Afskedigelse

Pelli1
Offline
Joined: 01/01/2010

Hej
Jeg har bevilliged en hjælperordning, og er nu en den situation om at jeg skal afskedige en hjælper, problemet er at jeg ikke føler at hjælperenog jeg passer sammen, det er et kendt problem, hvis man har hjælpere. jeg skal så som det første give kommunen besked. Det er bare ikke nok at man skriver på afskedigelses beviset at" man ikke passer sammen" nogen der har haft det problem før? hvad skriver man da?

Kramer
Offline
Joined: 17/03/2010
"Låner" lige indlægget

"Låner" lige indlægget her.. :)

Jeg har en hjælper, som jeg har haft ansat i 3-4 måneder. Dvs. prøvetiden er stoppet og hjælperen er formelt fastansat.

Jeg synes dog ikke, at kemien er rigtig og har egentlig mest lyst til at afskedige personen - for os begges skyld. Kan jeg godt gøre det og bruge kemi som begrundelse? Og hvad hvis hjælperen mener at kemien er god? Det kan vel i bund og grund være svært af bevise hvem der har ret. Vil nødig få fingerene i klemme..

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Forstod det sådan, at det

Forstod det sådan, at det ikke var ok for kommunen, at du afskediger pga samarbejdvanskligheder. og dét ville bare slet ikke være i orden!

andreas
Offline
Joined: 05/06/2008
Hej! Jeg har selv 24timers

Hej!

Jeg har selv 24timers hjælperordning og har efterhånden prøvet at afskedige nogle hjælpere da. jeg ikke synytes at vi passede sammen.

Men selvom det er svært er det nødvendigt, da det handler om hvordan du har det og hvordan din dag kører. De gange jeg har gjort det har det taget mig længere tid at tage mig sammen til at gøre det, men fundet det som en kæmpe lettelse at få det gjort.

Og det handler egentligt bare om at sige det klart til hjælperen - at det ikke fungerer for dig og at du derfor må afskedige. Det er jo ikke et personligt venskab man stopper,men simpelthen et arbejdsforhold der ikke fungerer for dig.

Og i den sammenhæng skal kommunen ikke blandes ind. Det eneste kommunen skal have er en afskedigelseseddel (det røde gennemslagspapir til kontrakten) - og så er den sag ude af verden.

Det er slet ikke bureaukratisk, men ganske ligetil (den formelle del). Så det handler egentligt "kun" om klar besked til hjælperen.

Held og lykke med det!

Pelli1
Offline
Joined: 01/01/2010
Hej Malene Det er vel fordi

Hej Malene
Det er vel fordi at de stadig er aflønnet af kommunen, så de skal vel vide hvornår de skal stoppe med at udbetale den faste månedesløn?

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
? Hvordan kan din kommune

? Hvordan kan din kommune blande sig i, hvem du har som hjælper? Hvis det er en BPA er det da dig, der er arbejdsgiver.