Hvad må en hjælper lave?

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009

Hej, jeg har et spørgsmål, der drejer sig om, hvad en hjælper må lave. Jeg er en gift tetra og min kone er en af mine to hjælpere. Min anden hjælper er også en kvinde. Mit spørgsmål drejer sig om mere fysiske ting.
Må jeg f.eks. ansætte en hjælper (mand) til f.eks. at slå græs, rydde sne og andre fysisk hårde jobs som måtte opstå?

På forhånd tak.

VH
Ole

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Jeg formodede heller ikke

Jeg formodede heller ikke det var lignende opgaver der blev søgt svar på om var i orden. Jeg synes bare det var vigtigt, at sådan en side kom frem herinde, så flere kunne se, hvilke tanker mange gør sig.

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009
Hej Malene, måske du skulle

Hej Malene, måske du skulle lægge linket ind som et eget punk i dette forum. VH Ole

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009
Hej, det var dog en

Hej, det var dog en ubehagelig læsning og ikke lige den slags arbejdsområder jeg spørger til. Jeg synes også, at jeg ikke bryder mig om de tanker og holdninger som mange personer giver udtryk for, om handicappede, i artiklen med debat. Det overrasker mig meget. VH Ole

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Jeg bliver nødt til at

Jeg bliver nødt til at linke til denne artikel herinde. Måske I har set den, men ellers here goes http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2010/05/04/104705.htm

Pelli1
Offline
Joined: 01/01/2010
Hej. Jeg er 20 år og har

Hej.
Jeg er 20 år og har selv hjælper pt. 24 timer i døgnet.
Jeg har også været ude i nogen specielle episoder mht. til hvad hjælpere må og ikke må.
Jeg vil mene at det kommer både an på hjælperen og handlingen der skal udføres, fx har "jeg" her i sommers slået min mormors græsplæne, som jeg senere fandt ud af ikke gælder da det, ikke hjælper mig, i den grad. men havde jeg kunnet, havde jeg selv gjordt det.
Jeg synes på den anden side også det er rart hvis jeg kan hjælpe min hjælper med et eller andet. så kan jeg ofte også forvente lidt i den anden ende.

Mvh Mads

sabine-hjælper
Offline
Joined: 18/03/2010
hvis du i jobbeskrivelsen

hvis du i jobbeskrivelsen har skrevet at hjælper skal fungere som dine arme og ben, samt udføre de daglige gøremål som du ikke selv har mulighed for at gøre, så er det sådan det er.

Så ja - så længe hjælper er klar over indholdet af jobbeskrivelsen er det ok at hjælper slår græs.

jeg er selv hjælper og jeg har da malet min brugers soveværelse engang, hun kan jo ikke selv male, så det har jeg det fint med at blive sat til.

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009
Hej, nu har jeg fået 2

Hej, nu har jeg fået 2 forskellige udlægninger. Er der nogen herinde der præcist ved, hvad der er det rigtige eller hvor reglerne findes?

VH
Ole

Linda
Offline
Joined: 25/07/2008
HEJ Det er vel personlige

HEJ

Det er vel personlige hjælpere vi snakker om, det må vi bare ikke her hvor jeg bor efter & 96, har altid haft en hest som jeg gerne ville have min hjælper til at strigle, men min hjælpe ordning er lige blevet taget op og det måtte jeg ikke bruge timer til, og heller ikke at lukke den ud og ind om aftenen og heller ikke have min lille have.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Sætter du dem til det, så

Sætter du dem til det, så tjek med forsikringen ;)

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009
Hej, er der andre som også

Hej, er der andre som også har stået i min situation eller på anden måde har erfaring med mit ovenstående spørgsmål? På forhånd tak.

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009
Hej Thomas, det gælder

Hej Thomas, det gælder også selv om min kone er en af hjælperne?