Hvilken kørestol?

KHS
Offline
Joined: 13/09/2009

Hej folkens...

Håber i kan komme med et par gode råd her.
Jeg står her og skal for første gang til at vælge en kørestol. Er ikke rygmarvsskadet, men har en bindevævssygdom, og efter 17 operationer vil knæ, hofter og bækken ikke mere. Gangdistancen er på max 50 meter med krykker.

Jeg er en 25 årig mor, til en dreng på snart 2 år, så jeg håber på at jeg snart kan komme ud og opleve en masse sammen med ham. pt er jeg lidt fanget her hjemme.

Men! Kommunikationen mellem min ergoterapeut og mig er mildest talt elendig, så jeg aner intet omkring dette. jeg bliver ikke vejledt eller noget. Hun gør alt for at modarbejde mig :( Så håber at i kan hjælpe mig med, hvad jeg skal være opmærksom på, og hvad i sætter pris på ved en kørestol?

Mange hilsner fra Kristina :)

Chanette Holst
Offline
Joined: 19/11/2008
Hej Kristina..... Jeg har en

Hej Kristina.....

Jeg har en del erfaringer indenfor kørestolsvalg. Jeg har nu været kørestolsburger i 10 år og jeg har en søn på 2½ år. Jeg sad i starten i en Guldmann kørestol (G2) men senere fik jeg anbefalet en Wolturnus kørestol. Det er simpelthen det bedste jeg har haft. Desuden har jeg også en Swiss trac med barnesæde på og den aflaster mig ekstremt meget især til indkøb mm. Desuden rejser vi meget og der har jeg altid swiss trac'en med mig.
Hvis du gerne vil se nogle billeder kan du bare sende din mail til mig, så skal jeg sende dig nogle billeder af kørestolen og swiss trac. Min mail er: formand@dhfnordvest.dk

Jeg har desuden godkendt dig til at blive medlem i gruppen på FB - Forældre med handicap. Håber du der kan få noget nyttigt information.

Mht. ergoterapeuter, så kan jeg desværre kun fortælle at det er lige sådan ved os i Hjørring Kommune. Alt afhænger af den sagsbehandler man får, hvilket virkelig er unfair.

Mvh. Chanette

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Du kan tro at der er forskel

Du kan tro at der er forskel af både kommuner og ergoterapeuter og socialrådgivere. Jeg havde kontakt til min socalrådgiver forig år, ang. overtræksbukser. Der fik jeg at vide at det skulle jeg selv betale. Så gav hun sig, men sagde at det var sidste gang. I Hornbæk fik jeg så heldivis at vide fra ergoterapeuten at kommunerne skal bevilge overtøj! Hun sendte det jeg ville have til min ergoterapeut. Så kørte det på skinner.

Det iriterrer mig grænseløst at der ikke ens regler forbevillinger af hjælpemidler. Vi bliver da ikke anderledes af at bo i hver sin ende af landet eller nabokommunen for den sags skyld.

Det skal være efter behov.

Hvis man en dag skulle flytte skal man da tjeke den kommende kommune ud først. Det er da elt forkert.

HEJ KHS

Dejligt at du fik bevilget den kørstol du ville have. Sådan skal det bare være. :-)

KHS
Offline
Joined: 13/09/2009
Lige en lille opdatering her

Lige en lille opdatering her fra...

Efter jeg har fået ny ergoterapeut, kører det egentlig på skinner...
Jeg har fået bevilget en wolturnus kørestol, og skal afprøve swiss trac, i håb om at det er noget for mig/os.

Så jeg kan vist konkludere, at det ikke altid er kommunen der er noget galt med, men måske terapeuten man er i kløerne på. Desværre...

KHS
Offline
Joined: 13/09/2009
Jeg har lige søgt om at

Jeg har lige søgt om at blive medlem i gruppen på FB :)

Jamen jeg ved ikke rigtig hvad ergoterapeutens problem er. Selv om jeg har på skrift fra 3 forskellige, at jeg fysisk kun får det værre, så bliver hun ved med at give afslag på hjælpemidler. Hendes begrundelse på dette er, at tilstanden ikke er varig, når det bliver værre... Jeg mener jo bare ikke at det kan være rigtig at jeg først kan få hjælp, når jeg slet ikke kan noget som helst mere... Sagen blev så sendt til det sociale nævn.
Men som nyt i den sag, har jeg i dag fået en mail fra hende, om at hun ikke ønsker at samarbjede mere.... Ehm.... Samarbejde!? hvornår har vi gjort det? Så jeg har fået en ny ergoterapeut, som tager sagen med det sociale nævn på torsdag, og derefter kommer der så en ny "vurdering". Så kryds lige fingre :)

Og mht at skrive en privatbesked, så er jeg meget ny her inde, og har ikke helt fundet ud af hvordan man gør det :(

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Hej Kristina På FB er der

Hej Kristina

På FB er der en gruppe for forældrer med handicap. Du kunne evt prøve at skrive det der også samt uddybe både her og der, hvad der gør du føler din ergo modarbejder dig.

Du er også velkommen til at skrive en privat besked til mig. Jeg er selv kørestolsbruger og mor til en dreng på 2, så måske jeg har ideer du kan bruge.

mvh Malene