Støtte efter ulykke

LineK
Offline
Joined: 17/04/2009

Hej Allesammen.
Jeg hedder Line Konradsen og laver en opg. om handicap efter ulykke på social- og sundhedsskolen.
Jeg har nogle spørgsmål og håber at i kan hjælpe mig.

-Får man krise/psykologhjælp efter en ulykke som gør en handicappet? (Også selvom ulykken er selvforskyldt)
-Findes der støttegrupper for disse personer?
-Og evt. en netside hvor rygmarvsskadede kan chatte med andre i samme situation?
-Er der forskel på muligheden for få hjælp hvis man er over og under 18.
Jeg håber i kan hjælpe mig.
På forhånd tak.
Hilsen Line

admin
Offline
Joined: 09/02/2012
Hvordan er forumet på

Hvordan er forumet på tetraliv.se forskelligt fra det vi har på denne side?
- altså bortset fra sproget?
RYK vil altid gerne forbedre hjemmesiden, så konkrete forslag er meget velkomne.

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Hej Girl. Jeg har brækket

Hej Girl.
Jeg har brækket L1, og er lammet i bækkenet, nedsat kræf i begge ben og lammelser i fødderne. Jeg blev vuderet af Inger Hauge (men jeg hun hed) Men hun mente at jeg var for go til at skulle indlægges i Viborg.

Girl
Offline
Joined: 19/04/2009
Synes det er et interessant

Synes det er et interessant emne du bringer på banen. Vil give Thomas ret i, at den enkelte behandling er meget individuel i forhold til hvilken form for skade der er tale om. Para- og tetraplegikere ender, som nævnt, i Viborg eller Hornbæk(jeg kender personligt kun til afdelingen i Viborg), hvor der er psykologhjælp. Mig bekendt, afhænger denne hjælp, på ingen måde, af om ulykken har været selvforskyldt eller ej, men tværtimod tilpasses den behovet hos den enkelte.
Når alt dette er sagt, så synes jeg faktisk personligt at det er en mangelvare, at der ikke er et bedre forum end dette. Jeg kender en ung mand med tetraplegi og jeg ved, at han godt kunne bruge noget mere kontakt med andre i samme situation. F.eks. et lukket forum for unge, hvor man kan tale om de helt nære ting, som f.eks dét at have et forhold(eller ønske sig et forhold) til en kæreste eller hvordan det føles at have personlige hjælpere, 24 timer i døgnet. Jeg ved godt at det langt fra er alle rygmarvsskadede, som har en hjælperordning, men for nogle kunne det sikkert være rart at tale med ligesindede - og "ligealdrede". Synes virkelig det er noget I bør overveje...tror det kan betyde meget for livskvaliteten hos især unge mennesker med rygmarvsskader. På samme måde kunne man f.eks. arrangere udenlandsture, eller bare endagsarrangementer. Tror ikke at ideen med en "støttegruppe" ville fange det mandlige publikum. Jeg kender, som sagt, en fyr med tetraplegi og han gider i hvert fald ikke at snakke en masse følelser med en psykolog. Derimod bruger han sine(mandlige) kammerater meget, når livet bliver for svært. De kan noget sammen, de fyre, som gør at de nemt kan muntre hinanden op, uden at de nødvendigvis behøver at gå i dybden med en masse følelser...
Jeg tror virkelig at det kunne blive et populært tiltag, hvis I fik udvidet forummet, så det ligner det de har på www.tetraliv.se i Sverige. Se bare hér: http://www.tetraliv.se/forum/default.asp

Mvh Girl

P.s: Til Camilla Jensen: Hvordan er din rygmarvsskade helt specifikt? Er du paralyseret eller er du sluppet med førligheden i behold? Synes det lyder underligt, at du ikke har været i Viborg eller Hornbæk, men det er jo åbenbart en individuel beslutning.

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Jeg vil lige smide en

Jeg vil lige smide en bemærkning om at det ikk er alle rygmarvsskadet der kommer til viborg eller Hornbæk. Jeg er ryg mervsskadet og har ikke været der. Dette er fordi jeg var for "go" til at komme der, men har stadig et handicap.

Camilla Jensen
Offline
Joined: 24/05/2008
Jeg fik psykolog hjælp

Jeg fik psykolog hjælp efter min ulykke. Men det var noget jeg selv bedte om. Så ved ikke så meget om det