medlemsskab af LOBPA for eller imod?

malene80
Offline
Joined: 05/05/2009

Hejsa!
Jeg føler mig presset af mine ansatte til at melde mig ind i LOBPA. De mener at hvis jeg melder mig ind er deres chancer for at få pension bedre. Hvor skal pengene komme fra?
Jeg har hørt at hvis jeg melder mig ind i LOBPA kommer jeg selv til at hænge på en evt. ekstra regning til lønninger hvis jeg bruger mere end kommunen har tildelt mig.Kender nogen noget til det?
Ang. borgerstyret personlig ass. har jeg valg en privat person til at hjælpe mig med nogle ting og kommunen til at ordne mine lønninger til personalet (det har de altid gjort, det er jeg godt tilfreds med) Er der så en mening med at stå i LOBPA?
Jeg er af den opfattels at selv om jeg melder mig ind i LOBPA giver det ikke bedre forhold for mine ansatte pga. der mangler et cirkulere fra regeringen som skal bevilge de penge der mangler for at kommunen kan bevilge penge som svarer til overenskomsten mellem FOA og 3f.til yderligere lønudgifter.
Hilsen Malene

testcontact
Offline
Joined: 29/02/2012
Du skal have den løsning

Du skal have den løsning der passer dig selv bedst, og ikke presses til andet. Mht. LOBPA og lønninger, så skal du have fat i din kommune. Hvis du skifter til LOBPA eller en privat virksomhed, så medfører det merudgifter, og dem skal kommunen sige god for inden et skift. Ellers kan du i værste fald hænge på merudgifterne selv.

Det er korrekt at LOBPA (og flere private udbydere) har overenskomst, som sikrer hjælperne bestemte lønforhold. Men uanset hvad, så skal kommunen sige ok først. Og desuden bør de anstændige lønforhold kunne opnås, uanset om du beholder arbejdsgiveransvaret. Men det kræver også grønt lys fra kommunen. Og kommunen vil muligvis henvise til den manglende vejledning omkring Brugerstyret Personlig Assistance/BPA/tidl. hjælpeordningen. Der ligger dog allerede en bekedtgørelse, som nævner lidt om lønforhold.

Så jeg ville tage problematikken op med kommunen, og høre om deres samarbejdsvillighed.

I øvrigt kan man få rådgivning om BPA her: http://www.bpa-arbejdsgiver.dk/