Med venlig hilsen

Silje F Bang

phhmw (not verified)
Hej igen Silje. Her skal du

Hej igen Silje.

Her skal du være 100% sikker på alle konsekvenser af hvad du beslutter. Så op på kommunen og modtag skriftlige råd samt tag imod tilbuddet om hjælp fra RYK.

Her ser du reglerne efter reglerne før 2003: http://www.k10.dk/showthread.php?t=6118&highlight=hvilende+pension
Her kan du sikkert finde andet: http://www.k10.dk/showthread.php?t=10926&highlight=hvilende+pension

Her kan du se at du ikke er den eneste som tænker som du: http://www.k10.dk/search.php?searchid=758846

Hilsen Peter

Loto (not verified)
Hej Silje! Nu bliver jeg dig

Hej Silje!
Nu bliver jeg dig svar skyldig. Jeg kender bedst de "gamle" pensionsregler (fra før 2003), idet det er dem, jeg får pension efter.

Jeg synes, du skal kontakte din kommune og bede om en samtale, hvor du kan blive ordentligt informeret om reglerne. Man har altid ret til rådgivning. Forsøg også at få dem til at skrive til dig, hvilke konsekvenser reglerne har for dig, så du er sikker på, at du ikke har fået forkert vejledning af en rådgiver, som tilfældigvis havde en dårlig dag, da du snakkede med hende...

Mange hilsner

Lotte Tobiasen

silje
Offline
Joined: 12/07/2008
Kære Lotte Tusind tak for

Kære Lotte

Tusind tak for din hjælp - jeg mente nok, at det var sådan, det forholdt sig! :0)

Men hvad nu, når jeg er gift, hvor meget "stjæler" de så af min eventuelle pension?
Min mand er delvist provisionslønnet vognmand, men altså ansat i et firma, hvor han også skal "aflevere" noget af sin løn (jeg tror, det er 15 %) til kørselslederen.

Solskins hilsner

Silje F Bang

Loto (not verified)
Hej Silje! Først vil jeg

Hej Silje!
Først vil jeg sige til dig, at du med et spørgsmål som dit altid er velkommen til at kontakte DHFs rådgivning for at få vejledning.

Så sent som i går fik jeg brev fra Århus Kommune, som tilbyder hjælp til førtidspensionister, der gerne vil arbejde.

Kommunen skriver:
"Hvis du får pension efter den nye ordning, må du også godt arbejde i et vist omfang samtidig med, at du modtager pension."

"Hvis man vil forsøge at arbejde i større omfang i en periode, kan man anmode kommunen om at få gjort retten til pension hvilende". "Du kan få pesnionen udbetalt igen ved at henvende dig til kommunen, hvis det viser sig, at du alligevel ikke kan arbejde".

Ovenstående er ikke citater fra loven, men mon ikke, vi kan gå ud fra, at Århus Kommune har styr på lovgivningen i dette tilfælde...

Lotte