rejsemål

hugo.nathan
Offline
Joined: 21/09/2008

Vi, min kone og jeg, længes efter sol og varme her i denne kedelige vintertid og da jeg er kørestolsbruger sætter det sine grænser for, hvor langt vi orker at rejse væk. 4 - 5 timer i fly (og helst direkte) har vi sat som grænsen. Og tilgængeligheden på feriestedet er en væsentlig parameter når vi skal vælge destination.

Spørgsmålet er så: er der nogen som kan anbefale feriesteder i marts måned, hvor der dels er varme og sol og dels - og meget væsentligt - hvor der ikke er så bakket at alle kræfterne bliver brugt til at bakse kørestolen frem og tilbage på hotellet.

Såvel Handitours som CrisTravel har egnede hoteller mange steder rundt i Europa, men oftest er selve ferimålet så bakket at man må fravælge destinationen. Lanzarote har jeg hørt nogen sige skulle være velegnet men jeg viltør ikke løbe risikoen med bare at tage afsted og så opdage at hotellet ligger på en bakketop.

Gode råd til gode feriesteder og gerne også anbefalelsesværdige hoteller udbedes gerne.

Mariesla80
Offline
Joined: 09/11/2019
Gran Canaria

Jeg har selv været på Gran Canaria i februar måned og nød det fuldt ud. Flyveturen til Gran Canaria er så vidt jeg husker omkring 5 timer. For mig er 5 timer også ved at være den maksimale længde på en flyvetur, da jeg hurtigt bliver rastløs. Jeg plejer at høre gratis lydbøger, så tiden går lidt hurtigere. For at undgå bakker vil jeg undersøge hotellerne meget nøje hjemmefra ved fx at benytte Booking.com eller Hotels.com.

Thaiskoned
Offline
Joined: 08/11/2009
Nogle mennesker bruger en

Nogle mennesker bruger en ble. Nogle mennesker tager en flyvning i to trin. For eksempel København-Dubai-Bangkok.

Lars Hermansen
Offline
Joined: 25/05/2008
Jeg skal på

Jeg skal på bondegårdsferie på Lunden Bondegårdsferie i Løgumkloster først i august sammen med to af mine hjælpere. Jeg tror det kan blive en rigtig hyggelig ferie. Jeg har snakket med Elisabeth Hansen og hendes mand og barn flere gange. Hun har: 23865309. De bor: Metaslundvej 1, 6240 Løgumkloster. De har bygget deres gård om. To af lejlighederne har rumdækkende kran og to andre lejligheder, hvor man låne en kran. Jeg shal betale knap 6000,00 kr for en uge incl. morgenmad og slutrengøring. Jeg skal bl.a. til Ribe, Flensburg, Danfoss Universe, Emil Nolle Museum, Bla. Hvis du vil snakke med mig har jeg: 86109701.
På forhånd tak.
Lars Hermansen

dinguide-i-thailand
Offline
Joined: 16/03/2010
Thai`erne er generelt et

Thai`erne er generelt et meget venligt og hjælpsomt folk.
Jeg bor hernede i Hua Hin og driver et lille rejsebureau som bl.a. hjælper handicappede på rundture i Nord THailand.
Vi har fundet flere hoteller i hele Thailand med Handicap værelser og faciliteter og vi har personligt været rundt og tjekke om hotellernes løfter holder vand.
Er du/I interesseret hører vi gerne fra dig via vores hjemmeside www.dinguide-i-thailand.dk

Thaiskoned
Offline
Joined: 08/11/2009
Hvis du ønsker at rejse til

Hvis du ønsker at rejse til Thailand Prinz Garden Hotel i Hua Hin. Nice hotel, ikke dyrt, i gåafstand fra centrum og god service.

Strandqvist
Offline
Joined: 15/06/2008
Er jeg den eneste der ikke

Er jeg den eneste der ikke selv har fantasi til hvordan man som kvindelig kørestolsbruger, kan komme til at tisse under en 11 timers flyvetur?
De der flytoiletter er ikke ligefrem handicap venlige....

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Lang distance fly har et

Lang distance fly har et toilet der er forholdsvis handicap egnet. Det er ikke voldsom stort, men stort nok til at du kan komme derind og endda have en hjælper med dig.... Jeg har aldrig selv benyttet mig at dette, da jeg har fast kateter og urinpose.
Hvis du ikke er tryk ved tanken om at skulle på toilet i flyeren, så kan jeg anbefale dig at ligge en fast kateter mens du rejser.

Hilsen
Brian J.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Flot Malene, jeg havde bare

Flot Malene, jeg havde bare set det der med områder :-$ men tak fordi du åbnede mine øjne...

wheelie66
Offline
Joined: 18/12/2008
Marocco eller Tunesien er

Marocco eller Tunesien er fine rejsemål, hvis ellers i kan finde en egnet hotel. Men der er IKKE varme garanti i marts måned,.. Jeg har selv været i Tunesien et år i marts måned, og der var kun omkring 13 - 14 grader og frygtelig kold på hotellet om natten.

Jeg vil forslå at bide tænderne sammen og bruge 10 - 11 timer i flyet (jeg selv tager en sovepille og sover de 7 af timerne væk) og komme en tur til Thailand. Hua Hin i Thailand er næsten flat terræn og med udsigt til bjerge bag byen. Det er en fantastisk oplevelse at være der og noget som slet ikke kan opleves i europa eller nord afrika. Thaierne er gæstfri ud over alle grænser, maden er spændende (og lækker), gode udflugtsmål.

Er du interesseret i Thailand rejse så kan du evt kontakte mig på brijen11@hotmail.com , da jeg har en del gode oplysninger og kontakter i Hua Hin som kan hjælpe med til en bedre rejse. F.eks. ang. transport, maden, komme rundt i byen på egen hånd, udflugter, bolig, m.m.

aa
Offline
Joined: 22/05/2008
Tbasen dækker hele verden.

Tbasen dækker hele verden. Klik på rullegardinet ved "Land: Danmark" dvs. den lille trekant.

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
kunne man ikke udvide

kunne man ikke udvide tbasen?

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Efter marts, begynder

Efter marts, begynder temperaturen at stige i Spanien.
Jeg kan kun anbefale landet, bla fordi mine egne oplevelser er rigtig gode, og de er meget hjælpsomme, bare der er en lille chance for, at sælge noget.

Jeg har også hørt, at de ikke må åbne en butik/beværtning uden at ha handicaptoilet og gode adgangsforhold.

i uge 8 tager jeg til Gran Canaria, så skal jeg give rapport om den destination...

Thomas (not verified)
Jeg forstår bare ikke den

Jeg forstår bare ikke den aversion imod lidt bakket natur.
Hvis der skal være sol og det skal være indenfor 4-5 timers flyrejse, så er der vel kun De Kanariske Øer som kan bruges og da det er vulkanske øer, så har de jo bakker.
Hvis det bare er for solens skyld, så kan man jo blive på hotellets terrasser, hvor der typisk er elevatorer imellem niveauerne.
Tager man turen ned af bakken til strandpromenaden, så er den sjældent særligt bakket, men flade danske forhold kan man jo ikke få i den natur.

Alternativet er at klippe rejsen over i 2 dele og så hoppe helt til Afrika.