Kørselv ferie

Tanja Pedersen
Offline
Joined: 08/10/2008

Vi er meget interesseret i at høre,om der er nogle der har prøvet kørselv ferie. Og evt.hvor???????
Vi har snakket meget frem og tilbage, om det kan lade sig gøre, når man er paraplegiker.
Kan man finde nogle steder hvor man kan overnatte på vej til ferie stedet?
Vi vil meget gerne syd på ned til varmen :-)
Håber der er nogle der kan komme med nogle gode tips og ideer.
Venlig hilsen Tanja Pedersen

JaneH
Offline
Joined: 21/02/2008
Se også oplæg fra Langhøj

Se også oplæg fra Langhøj om at køre sydpå under Hold da helt ferie! Forårsseminar 2009

prinsessen
Offline
Joined: 08/04/2009
¤¤¤ jeg har lige fundet

¤¤¤ jeg har lige fundet siden www.Handicappede bilister- i danmark. der står også noget om rejser.¤¤¤ vh.prinsessen

Tanja Pedersen
Offline
Joined: 08/10/2008
Ja det er virkelig også

Ja det er virkelig også vores drøm.Men vi har også 3 teenager børn,så det bliver ikke før de engang er fløjen fra reden. Det kunne virkelig være fedt.Også en fed måde at rejse på.Sikke mange gode oplevelser man kunne få.
Jeg vil da gerne høre om man kan få hjælp til sådan en.

prinsessen
Offline
Joined: 08/04/2009
¤¤¤ Hej Tanja. Jeg

¤¤¤ Hej Tanja.
Jeg tænker på at købe en autocamper, jeg har brug for at ligge 2 timer midt på dagen, og har hørt noget om at man kan få hjælp til bil efter social og service loven § 114 ,
Er der nogen herinde der ved noget om hvordan man gør og om det er muligt.?
Måske var det noget for jer, det giver en dejlig bevægelsesfrihed.¤¤¤

Tanja Pedersen
Offline
Joined: 08/10/2008
Tusind tak for

Tusind tak for hjælpen.
Efter vi har læst jeres historie har vi fået mere blod på tanden :-)

mangorossa
Offline
Joined: 24/05/2008
Polen, Slovakiet er faktisk

Polen, Slovakiet er faktisk blevet ret egnede..vi har kørt en del gange og hvis man har tålmodighed kan det lade sig gøre at finde noget.
Vi fandt f.eks, et egnet sted midt ude i en skov, hvor vi havde kørt hele natten og ¨så et skilt ind i skoven. Det viste sig at være handicapegnet..det var som at komme i paradis.

Faktisk er motorvejene og de offentlige toiletter bedre i Polen og Slovakiet og i det hele taget tilgængligheden. Vi taler naturligvis de større byer og ikke de fattige landsbyer.

testcontact
Offline
Joined: 29/02/2012
Det ville være fantastisk

Det ville være fantastisk hvis sådanne paradiser blev noteret i vores Tbase, som jo også dækker udlandet. Den slags er guld værd for alle os andre.

Smil
Offline
Joined: 23/05/2008
Hej Tanja På vejen syd på

Hej Tanja

På vejen syd på kan du kan prøve om Etap hotel er noget for dig, www.etaphotel.com. De har handicap egnede værelser. Du bestller via nettet når du har dit reservations nummer er du nødsaget til efterølgende at ringe og reservere handicap væreslet,
Sengen er lav, den er dobbel, og middel hård/blød, et sengetæppe som dyne.
Men hvis man kan holde til en nat hvor man ikke behøver at sove som en prinsesse eller prins, er det udmærket som pitstop mulighed.
Håber du kommer afsted og så ellers God tur derned af.

Nielsen
Offline
Joined: 23/05/2008
Jeg er selv paraplegiker,

Jeg er selv paraplegiker, skadet ved TH8.

jeg var sidste år på kør-selv ferie... den var mere eller mindre spontan, mig og 2 af mine venner besluttede os for at køre til sydfrankrig, så det gjorde vi :o)

jeg tog lidt det der med tilgængelighed som vi nu stødte på udfordringer... det kan klart anbefales at have en laptop med trådløst internet med, den brugte vi meget til at finde vandrehjem og lignende som var mere eller mindre kørestolsegnede. Ellers er det vel til at tjekke hjemmefra?
Trafikken i Paris kan absolut IKKE anbefales, det er sgu en forvirrende by at køre rundt. Dog er den meget kørestolsvenlig, og man får lov til at springe alle køer over til museer og lignende, og man kommer til at sidde lige foran Mona Lisa, hvis man vil se hende altså.

Jeg kan ikke huske navnene på de steder vi boede desværre, så der kan jeg ikke hjælpe så meget... Men mit bedste råd må helt klart være: spring ud i det.
Det syntes jeg helt sikkert er den fedeste måde at gøre sig erfaringer... og så får man også sjove historier ud af det. Eksempelvis måtte jeg overnatte på en hollandsk parkeringsplads mens mine venner boede på vandrehjem, der lykkedes det os nemlig ikke at finde noget kørestolsegnet sted og så tænkte jeg at jeg bare kunne sove i bilen... det gik fint.

Men for lige at opsummere... det kan helt klart lade sig gøre at tage på en kør-selv ferie uanset om man er paraplegiker eller ej. Jeg vil opfordrer dig/jer til at tage afsted og ellers bare nyde det.

Håber jeg kunne hjælpe lidt, ellers må du sige til :o)

- Nielsen