Kørestolsegnede lejligheder i København

merudgifter
Offline
Joined: 05/01/2010

Jeg vil rigtig gerne til hovedstaden at bo, men jeg kender desværre ikke så meget til tilgængelige lejligheder. Nogen der evt. kan hjælpe??

På forhånd tusind tak.

phhmw (not verified)
Hej alle. Fandt dette link i

Hej alle.

Fandt dette link i Sclerosebladet www.danmarkbolig.dk som også omhandler handicapvenlige boliger. God søgning.

Hilsen Peter

jonas
Offline
Joined: 02/06/2008
Hej.. Jeg bor også i

Hej..

Jeg bor også i ørestaden, og det er helt rigtigt at der er god tilgængelighed i bygningerne her. Jeg bor i en leje lejlighed, så hvis det er det du er ude efter ved jeg at der er ledige lejligheder i området.
Prøv at søg på Brohuset (det er der jeg bor) eller sejlhuset som ligger næsten lige ved siden af. Lejlighederne i de to bygninger udlejes gennem boligforeningerne 3b og KAB.
Det skal dog siges at der i nogen dele af ørestaden er nogen elendige parkerings muligheder.

Håber du finder noget..

Hilsen Jonas..

silje
Offline
Joined: 11/07/2008
Hejsa Jeg er født og

Hejsa

Jeg er født og opvokset på Amager og har de sidste 7 år boet i forskellige lejligheder på Vestamager, i Tårnby og nu i ejerlejlighed i Ørestaden.
De to første lejligheder var lejelejligheder, som vi blev tilbudt gennem kommunen. Den første var vi ikke så glade for, så der boede vi kun i et år, før vi fik tilbudt en ny og bedre, hvor vi så boede i 4 år.
Vi syntes dog, det var/er lidt "hul i hovedet" at betale næsten 10.000 kr i husleje for noget der aldrig ville blive vores eget, så vi forhørte os i banken og hos mine forældre, hvor meget vi evt kunne låne for at realisere vores boligdrømme.
Først kiggede vi på hus rundt omkring både på Amager og i Hedehusene, og hvor der ellers var nogle, for os, tiltalende boliger.
Til sidst droppede vi det lidt, for der var hele tiden et eller andet der skulle repareres + det ville være for anstrængende for min mand både at skulle være væk hjemmefra 50 - 70 timer om ugen og så samtidig skulle passe have og en del af rengøringen hjemme.

Så fik vi vores datter, og synes igen at vi havde for lidt plads, så vi begyndte for alvor boligjagten igen og fandt de første 5- 10 lejligheder i Tårnby, København og Ørestaden, som vi godt kunne tænke os. (www.boligsiden.dk er en super side til at finde din drømmebolig)
Til sidst fandt vi en rigtig lækker lejlighed i Ørestaden, som på de fleste områder opfyldte alle de krav man har til en bolig, når man er kørestolsbruger. (Og så fik vi et nedslag i prisen på 120.000 kr og endte med at betale 2.275.000 kr for 100 kvm og to dejlige altaner)
Her er brede døre, også altandørene, ingen dørtrin masser af skabsplads (også i kørestolshøjde), tilpasse stor elevator, og da det hele endelig faldt på plads mellem Tårnby og Københavns kommune, har jeg faktisk haft et bedre indtryk af Kbh's kommune end jeg havde af Tårnby (desværre...)

Hvis du vil vide mere er du meget velkommen til at skrive til mig på: silje_thorsen@yahoo.dk

Med venlig hilsen

Silje F Bang