Utætte urinposer

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008

Jeg har gennem længere til haft problemer med utætte urinposer af mærket Coloplast Conveen 800ml, og for en uge siden gik det helt galt, da en pose havde en micro lille utæthed. Det resulterede i at jeg gik med det en hel dag, uden at opdage det. Så selvom bukser eller gulv ikke blev våd, så var der vådt i skoen.... Jeg opdagede først problemet ved sengetid, efter at have siddet siddet i kørestolen i 16 i træk (med en våd sko/fod). Da jeg trak strømpen af, røg der en stor stykke hud med. Så nu har jeg en åben kødsår på ca 8x5 cm på venstre fod.
Jeg uge haft telefonisk kontakt med Coloplast og fortalt dem hvor galt det gik med min utætte pose, men ved ikke rigtig om de tager problemet særlig alvorlig (udover at sende en "buket det patienten".
Jeg har flere gange gennem de sidste par år har haft sendt poser retur til Coloplast pga fejl (med tusch markering af fejl på poserne) uden at det har hjulpet spor.

Jeg har i denne uge hørt fra andre handicappede og fra hjemmesygeplejesken, at det åbenbart er et generelt problem med utætte urinposer og vil gerne høre om andres erfaringer !

Jeg har flere gange forsøgt at skifte til anden pose type, men har ikke før kunnnet finde en velegnet pose, da jeg syntes det fleste er alt for lange (jeg har ikke lyst til at rende rundt med en pose der hænger 5 cm nedenfor buksebenet). Syntes lukkesystemet i bunden af poserne i de fleste tilfælde fylser ALT for meget.
Jeg har fået flere forskellige poser på prøve i denne uge, og tror at jeg fremover vil prøve at bruge Moveen 750ml.... Har nogen her erfaring med dem ?

Petrus
Offline
Joined: 29/10/2012
Utæt benpose

Skamligt at jeg i 2013 kan kommentere denne gamle tråd.
Coloplast's benposer er stadig utætte, fuldstændig som beskrevet.

Mvh Petrus

Niels Horsbøl
Offline
Joined: 04/06/2008
Tak Thomas. Du forstår

Tak Thomas. Du forstår hvorledes det var tænkt.

Til cybs... du må ikke tro ret meget godt om din egen ånde hvis du tror der skulle være et hygiejnisk problem.... .:-)

testcontact
Offline
Joined: 29/02/2012
Et lukket posesystem (prop

Et lukket posesystem (prop og lukket ventil) må forventes at være bakteriefrit. Når du har pustet i posen, er den ikke længere bakteriefri. Om det kan give blærebetændelse aner jeg ikke, men nogle mennesker rammes nemt.

cybs
Offline
Joined: 24/05/2008
Jeps, har tidligere oplevet

Jeps, har tidligere oplevet perioder med mange utætte poser, men det er længe siden sidst. Idag ville jeg nok overveje at sende hele partiet retur hvis jeg fandt fejl i mere end en pose - for så har maskinen formentlig været dårligt indstillet på produktionsdagen - ingen grund til at stå model til at teste alle poserne!! Skulle jeg skifte leverandør, ville jeg spørge til deres egen kvalitetskontrol. Jeg er bange for at mund-opblæsning af poserne kan være et hygiejnisk problem - tilbageløbsventilen fungerer IKKE som bakteriefilter, har jeg lige læst et eller andet sted...

Niels Horsbøl
Offline
Joined: 04/06/2008
Bruger Security + poser, de

Bruger Security + poser, de fungerer. Og er tætte.

Her er dagens tip:

Hvis du ellers er glad for poserne, kan du bruge 20 sekunder på selv at teste dem inden du tager dem i brug.

Pust posen op med luft.... lyt og se på posen..tryk lidt på den for at se om den revner...så ved du om den er tæt eller ej. tap luften ud igen..

Det bedste var naturligvis at du ikke oplevede utætte poser. Men så må du selv lave din egen lille kvalitets kontrol. Så kan du med garanti nærme dig 100 % tilfredshed.

Det er da en minimal indsats....

Med venlig hilsen
Niels

Mark1972
Offline
Joined: 19/04/2009
Hej, Anvender selv Conveen

Hej,
Anvender selv Conveen 800 ml kammerpose og har gjort det de sidste 15 år. Gennem de sidste 5-6 år, har jeg ligeledes oplevet flere utætte poser fra Coloplast – når det er slemt er det 1 ud af hver 10 (der ligger 10 i en kasse) – ret ufedt når man feks sidder i bilen, biografen, er til træning eller på jobbet.
Har gjort Coloplast opmærksom på dette!
Skiftede i sin tid over til Coloplast idet jeg havde problemer med mine gamle benposer men nu har jeg altså samme problem med Coloplast.
Er pt igang sammen med min hjemmesygeplejerske at finde et nyt alternativ.
Skal nok dele det med jer hvad jeg finder ud af

Thomas (not verified)
Jeg har aldrig haft en utæt

Jeg har aldrig haft en utæt pose siden jeg får ca. 10 år siden skiftede til Coloplast, men dem jeg bruger er kun på 600ml.