SUV / 4 hjulstrækker og kørestol?

rl
Offline
Joined: 24/05/2008

Hey.

Har altid godt kunne tænke mig en 4 hjultrækker i stedet for min nuværende multivan, men alt andet lige synes jeg det vil blive for bøvlet med kørestolen.

Men er der nogle der har erfaring med noget i den stil? Evt. nogle af de firmaer der gør i invalidebiler der ind i mellem også skriver med herinde?

llu
Offline
Joined: 01/11/2009
Se annonce på 4

Se annonce på 4 hjulstrukket bil

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008
Hvilken annonce?

Hvilken annonce?

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008
Jeg undersøgte sammen med

Jeg undersøgte sammen med en kammerat engang at få ombygget en mercedes Benz 240 til at jeg måtte køre den med håndbetjeneing (den model forsvaret anvender uden døre og tag) Det kunne godt lade sig gøre men prisen gjorde at jeg ikke gjorde det alligevel. selve sættet kostede 150.000 + moms. Så jeg solgte bilen igen. (jeg var blevet lovet en helt anden pris)

Jeg overvejer stadig at få ombygget en 4 hjulstrækker til håndbetjening. 3/4 af alt det jeg bruger min bil til er alligevel militære aktiviteter af den ene eller anden art.
Jeg tror jeg ender med en "Landroger Defender" af en art (selvføldig en militærudgave). Der findes også et ombygningssæt dertil og generalt er alle reservedele til den ca 1/10 pris af en mercedes.

Om den kan fåes uden afgift eller alt det der har jeg ikke undersøgt.

Brinth

llu
Offline
Joined: 01/11/2009
Hej I for-omtalen for den

Hej
I for-omtalen for den nye VW -Transporter/Caravelle/Multivan står der at den vil kunne leveres med 4hjulstræk og aut.gear.
Jeg har opfyldt mit øsnke om SUV ved at have to biler. Den ene er en Caravelle og og den anden er en Subaru Outback - en "højbenet" stationcar med 4hjulstræk - dog ikke så høj som andre 4hjulstrækkere. Jeg kan i hvert fald godt sidde på forsædet og hive en manuel kørestol ind. (Jeg er TH6).
Mvh Lennart

rl
Offline
Joined: 24/05/2008
Hej Jesper. Jeg er godt klar

Hej Jesper.

Jeg er godt klar over den bliver svær at få med afgiftsfritagelse, men det var også lige så meget ment som generelt. Det er heller ikke aktuelt PT da min multivan gerne skulle have mange år tilbage i sig.

Det var som sagt kun for at høre om der var andre der havde erfaringer med det. Indretningen kan også nemt laves, men som du også skriver er det nok svært at undgå det vil blive lidt mere besværligt.

/Martin Lauridsen

Handicapbusser
Offline
Joined: 30/01/2009
Hej Rulle, Problemet omkring

Hej Rulle,

Problemet omkring valg af bil, er afgiftsfritagelsen, den multivan du har nu er højest sandsynligt uden afgift. Hvis du vil have en SUV/ 4x4 uden afgift skal du finde en model som lever op til M2 kravene, det vil bl.a. sige at der skal kunne sidde 10 personer inde bilen, med eget sæde og der skal være den en hvis højde til loft og mellem sæderne. Den i øjeblikket mindste bil der er godkendt er Fiat Scudo/ Citroen Jumpy, så har du en ide om hvor stort rummet bag førersædet skal være. Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om nogen model :-(

Alternativt er at køde en med afgift på gule eller hvide plader, men så snakker vi jo en helt anden pris. Kravet er at kommunen godkender den som værende egnet! Indretningen skal nok kunne løses... Men tror det vil være lidt mere besværligt end det er for dig i dag.

Har du noget konkret du har spørgsmål til eller har forstillet dig, må du meget gerne ringe og så skal jeg se om jeg kan hjælpe dig.

Med velig hilsen
Jesper Skov
HandicapBusser Center Vest
Tlf.: 87 31 46 02
www.handicapbusser.dk