Gymnasium projekt

Reda
Offline
Joined: 15/01/2009

Gymnasium projekt

Hej, vi er 2 fyre fra HTX i Christiansbjerg i Århus som har fået til opgave at lave et redskab til at hjælpe de handikappet i at motionere. Vi har et par spørgsmål:

Findes der redskaber til handicappet allerede?
Er der brug for redskaber som evt. ikke findes?
Er der efterspørgelsel for redskaber?
hvilke dele af kroppen er der mest brug for træning?

På forhånd, Tak.

Kontakt:

E-Mail: Reda_Viros@hotmail.com

majs
Offline
Joined: 30/08/2008
1.Findes der redskaber til

1.Findes der redskaber til handicappet allerede?
2.Er der brug for redskaber som evt. ikke findes?
3.Er der efterspørgelsel for redskaber?
4.hvilke dele af kroppen er der mest brug for træning?

1.
Ja, der findes handicapegnede motionsredskaber, tænk bare på alt det som står i en fysioterapi på sygehuset.

2,
ja, for mit vedkommende er drømmeredskabet:
en kabine som jeg bliver sat ind i, som langsom fyldes med varmt vand til halshøjde og specialstolen jeg sidder på vil derefter bevæge min krop uden at overbelaste den.
Derefter lukkes vandet ud og kabinen giver infsrød varme. Sluttelig skal kabinen kunne skylle mig og tørre mig med varm luft. Creme og påklædning må jeg nok fortsat have hjælp til.

3.
Ja, der er efterspørgsel på redskaber, for ofte har handicappede kun mulighed for motion / træning en gang om ugen, skønt man sidder / ligger stille hver dag. Men problemet er ofte at man som handicappet ikke har råd til det og det er meget svært at få det bevilliget. Også redskaber til hjemmebrug, da disse ofte hører unde almene forbrugsgoder (ting som også ikke handicappede kan købe / bruger)

4.
Det er jo meget forskelligt ,alt afhængig af hvilke handicap man har. Sidder/ligger man stille det meste af døgnet, har man nok mest brug for at få motion til de store muskelgrupper i mave, ryg, arme og ben, men jeg kunne da også forestille mig finmotoriske trænings / bevægelsessapparater, med indbygget varme og eftervarme (infarød)

Det er mine svar og og andre har andre svar, men det er meget vigtigt at I BEVÆGER JER UD og virkelig sætter Jer ind i hvad det det vil sige at være lam / bevægelseshæmmet. Besøg plejehjem og fysioterapier, så i ikke sidder og leger skrivebordsdedektiver, men virkelig får et indblik i problemstillingerne.

Lykke til
fra
majs