Ny lov vedr. spasmemedicin.

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009

Hej, da jeg kan se at dette emne ikke har været i dette forum, vil jeg spørge jer. Har for en måned side været hos min læge. Han ville tale om min spasmemedicin som er apozepam. Han sagde, at jeg inden for et år skulle være afvænnet med apozepamen og i stedet tage Baclofen, da det går i musklerne i stedet for i hjernen. Jeg er nu på nedtrapning og bliver roligt vænnet til baclofenen. Indtil videre går det fint. Jeg tænker bare på, at hvis det ikke bliver ved med at gå godt, skal jeg jo så sikkert have apozepamen igen. Men i følge min læge kan jeg så ikke køre bil mere, da det er forbudt at tage piller i samme kategori som apozepam. Er der i dette forum andre som kender til dette problem?

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Hej igen Har også lige en

Hej igen
Har også lige en kommentar til apozepam. Jeg har selv fået Alopam (samme virkningsstof som i apozepam, "Benzodiazapiner") 4x10 mg om dagen i over 10 år. Jeg havde på fornemmelsen at det ikke virkede ordentlig på mine fantomsmerter og uro, så jeg har prøvet at trappe ud nogle gange uden lægens hjælp. Men det var meget svært for mig, for jeg fik mange apstinenser.
Men så for 5 år siden besluttede jeg mig for at tage en "kold tyrker" i stedet for nedtrapning (også uden at snakke med lægen først). Det virkede, men det var meget hårdt de første 2-3 uger, Og siden da har jeg ikke rørt den slags medicin og mangler det aldrig. Mine smerter og uro er akkurat det samme som mens jeg var på det lorte medicin. Benzodiazapiner er lige så afhængighedsskabende som narkotika, og er kun beregnet til korttidsbehandling. Det er også derfor der er kommet nye regler omkring brugen af den slags medicin.

Hilsen
Brian J.

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Hejsa Jeg har selv fået

Hejsa
Jeg har selv fået både baclofen i en årrække, men var stadig meget plaget af spasmer. Jeg var tilsidst oppe op højeste dosis lægen ville give mig, men havde stadig MANGE spasmer, og blev utrolig træt og uoplagt af medicinen. Men så fik jeg indopereret en baclofen pumpe, som giver en jævn dosis af baclofen direkte ind i rykmarven, og det har resulteret i at jeg nu er helt uden spasmer i benene ( har dog en lille smule i mave og ryk). Pumpe blive fyldt op på sygehuset hver 9'ende uge på sygehuset. opfyldning er smertefri og tager ca 15 minutter.

Så hvis ikke du har god effekt af baclofen tabletter , vil jeg foreslå at du snakker med lægen om at få en pumpe. De nye pumper kan vist endda køre endnu flere uger på en optankning.
Der er stort set ikke bivirkninger ved at få baclofen fra pumpen, da det ryger direkte ind i rygmarven hvor det skal gøre gavn. Og derfor skal man kun have en lille procentdel af den medicin der skal til i tabletform.

Peter Hansen skriver her i debatten at spasmer kan trænes væk... Det er let at påstå, men faktum at spasmer er vidt forskellige fra person til person. Jeg mener selv jeg var ret aktiv, havde både arbejde og dyrkede masser af sport, men troods det blev spasmerne kun værre og værre i løbet af de første år jeg var handicappet.
Jeg gir ret i at øl og sprut hjælper hvis man drikker sig fra sans og samling, men hellere ryge ud af kørestolen pga spasmer engang i mellem end pga at man køre rund som en lallende "Handicap-fulderik" hver dag.... Så hellere en baclofenpumpe ;-)

Hilsen
Brian J.

O.N.
Offline
Joined: 06/02/2009
Hej, tak for de første

Hej, tak for de første svar. Jeg vil bare lige spørge, om der ikke var andre personer på dette forum, som kender til dette problem, da jeg synes, at baclofenen ikke virker så godt?
MVH
Ole

phhmw (not verified)
Kære O.N. Prøv at læs og

Kære O.N.

Prøv at læs og forstå følgende link: https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=117508 især 7.1.1 og 7.1.2. og sidste skema over de forskellige typer medicin hvor kørekort ikke tillades samt følgende http://www.sst.dk/Tilsyn%20og%20patientsikkerhed/Koerekort%20og%20trafik...

Om dit nævnte Apozepamen er det samme som Alprazolam har jeg ikke forstand på, blot står der nævnt i skemaet at kørsel er forbudt med Alprazolam. Det må du spørge om.

Jeg er af den mening at din læge er meget hurtig på aftrækkeren og har skabt unødig bekymring hos dig. Du er hovedpersonen i dette spil og der skal ingen tvivl herske om at vi handicappede ikke skal fører bil i uforsvarlig tilstand. Men du har også nogle rettigheder som omgivelser må og skal rette sig efter, uanset hvad deres tittel er.

Men der må være givet forkerte oplysninger til dig eller også har du misforstået noget! Fordi det lyder helt forkert at du skulle være 1 år om at trappe ned/op ved medicinskift.

Jeg har prøvet at få kørekortet frakendt pga for store mængder smertestillende men har nu været til Vejledende køreprøve og har det 1 år ad gangen. Har prøvet Baclofen uden effekt udover min stemme blev som Anders And. Min dosis pt er Matrifen plaster 12mikrog/timen samt inj Morfin efter behov. (kører selvfølgelig ikke bil her)

Een af mine trænings-med-klienter, som er tetra siger: jeg har 3 muligheder imod mine spasmer 1) akohol i store mængder 2) al deres mystiske spasme-medicin. 3 ) fysisk træning. Hvad tror du han vælger?

Mind mig ikke om at hvis du er tetra komplet så kan du jo ikke motionerer. Sludder, så går du bare det forkerte sted til vedligeholdstræning.

Jeg valgte, som han, og er fri for bla Baclofen. Op med humøret, der findes også en løsning for dig som tilfredsstiller de RIGTIGE regler og love.

Mange hilsner
Peter Hansen som hverken er para eller tetra

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
HEj O.N Jeg får begge dele

HEj O.N

Jeg får begge dele og andet der er går under trafikfarligt medicin. Jeg er ikke støt på problemet. Sidste år skulle jeg have fornyet mit kørekort og skulle udfylde et langt skema. Jeg satte kryds i ja ved indtagelse af trafikfarligt medicin. Det er jo embedslægen der afgør om jeg skal have fornyet mit kørekort eller ej. Jeg fik det uden spørgsmål og skal ikke have det fornyet før jeg engang bliver 70.

Jeg er dog opmærksom på at jeg ikke skal køre efter 1, da jeg også får sovemedicin og andet smertestillende.

Der er meget forskel på hvordan lægerene ser på det med apozepam og den familie, samt sovemedicin. At jeg får det som en del af mit smertestillende, gør at de ikke tager det så tungt. Jeg har dog prøvet at trappe ud af begge dele, men der er ikke andet til at tage de smerter der så præger mig. Så jeg slipper indtil videre.

De gruppe piller gælder forøvrigt for alle danskere, da der bliver taget for meget af det. Det kan evt. løses på andre måder, det som mange går og tumler med.

Spørg på Hornbæk elle Viborg, alt efter om du hører til en af de steder.