Projektarbejde omkring indkøb som kørestolsbruger.

Aldrup
Offline
Joined: 30/04/2009

Hej, vi er to elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium, som arbejder med hjælpemidler til handicappede eller kronisk syge i et teknologiprojekt. Vi har valgt at arbejde med indkøb som kørestoldbruger, og omkring hvilke udfordringer der kan forekomme under et indkøb. Dette gælder både de mindre supermarkeder, men også indkøbscentre som Bilka eller Føtex. Vi vil derfor gerne høre lidt om hvilke udfordringer I plejer at støde ind i under et indkøb.
Vi har også gjort os lidt research og det problem vi hyppigst ser er at kunne nå varerne på de øverste hylder. Derfor vil vi også gerne høre om dette er et problem I støder på og hvad i gør for at komme dette problem til livs.
Desuden vil vi gerne høre lidt omkring hvad i mener man kunne gøre ved det. Er der noget udstyr der kunne udvikles, eller produceres mere af til de små markeder, som kan komme dette problem til livs?

Vi er ikke kritiske, alle idéer og meninger er mere end velkomne!

på forhånd mange tak.

mvh. Kristian Bloksgaard og Martin Hansen
Aalborg Tekniske Gymnasium

Loto (not verified)
Hej Kristian, Martin og

Hej Kristian, Martin og Thomas.
Jeg er faktisk ikke helt enig, Thomas.

Det er da rigtigt, at en del af problemet kunne løses med noget omtanke og viden fra de forretningsdrivendes side. Men holdninger er altid tidskrævende at ændre, og det er ikke realistisk, at alverdens købmænd vil til at stille deres varer anderledes op. De står sandsynligvis også, som de gør for at sælge mest mulig.

Når det handler om tilgængelighed helt generelt, kan rigtig meget da løses med omtanke og vilje fra omgivelsernes side. Der burde jo f.eks. ikke være problemer med at komme ind i bygninger, da bygherren bare kan lave en rampe. Men det vil da være fjollet at blive derhjemme og vente på, at de får undervisning i tilgængelighed og får gjort noget ved problemet, når nu man selv kan smide en mobil rampe bag i bilen, så man kan komme ind. På samme måde som at man som svagsynet da heller ikke skal lade luppen blive derhjemme, når man skal på indkøb, fordi producenterne bare kan lære at skrive deres varedeklerationer, så de kan læses.

Når nu, der faktisk er nogle, der gerne vil tænke nogle tanker ift. til at udvikle et hjælpemiddel, synes jeg, det er for dumt at afvise tanken med det argument, at det bare er omgivelserne, der skal handle anderledes.

Noget andet er, at jeg i dette konkrete tilfælde ikke aner, hvordan/om man kan løse problemet af teknisk vej. Jeg løser personligt mit problem ved at tage en ledsager med ud og handle.

Udfordringen ved udformningen af et hjælpemiddel vil for mig at se være at få det lavet, så det er nemt at bruge og nemt at medbringe. Ellers vil man falde tilbage til at spørge andre om hjælp.

Om det kan lade sig gøre, ved jeg ikke. Jeg kan da godt være i tvivl, men der er jo tidligere i historien lavet geniale opfindelser, så hvorfor ikke?

Held og lykke med jeres projekt!

Lotte

Thomas (not verified)
Som kørestolsbruger får

Som kørestolsbruger får man automatisk nogle gode armkræfter. Reolerne er ofte spinkle, så det er bare at tage fat og ryste lidt, så kommer varerne ned af sig selv.

Løsningen ligger jo lige til højrebenet: Metervarer lodret i stedet for vandret, så kan alle nå det hele. Det er ikke teknologi, men undervisningen på købmandsskolen, der skal ændres på.