Hvad skriver man i en anke på en hånscykel??

silje
Offline
Joined: 11/07/2008

Hejsa

Jeg er usikker på, hvor mit spørgsmål hører til så, hvis det passer bedre et andet sted, så flyt det endelig!!

Jeg har for nogen tid siden søgt ergoerne i København S og en Wolturnus håndcykel - uden at uddybe årsagen yderligere.
Nu har jeg så i fredags fået et mundtligt afslag (det skrivftlige er nok på vej i posten), med den begrundelse, at de mener, jeg er overkompenceret i forhold til transporthjælpemidler... All right, jeg kan godt se, at jeg med 4 motordrevne (kørestole, crosser og bil) og 1 manuel kørestol er dækket godt ind, og tak for det! Men der er jo ikke nogle af disse hjælpmidler, der tilgodeser at jeg får brugt min krop, så den ikke går for tidligt i forfald, så jeg ikke kan være aktiv på arbejdsmarkedet så længe. Det har jeg foreløbig skrevet i et udkast til min anke, men er det nok?

Håber der er en venlig sjæl, der vil give sit besyv med!

Med venlig hilsen

Silje F Bang

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Hej Silje. Jeg har også

Hej Silje.

Jeg har også lige smidt en anke afsted på håndcykel - begrundelsen for afslag var "at jeg var kompenseret med kørestol og bil" - den vanlige afgørelse åbenbart.

Behandleren på sagen, sagde til mig telefonisk (desværre), at jeg da ikke havde brug for en cykel, for jeg ville sikkert ikke bruge den andet end de første 14 dage - og at jeg som begrundelse ikke kunne bruge argumenter som at alle har adgang til at købe en cykel, og at det for mange er en vital hverdags ting.

I min anke står der, at jeg med deres afslag er direkte afskåret fra at deltage i sociale aktiviteter med min familie, og specielt mine venner som er en vigtig del af ens liv/sociale færden.
Jeg har beskrevet behovet for at være sammen med andre på så lige fod, som det kan lade sig gøre, og beskrevet for kommunen, at det i høj grad er en del af almindelig og nødvendig daglig livsførelse, at man færdes med andre "normale mennesker".

Samtidig har jeg bedt dem behandle anken efter §112 - 113 og 100 - så kan de ikke bede mig køre den igennem flere gange, som de gjorde med min ansøgning, hvor jeg blev bedt om at "aøge efter en anden §".

God sommer! c¨,)

Peter Q
Offline
Joined: 25/05/2009
Hej Silje Jeg har fået

Hej Silje

Jeg har fået merudgiften til en Volturnus håndcykel betalt gennem §100 i Københavns kommune.
Jeg brugte netop den begrundelsen Strandqvist kommer med.

men men men det er 5 år siden

§100 kan du spørge din pensionssagsbehandler om

Mvh
Peter Qvistgaard
peq@naviair.dk

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hej Peter Jeg ved ikke helt,

Hej Peter

Jeg ved ikke helt, hvad du mener med at "komme videre"??
Jeg har et medfødt fysisk handicap, son næppe forsvinder, blot fordi jeg holder min krop ved lige?!
Jeg har hørt meget forskelligt om Teddy Øfeldt, men har altså ikke i sinde at kontakte ham.
Nu skal jeg selvfølgelig ikke dømme dig udfra en forholdsvis kort mail fra her på dette forum, men umiddelbart tror jeg faktisk, jeg har mødt dig, eller en af "samme skuffe" på Sankt Annæ Gymnasiom for et par år tilbage, og groft sagt, så har jeg ikke så meget til over for mennesker, der (i mine øjne) forsøger at "Shanghai'e" folk til bestemte behandlingsformer eller tilbud.
Jeg går til den type behandling, som jeg mener er bedst for mig, lytter til min læge, fys og specialisterne på Riget, hvor jeg går til kontrol, for I sidste ende er det jo nok her, jeg får de bedste råd!!

Med venlig hilsen

Silje F Bang

phhmw (not verified)
Hej igen Silje. Grunden til

Hej igen Silje.

Grunden til vi ville tilbyde dig en kontakt var såmænd bare det at vi fornemmede at du tilhører den type af klient som har viljen til at komme videre. Men læs lidt her: http://www.123hjemmeside.dk/claes-lasse/32088036 som Claes har lavet.

Claes er min medklient hos Teddy Øfeldt www.ofeldt.dk og hvor jeg næsten har sluppet min kørestol. Jeg er ikke, hverken tetra eller para men blot lidt discus-prolaps med et drys af Dystoni. Så mine erfaringer er at ikke alt hvad der står skrevet i de kloge bøger nø'dvendigvis er korrekt. I mine journaler nævnes der at alle behandlingsmiuligheder er udtømte!

Alligevel kan jeg konstaterer, at i dag kan jeg gå 100-200 m uden krykker og korset. Jeg kan cykle 20 km på 2 hjul. Godt jeg ikke læste alle de kloge bøger og lyttede til lægerne uforbeholdent.

Mange hilsner
Peter

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Hej Silje Det kan jo ikke

Hej Silje

Det kan jo ikke være kørstolens skyld at du punkterer, taber luft m.m. Der så mange gode kørstole her i DK, jeg har aldrig hørt andre beklage sig over er det ikke er en de kan bruge.

Ang. håndcykel, så har jeg en der skal sættes på min kørestol. Den har jeg selv måtte betale, da min kommune mente jeg havde "transportmidler" nok. El-scooter, bil og ikke mindst en kørestol!

Jeg ankede så langt oppe jeg kunne uden foreskel. Jeg havde enda hjælp fra Hornbæk til at søge om hjælp til ansøgning.

Hvis du vil have motion, er der jo altid PTU, hvor der kan trænes. Jeg har gået der, men har indset at der for mit vedkommende er for langt og der går for meget tid med det.

Hvis du søger kbh's kommune om en Wolturnus håndcykel, ved jeg næsten hvad svaret bliver.

Held og lykke alligevel.

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Tak, Thomas! Skal jeg så

Tak, Thomas!

Skal jeg så blot stile den til Københavns Kommune - Københavns Rådhus og så skrive "§ 100 ansøgning ved anskaffelse af Wolturnus håndcykel" eller noget i den dúr??

Med venlig hilsen og god påske! ;0)

Silje F Bang

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hejsa Først et lille

Hejsa

Først et lille spørgsmål til Janne og Peter - hvad skal jeg kontakte jer med henblik på?
Og så til brian - Ja, det lader det desværre til! :0(
Desværre er den cykel jeg søger ikke sådan en, som du har på din hjemmeside, men en "hel" håndcykel.
Den kørestol jeg har er så dårlig, at jeg dårligt tror, det ville kunne lade sig gøre...
Jeg synes faktisk at alle de kørestole (eller i hvert fald de fleste) jeg har haft gennem mine snart 30 år, ikke har været særligt gode - de har altid tabt luft, punkteret ellers er gummibelægningen på køreringene slidt af i løbet af no time...

Men hvis I/nogen kunne fortælle mig, hvem man skal kontakte i Kbh's kommune for at søge gennem §100, så må I meget gerne skrive til mig!!

Rigtig god påske!

Med venlig hilsen

Silje F Bang

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
At en kørestol ikke kan

At en kørestol ikke kan holde luft, er ikke ensbetydende med en dårlig stol. Der findes kørestolsdæk nu tildags, som er næsten umulige at punktere med, det er med kevlar indlæg og de kan endda køre i glas uden at miste pusten.
Prøv f.eks. Schwalbe Rightrun http://preiswerte-fahrradteile.de/product_info.php/products_id/5545/cPat... Jeg bruger dem selv, og kørt rigtig meget på glasskår og sidste sæt dæk har "overlevet" over 1200 km med håndcyklen koblet på i Thailand.
Jeg køber dem altid i Tyskland (Pris ca 350 inkl fragt) , da de er dobbbelt så dyre i Danmark.

Køb evt en mini kompressor, så du selv kan pumpe dækkene MEGET hårdt (ca 100 PSI lufttryk).
http://www.thansen.dk/product.asp?c=649173037&n=1387751333&pn=1387751340...

Hilsen
Brian J.

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Tror du får temmelig svært

Tror du får temmelig svært ved at få cykel bevilget. Jeg har selv 2 gange prøvet at ansøge og anke. Men har fået blank afslag.
Så jeg har fundet en billig model fra USA som var så billig at jeg selv kunne betale. Dragonfly håndcyklen ikke dyrere end god almindelig cykel. Tjek evt min hjemmeside www.fun4wheelchair.dk hvor du kan læse mere om håndcyklen der kun koster 820 Euro (ca 6100 kr).
Jeg er nu sælger af cyklen i Danmark, så bare kontakt mig hvis du er interesseret. brijen11@hotmail.com

Hilsen
Brian J.

phhmw (not verified)
Kære Silje. Jeg har ingen

Kære Silje.

Jeg har ingen guldkorn ifbm den ansøgning. Men da du tilhøre den gruppe der har viljen og kampånden til at vedligeholde din krop håber jeg du vil kontakte os, min kone og jeg.

Mange hilsner

Janne og Peter
phhmw@sol.dk

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Tak for dit råd! Jeg har

Tak for dit råd! Jeg har overvejet at gøre netop dette!
Men hvilken "instans" skal man da søge hos/ved?

Med venlig hilsen

Silje F Bang

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Jeg vil vove at påstå at

Jeg vil vove at påstå at kommunen har ret - du ER kompenseret iforhold til hjælpemidler.

Til gengæld ville jeg sige at en cykel er "hvermands eje" - og at du skulle forsøge dig med §100.
En håndcykel er jo noget dyrere, end en normal cykel, og forskellen - den ville jeg søge der.

Held og lykke!
c¨,)