Hjælp til min projektopgave!!

1000fryden
Offline
Joined: 02/03/2009

Hej, mit navn er Tia og jeg er 14 år.
jeg skriver en projektopgave om handicappede, altså hvordan synet på
handicappede har ændret sig og hvordan de fungere i samfundet og lignende.
derfor har jeg nogen spørgsmål som jeg håber i vil svare på.

*

Er det vigtigt at tage særlige hensyn til folk med både psykisk og
fysisk handicap? Og bliver der taget de nødvendige hensyn?

*

Har synet på det at være handicappet ændret sig gennem tiderne?
Hvis ja, hvordan?

*

Er det blevet lettere at blive integreret i samfundet hvis man har
et handicap?

*

Kan samfundet ændre sig mere til de handicappedes fordel?

*

Hvem taler deres sag og opnår de noget?

*

Det politiske/økonomiske synspunkt. Hvordan ser det ud nu, og hvad
vil fremtiden vise sig? Er det afhængig af hvilket parti der
styrer landet? Eller ligger ansvaret hos kommunen?

Også ville jeg hører, der er denne her fostervandsprøve som viser om ens
barn har et handicap. Hvis barnet har dette, kan man så godt få lavet en
abort ? hvis ja, hvad synes i så er retfærdigt i denne sammenhæng?

Jeg håber i snart svarer mig, da dette er meget vigtigt i min opgave!
M.V.H. Tia

JaneH
Offline
Joined: 21/02/2008
Kære Tia Først vil jeg

Kære Tia
Først vil jeg rose dig - de er nogle rigtige gode spørgsmål du har stillet! Jeg mener at Christine har ret når hun skriver at du skulle vælge imellem mennesker med et fysisk handicap og dem med et psykisk handicap. Jeg er også enig med Christine idet jeg HADER udtrykket "de handicappede". Det hænger faktisk sammen med dit andet spørgsmål. Synet har ændret sig med tiden - tidligere var man "invalide" eller "handicappet" men så gik der op for nogle kloge folk i WHO samt nogle meget politiske aktive folk med handicap at hvis de nu fik de nødvendige hjælpemidler og hvis omgivelserne var indrettet fornuftigt så blev deres "handicap" mindre! Med andre ord man er "handicappet" af de fysiske og sociale barrierer men støder på. Du skulle måske kigge på FNs Konvention for Mennesker med et handicap - indledningen foklarer en del om dette synsvinkel.
Spørgsmålet om integration er svært (jeg arbejder faktisk på et forskningsprojekt om netop dette område!). Men et kort svar er "ja". I gamle dage blev man "opbevaret" på plejehjem eller lignende - nu prøver man at hjælpe folk til at leve "i samfundet".
For mennesker som er kørestolsbrugere er fysiske tilgængelighed meget vigtig - og her i DK er vi bagud i forhold til mange andre lande i Europa.
De der er bedst til at "tale deres sag" er mennesker som lever med et handicap!
Held og lykke med opgaven!
Jane

bendt
Offline
Joined: 06/01/2009
Hej Tia jeg vil i første

Hej Tia

jeg vil i første omgang nævne noget der er meget vigtigt for mig, nemlig at du og mange andre omtaler mennesker som har et handicap som mennesker der er "handivcappede". man er ikke handicappet, man har et handicap - Personen er sig selv og bør deffineres ved /med sin personlighed ...at man så oveni eller dertil har et fysisk handicap kommer i anden række. det lyder måske lidt som ordkløveri, men det er nedladende og sætter folk i bås hvis de bliver benævnt "handicappede". det er derimod korrekt at sige at man f.eks. har et synshandicap ,at man er pårørende til en som har et talehandicap eller at man er ven med en pige som har et fysisk handicap som iøvrigt betyder at hun benytter en kørestol som hjælpemiddel.

Man bør behandle mennesker som har et fysisk handicap som de mennesker de er, opfører de sig dumt eller nedladende overfor dig skal de have af vide at du ikke vil finde dig i det, er de venlige bør du vise dem venlighed ellers er de i samme gode ret til at fortælle dig at du ikke opfører dig ønskværdigt.

i øvrigt mener jeg at du bør beslutte dig for om du vil skrive om mennesker med et fysisk handicap eller mennesker med et psykisk handicap ... det er virkelig to meget forskellige problematikker, som efter min mening ikke kan sammenlignes eller ligestilles!

jeg ved ikke om du fik svar på nogle af dine spørgsmål, men dette var mit svar -
god arbejdslyst med din opgave.
Christine