klatreudstyr

andreas
Offline
Joined: 05/06/2008

Jeg leder efter nogen der har erfaring med klatreudstyr - Jeg er ved at færdiggøre et skib med nogle kammerater og har brug for en sele/bådsmandsstol som jeg kan hejse op og ned fra kahyt og rundt i snorene (en kørestol på et skib er ikke ikke et mobilt hjælpemiddel..)).

Derfor vil jeg gerne i kontakt med nogen der kender til klatring ell. lignende eller folk der har båd og har lavet nogle specielle løsninger mht. til at bevæge sig rundt.

Håber på gode råd.. :)

mvh Andreas

Brinth
Offline
Joined: 07/07/2008
Den klatresele jeg anvender

Den klatresele jeg anvender er en arbejdssele. Den virker fint nok til det almindelige form for klatring. Den skal sidde fast 2 stedder for at holde en oppe. Den bar beskyttelse i ryg og under lårene. Hvis du skal klatre eller lign er den ok.
http://www.kathrineberg.com/?filenavn=varedetalje.php4&vareid=622&gruppe...

Jeg har selv lavet en ny form for klatresele der er beregnet til når jeg bevæger mig med pansrede køretøjer som kommandør eller lign. Den er lavet på denne måde: Jeg sider på en almindelig kørestolspude af skum "for ikke at tage skade" og puden ligger i en form for stol der er lavet så den kan bære mindst 10x min vægt. Det kan sammelignes lidt med en kørestol hvor du sidder på puden. Ryglænet og skærmene er så lavet af stof med beskyttende skum inden i for at modvirke evt trykskader mm. Det hele er så sammensat med ene af trekanter der gør at den kan hænge helt stabilt i tårnet på en kampvogn uden at jeg gynger fra side til side. Derudover er der laven en form for benløfter der modvirker at mine ben hiver mig forlands ud af stolen da jeg er komplet paraplegiker. Der er selvføldig lavet nødudløsning i det tilfælde at kampvognen vælter mm og der er også sikkerhedssele på den.

Når jeg kravler rundt på/i de pansrede køretøjeg bruger ejg bare puden som kan glide over gulvet hvis jeg ikke har løftet mig helt af den.

Alt efter køretøj har jeg et rullebrædt lign dem man kan købe i jem og fix hvor der er sat velcro på til at holde puden fast. Under puden er der også velcro. Så kan jeg bare skubbe mig frem med hænderne.

Jeg har overvejet at lave en form for "bukser" med en pude neden under der gør at jeg altid sidder på puden når jeg kravler rundt. Det gør at puden lætter følger med over værktøj og lign.
Den form for "bukser" kom pga at jeg er ved at udtænke hvordan en springer dragt skal se ud når jeg igen skal til at springe i faldskærm. Jeg skal jo helst kunne lande uden at kroppen tager skade. (jeg vil springe solo som før jeg kom til skade) Det kan lade sig gøre bare man har de rigtige hjælpemidler.

Hvis du vil have syet en løsning kan du bare sige til. Jeg har en form for bi-job som saddelmager hvor jeg syer specialgrej der primært anvendes i krig på det bedste sted på jorden. (her er det selvføldig helmand i afghanistan)