Træning efter hjemsendelse

Benny
Offline
Joined: 04/04/2009

Hej

Jeg vil gerne høre om andres erfaringer mht. at fortsætte genoptræningen efter man er udskrevet.
Jeg har nu været udskrevet fra Viborg i et lille år. De første 8 mdr. gik jeg til genoptræning 3 gang om ugen i den lokale fysiotrapi tilknyttet til et plejehjem. Stedet var egentlig udemærket og jeg kom dog også videre i dette forløb. Efter ca. 8 mdr. sagde de at nu kunne de ikke gøre mere for mig og jeg var egentlig også selv ved at køre lidt træt i det, da det meget var det samme igen og igen. De sidste 2 mdr. har jeg så selv trænet i et motionscenter.

Jeg føler nu, at jeg er overladt til mig selv og at der ikke længere er nogen der tager hånd om mig og min videre genoptræning. Jeg føler fortsat at jeg her lidt over 1.5 år siden uheldet kan komme videre med min genoptræning.

Nu har jeg lige fuldt med i Praxis udsendelserne med Jason Watt, hvor man er efterladt med en følelsen af, at der måske et eller andet sted findes et træningscenter som kan noget helt specielt, og som måske kan få mig op at gå uden krykke!

Er der nogen af jer der har gode erfaringer med, hvorledes man som gående kan tilrettelægge en god genoptræning på egen hånd evt. kombineret med noget vejledning fra en fysiotrapeut.

Jeg er også bekymret for at få slidskader over tid pga. den lidt skæve gang som jeg har (det er min højre side der er ramt, mens den venstre er fin) og føler også her at jeg kunne bruge noget professionel vejledning, men hvor får jeg det!

Benny

phhmw (not verified)
Kære Maria. Tak, for din

Kære Maria.
Tak, for din tilbagemelding. Herligt at vi kan udveksle meninger selv med forskellige opfattelser.
Ærgeligt at du selv var tvunget til at betale din håndcykel, det er urimeligt med den begrundelse. Men jeg glæder mig over at du har "gnisten" til motion, som er så vigtig.
Stort tillykke med din hund. Herligt.

Mange hilsner
Peter

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Hej Peter. Ja det er fedt

Hej Peter. Ja det er fedt med en håndcykel. Den er desværre svær at få bevilget. Jeg måtte selv punge op med de 25.000 for den jeg har valgt. Den er fra Johansen hjælpemidler: http://www.hmi-basen.dk/r11x.asp?linkinfo=11179. Han er utrolig hjælpsom og bruger meget tid på at den bliver korrekt indstillet på stolen. Han svarer altid på mail's og tlf. Så fin service der. Du kan også starte med at få en på prøve. Det havde jeg i 14 dage, før jeg besluttede mig.

Hvis du er tilknyttet Hornbæk eller Viborg er det en fordel at søge gennem dem. Det vægter mere hos kommunen og de er gode til at formulere en ansøgning, men ingen garanti. For mig faldt den på at jeg har el-scooter og bil. De betragtede cyklen som et transportmidel. Hedder der motion, blev jeg henvist til motionscenter. Så jeg valgt at dykke ned i kassekrediten.

Ang. mine arme så er det utrolig nok det bedste for dem at bruge cyklen. Man får brugt ryggen og læn (alt efter hvor høj skade man har) Imodsætning til alm. kørestol, som jeg ellers bruger. Der kan jeg godt mærke mine skyldre og albuer. Med håndcyklen får jeg fat i de muskler ved skylderbladene. Kort sagt bevægelighede og trækket er fordelt over en større flade, hvilket gør (tror jeg) at jeg ikke bliver øm eller får ondt. Når jeg kommer hjem fra en tur kan jeg da godt have lidt spagettiarme, hvis jeg har gået lidt til den. Det mærkes når jeg stopper. Pulsen kommer op og sveden også. Den giver det jeg manglede de andre steder. Jeg kan helt klart anbefale en håndcykel.

Ang. T.Ø. Det er muligt at der er sket meget siden jeg stoppede. Jeg tror det er ca. 10 år siden. Dengang var der kun centret i Karlslunde. Jeg må desværre holde på det jeg skrev. Dengang holdte de da også lidt øje med de ny elever, men det var ikke særlig proffecionelt. Mens jeg var der og lige inden jeg stoppede, var der en del af behandlernde der stoppede pgr.af dårlig løn og fordi de ikke kunne stå inden for det der foregik. Sa mange rejste.

Du har da ret i at de skal bruge os til at øve sig på, men det skal være meget overvåget. Det var der mangel på dengang.

Og uden fis, så mente de virkelig at man kunne hvad man ville. Jeg mødt en fyr i Hornbæk, der på det nærmeste var hjernevasket. Han levede og åndede kun for T.Ø og glædede sig til at han kunne komme til at gå igen!! Trist at bilde folk sådan noget ind.

Det er da rart at nogen, måske mange får noget godt ud af at være der. Det er så fint. Jeg havde bare en anden oplevelses dengang jeg gik der.

Nu har jeg min cykel og om et par måneder skal til at træne min nye servicehund. Pt bliver hund trænet i lydighed og socilaisering hos opdrætter. Jeg får hende hjem i starten af efteråret, men skal da se hende nogen gange i mellem tiden. Så kommer jeg mere ud også når det er møgvejr. Jeg har ikke haft hund siden nov. sidste år. Det kan mærkes. Plus det giver en glæde, som får smerter osv. til at holde sig lidt i baggrunden.

God sommer til dig også

phhmw (not verified)
Kære Maria. Hvor dejligt at

Kære Maria.

Hvor dejligt at du har anskaffet dig en håndcykel. Det var også i mine tanker at anskaffe mig en sådan, i tiden jeg ikke kunne gå. Det har jeg så ikke brug for, efter at jeg startede hos T.Ø.

Men du kommer med nogle påstande, som jeg har lyst til at kommentere. Jeg forstår at hos T.Ø. er der blevet nævnt at det er viljen som bestemmer om du kan komme til at gå! Her må der være en stor misforståelse da samtlige behandlere hos T.Ø. er for professionelle til at komme med sådan noget vås. Har jeg forstået din påstand korrekt?

Videre sætter du spørgsmålstegn ved at eleverne behandler patienterne. Dette er korrekt! Eleverne behandler patienterne efter kort tids oplæring i de mest elementære ting. Men eleverne behandler absolut ikke patienter som er komplicerede. Eleverne behandler ikke patienter uden at de har tilkoblet en supervisor som står tæt på dem og holder øje med dem konstant.. For mit vedkommende har jeg modtaget træning, justering og opretning af min ryg og bækkenparti af samtlige behandlere, herunder eleverne.
Mit tilfælde er åbenbart et kompliceret tilfælde da jeg nu har de samme behandlere på 2det år. Mange elever, også helt nyansatte har tilladelse til at "øve" sig på min krop. Dette er jeg 100% tryg ved. Supervisoren stå konstant ved deres side og overvåger dem.

Hvis ikke elever, fysioterapeuter og T.Ø.er, øver sig på patienterne, hvordan kan de ellers blive færdiguddannet?

At fysioterapeuterne kan have noget imod T.Ø. er ikke noget nyt. Her har der i årevis været angreb på T.Ø. på deres forenings-hjemmeside. Men da det er komplicerede tilfælde der bliver henvist til T.Ø. har de en anden overenskomst som tillader længere tids træningspas. Grundet dette og deres professionelle indgangsvinkel til patienterne opnår de resultaterne som mange patienter kan bevidne.

Maria, har du nogle skulderproblemer efter du er begyndt at køre håndcykel? Hvor har du købt din henne? Håber du kan henvise mig.
Du ønskes en fortsat herlig cykel-sommer.

Mange venlige hilsner
Peter

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jeg har gået flere steder

Jeg har gået flere steder til træning og fys efter jeg blev udskrevet fra Hornbæk. Dels hos PTU i Rødovre, hos alm fys her hvor jeg bor og har gået hos Teddy Øfeldt.

Om man får noget ud af de forskellige steder har meget at gøre med hvilken skade man har. Hos PTU kan jeg desværre ikke få sved på panden og med kørsel 2x om ugen 35 km hver vej, var det ikke det værd for mig. Hos alm. fys er det rart at få masseret sine øme led og muskler. Nogen steder har de træningsfacilliteter. Efter en del år er jeg blevet træt af træningssteder og fys.

Jeg har købt en håndcykel og prøver så vidt muligt at cykle hver anden dag, sammen med min genbo der tager den 2 hjullede. Alene har jeg svært ved at komme afsted. Resten af tiden kommer jeg ud på tur hver aften i manuel kørestol.

Ang. Teddy Øfeldt siges der meget. Der er ikke alle eks. fyser der har noget godt at sige om stederne. Når man som jeg er lam fra brystet og ned og fik at vide, at det er viljen der får en til at kunne bruge sine muskler igen, ja så står jeg godt nok af. Jeg tog det som træning og ikke andet. Jeg syntes at det er betænkeligt at unge mennesker under uddannelse som behandler, får lov at arbejde med handicappedes bevægaparat. For selv om ma er lam i dele af kroppen, er det ikke ensbetydene med at man bare kan bøje folk som man vil.

Der er sikkert nogen der får noget ud af at gå der, og det er fint. Jeg har selv en veninde der har gået der i mange år. Det er dog trist at de bilder folk ind at ma kommer tl at gå. Det og så at timeprisen er urimmelig høj. At det sygesikringen bare betaler løs er mig en gåde. For de der er under uddannelse får ikke samme løn, men timeprisen til det offentlige er den samme!

Jeg siger ikke at man ikke skal gå der, hvis ma har det godt med det. Bare at være realistisk og ikke tro blindt på alt.

Loto (not verified)
Hej! Mht. vederlagsfri fys.,

Hej!
Mht. vederlagsfri fys., så er det muligt at gå der flere gange ugentligt. Jeg får individuel behandling (massage) 2 x ½time om ugen og træner på hold 2-3 gange ugentligt i en time eller mere (jeg kan bare blive, til jeg er færdig), så det kan altså også lade sig gøre.

Jeg tror, at man ofte selv skal spørge til det, og så forudsætter det selvfølgelig også, at man kan finde en fys.klinik med træningsfaciliteter, og helst et sted, hvor man kan komme, som det passer en, hvis man gerne vil træne mere intensivt.

Lotte

phhmw (not verified)
Benny, dejligt at du kunne

Benny, dejligt at du kunne bruge mine oplysninger til noget.

Du skal være opmærksom på følgende: ( ingen kritik af alm fysioterapi fra min side af, blot kendsgerningen at de ca 40 jeg har været i kontakt med har ikke kunne hjælpe mig) At et træningspas hos fysioterapien kun må være pas af max 1/2 time iht regler og overenskomst.
Dvs. effektivt 20 max 25 min træning alt incl.

Hos Teddy Øfeldt modtager jeg 2 x 1 1/2 effektive timer om ugen, nu på 4de år. Der findes også den forskel at enkelte øvelser jeg er blevet undervist i på klinikker og hospitaler bliver BANDLYST og direkte forbudt at bruge hos T.Ø.. HVORFOR mon?

Her trænger vi til en åben debat til gælde for os det hele drejer sig om.

Mange hilsner
Peter

Benny
Offline
Joined: 04/04/2009
Tak for jeres

Tak for jeres tilbagemeldinger og særligt til Peter Hansen. Det var super opløftende at læse din historie og din historie viser at man aldrig skal give op, men bevare håbet og fortsætte med at søge efter nogen der har nøglen til at hjælpe en.

Desværre bor jeg i Fredericia så der er lidt lang vej til Karlslunde inkl. broafgift, men jeg vil helt sikkert kontakte dem og høre om de tror de kan gøre noget for mig.

Men hvor er det dog dejligt for dig, at du er kommet så langt fra at have været så langt nede. Jeg kan godt forstå at du syntes at du har fået livet igen.

I dag har jeg faktisk for første gang været over på golfbanen for at se om jeg fortsat kan spille golf. Jeg var tidligere en rimmelig habil motionist. Egentlig er jeg venstrehåndsspiller, men da det er min højre side der er der er mest medtaget, bliver jeg nød til at lave mit sving om til en højrehåndsspiller. Jeg slog en spand bolde ud på driving range, og det gik faktisk over al forventning :-) Så det må jeg arbejde videre med og det vil helt sikkert kunne være med til at give mig mere indhold i tilværelsen igen.

Mht. PTU i Århus så har jeg selv tænkt på dem. Det er kun ca. 40 min fra Fredericia så det er til at overkomme. Et par af dem jeg var indlagt med i Viborg går på PTU i Århus og det lyder som de får en fin træning.

Mht. vederlagsfri fys, så har jeg været i gang med ridefys, men det gav mig problemer med min lænd. Jeg fik smerter og kunne ikke gå så langt som jeg kunne før jeg begyndte at ride så det er jeg midlertidigt stoppet med (har redet 3 gange). Jeg ved ikke om jeg starter igen da min lænd har nu fået det bedrer igen. Jeg er nu startet med vederlagsfri fys, men det er kun ½ time en gang om ugen og den fys jeg går hos har ind til videre ikke givet mig meget nyt og så når man altså ikke meget på 30 min., men jeg forsætter og ser tiden an.

MVH Benny

Loto (not verified)
Hej! Hvis du er berettiget

Hej!
Hvis du er berettiget til vederlagsfri fys, er det måske en fordel at træne på en fys.klinik med træningsfaciliteter, så du har kontakten med en fys.

Ridefysioterapi kunne måske også være en ide. Er du ikke berettiget til vederlagsfri fys., findes der også handicapridning rundt omkring, der ikke kræver lægehenvisning.

Lotte

phhmw (not verified)
Kære Benny. Jeg er hverken

Kære Benny.
Jeg er hverken para eller tetraplegiker men blot 2 x discus-prolaps, sammefald i L4, ødelagt autonoment nervesystem i højre side med karftige spasmer til følge i mave og ryg region. Bruger Boston korset. Dropfod, Anthonsen-skinne, krykker, kørestol, invalidebil, tisseposer, Morfin men har det særdeles godt i dag. Jeg har fået livet tilbage.

Ja, PTU taler mange positivt om. Det var da værd at besøge dem og se med egne øjne hvad de kan tilbyde.
Jeg fornemmer at du har "gnisten" til at komme videre. Det er meget vigtigt. Du udtrykker også delvis tilfredshed med den træning som du har modtaget indtil nu. Men ikke den helt store begejstring. Men jeg kan tage fejl.

For mit eget vedkommende har jeg været bundet i en seng i 2 år og 4 år i en kørestol, 24 t/døgnet med max smertebehandling og spasme medicin. Alle behandlingsmuligheder udtømte ifølge samtlige hospitalsjournaler.

Jeg brugte enorme kræfter på selvbetalte alternative løsninger, herunder alle privathospitaler i Københavns området, uden success.
Jeg var så heldig at komme til en kinisisk læge, Dr.Zuyi He, København, tlf. 33243710 der også var uddannet læge i vesten. Han kunne en form for massage med sine hænder, kan ikke huske hvad navnet er. Første gang jeg gik fra ham kunne jeg gå til bilen uden krykker!

Effekten varede desværre kun 2 - 3 timer så vendte min krop og smerter tilbage til normalt. Jeg havde ikke råd til at fortsætte men vil pointerer at han stadig har min fulde tillid.

Mit sidste forsøg på at komme videre var Teddy Øfeldt www.ofeldt.dk hvor jeg nu har gået til vederlagsfri gen - og vedligeholdstræning de sidste 4 år. Iøvrigt sammen med alle former for alvorlige diagnoser, børn, voksne og ældre som jeg selv. Herunder en del unge para og tetraplegikere. Allerede efter få uger behandling begynde jeg nedtrapning af Metadon og Morfin som jeg vekslede imellem. For at gøre en lang historie kort kan jeg oplyse at T.Ø. har givet mig livet tilbage. Jeg bruger kun min kørestol efter behov, krykkerne er på std.by. og mit Morfinforbrug er nu på et minimum, hvilket bevirker at jeg har fået mit kørekort tilbage. Mange af de udfald jeg havde i hele ridebukse-området er igen blevet aktive. Jeg kan spænde mine muskler i de før uddøde muskler i lår og balle. Fra at være 152 cm høj med kraftig skoliose i 2 retninger er jeg blevet rettet ud til mine normale 181 cm. Jeg kan gå ca 100m uden krykker og korset. Jeg har ikke været indlagt efter start hos T.Ø.
Jeg har fået livet tilbage og lever næsten normalt uden hjemmehjælp eller sygeplejerskebesøg mere. Herligt.

Om din Region har overenskomst med T.Ø. må du evt. undersøge. Jeg er vidende om at klienter kommer fra Århus-egnen til sine træninger i Karlslunde. Men der tilbydes også oplæring af venner eller familiemedlemmer til hjemmetræning. Herom kan der læses på hjemmesiden. Jeg har købt en massagebænk fra Bilka og brede hesteremme fra Harald Nyborg hvorved jeg kan hjemmetræne. Men dette forstår du den dag du med egne øjne ser hvad der foregår hos Teddy Øfeldt.

Her kommer jeg med en velment råd til dig. Fortsæt med "gnisten" men afslut aldrig din søgen efter løsninger UDEN at du gør dig den ulejlighed at aftale et besøg hos Teddy Øfeldt. Det var så mine erfaringer. Har du eller andre spørgsmål er i velkommen.

God sommer trods alt.

Mange hilsner
Peter Hansen

andreas
Offline
Joined: 05/06/2008
Hej. Kontakt PTU(polio,

Hej.

Kontakt PTU(polio, trafik og ulykkesskadede) - de har afdelinger forskellige steder i landet. Jeg selv træner ved PTU, hvor de har træningsfaciliteter, kompetente fysioterapeuter, mulighed for varmtvandsbassin, mulighed for div. rådgivning, hjælp mv.

Det koster ikke noget - evt. medlemskab koster 200 om året.

Det er et godt sted - god træning og hjælp..