C / D kørekort

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008

Hvordan kan det egentlig være at kørestolsbrugere mister deres C og D kørekort når de ender i kørestole inden for de sidste par år?
Jeg har brugt en del til på at prøve at få mit tilbage. Først sagde de at jeg skulle til en PTU prøve. Men når jeg spurgte hvad det var vidste de det ikke. Jeg gætter på at det muligvis har noget med PTU køreskolen at gøre men det kunne politiet der havede henvendt mig ikke svare på.

½ år efter prøvede jeg dog at søge forfra på ny og idag er der så lige dumpet et brev ind ad brevsprækken om at jeg har fået lov til at få mit C kørekort tilbage for en 5 års prøve periode med mulighed for forlængelse. Denne gang jeg søgte har der slet ikke været alt det bøvl der var før. Om det skyltes at jeg i mellemtiden har fået BE kørekort ved jeg ikke. Men nu er det lykkedes.

Er der andre der har prøblemer med at få deres C eller D kørekort tilbage?

Nu er det i hvertfald lykkedes for en.

phhmw (not verified)
Læs lidt om problematikken

Læs lidt om problematikken her: http://www.sst.dk/publ/Publ2008/Tilsyn/Koerekort/Vejl_neurosygd_kkort.pdf

Hvis kørekortet fratages kan man inden 2 år anmode om tilbageførelse. Her skal man så op til en vejledende køreprøve som IKKE er en normal køreprøve. Hvis der går længere tid udover de 2 år skal man forfra.

PTU foretager ikke vejledende kørerprøver. Det kan andre private aktører eller politiet.

Hilsen Peter

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008
Jeg fik mit C kørekort

Jeg fik mit C kørekort tilbage uden at være til en PTU prøve.
Jeg gennemførte en almindelig køreprøve i min egen bil og fik det. Der var heller ikke rigtig nogle der vidste hvad en PTU køreprøve var.

mygstik
Offline
Joined: 02/09/2009
Jeg har lige søgt om at få

Jeg har lige søgt om at få tilbageført mit mc kørekort i mit kørekort. Kørekortkontoret oplyste mig, at da det var over 3 år siden det var blevet fjernet, kunne det ikke umiddelbart indføres igen. Jeg ville skulle igennem en lægevurdering (vel en lægeattest), og en køreprøve et eller andet sted.. De vidste dog ikke hvor, men evt. PTU. Jeg afventer at høre fra kørekortkontoret.

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Jeg havde kørekort A B C D

Jeg havde kørekort A B C D E da jeg blev handicappet, Det eneste de har taget fra mig er kørekort til A (motorcykel).
Det undrer egentlig også mig selv at jeg har beholdt kortet til Taxi og stor erhverv (bus). Men jeg klager ikke, selvom jeg næppe for brug for det :-)

Hilsen
Brian J.