STH - Servicehunde til Handicappede

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008

Jeg har med vilje valgt, at lægge debatten under emnet hjælpemidler. For en servicehund er virkelig et ubeskriveligt hjælpemiddel, men den er også bare så meget mere end det.

STH er fuldgyldigt medlem af og akkrediteret af Assistance Dogs Europe (ADEu), som de eneste i Danmark.

STH er tilmeldt PFA Brug livet fonden, for at se om de ad den vej kan skaffe nogle flere midler til det store arbejde de laver.

Det er så her I kommer ind i billedet, for at komme med i PFA´s overvejelser, skal STH bruge stemmer for at holde sig på top 10.
I stemmer på den enkle måde: Tryk på linket, tryk stem, indskriv jeres email adresse, I modtager en mail, hvor I skal trykke på linket og I har stemt.

http://fonden.pfa.dk/VisSag.aspx?id=152

På forhånd tak
Malene

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Det er da godt de findes.

Det er da godt de findes. Hverken golden eller lab er noget for mig. Så derfor har jeg valgt en anden vej. Jo dem jeg har haft trænet hunde sammen med er udddannede. Det kræver dog meget at være en stor del af sin hund træning, samtidig at min nuværende flyttede ind til mig med det samme. Dette kan kun lade sig gøre, hvis man har haft hund før og ved hvad der skal til. Dem jeg får træning af har ikke resurcer til at have hunde i trænernes hjem. Så min var hos opdrætter til hun var 8 måneder. I samarbejde med mig har han socialiseret hende meget og trænet almindelig lydighed med hende. Så det virker for mig.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Jeg har haft min hund i 8

Jeg har haft min hund i 8 år og jeg ville bestemt ikke ha været foruden. Det er en stor opgave at træne en servicehund og mange af brugerne hos STH ville jo aldrig selv kunne træne en servicehund. Som Lise Lotte så fint siger det, så kan rigtig mange hunde bruges som servicehunde, men det falder retrieveren naturligt. Derfor er det udelukkende dem de træner.

Spørgsmålet er: Hvor mange i Dk har en uddannelse som servicehundetræner? Eller kalder de sig bare?

min han var socialhund det første år jeg havde ham. indtil vi bestod offentlighedsprøven. Men igen STH er de eneste medlemmer af ADEu, hvilket jo giver brugere og offentlige steder en god sikkerhed for hundens kunnen. STH er pionererne på området og skyld i, at folk i Danmark har den minimale kendskab til servicehunde som de har!

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Ja en servicehund er dejlig

Ja en servicehund er dejlig at have. Jeg har selv haft en og er nu igang med nr. 2. Jeg får dem dog trænet hos en der har uddannelsen, men hvor jeg selv er en stor del af hundes træning. Dette tiltaler mig mere. jeg ved godt ikke alle har muligheden eller pengene til det, men det giver i hvert fald mig utrolig meget at vide hvordan man træner de forskellige færdigheder.

Min er nok mere en social- en en servicehund, men jeg har da lært hende at samle op, åbne døre, skuffer og lukke dem igen. Det er så fedt når 10 øren falder hos hunden.

Det er ærgeligt der ikke er flere der får del i penge til at hjælpe folk med en service, social eller signalhund. Der er nogen ligesom mig der ønsker en anden hunderace end dem STH bruger og et andet forløb. Især hvis man har interesse i selv at være en del af sin hunds opvækst fra hvalp til færdig hund. Derfor har jeg valgt en anden model.

Det skal dog siges at det skal være trænere der har en uddannelse som servicehundetræner, ellers ryger der for mange penge til nogen der bare kalder sig det, og en del handicappede vil få deres drøm om en hund ødelagt.