Problemer med bevilling af hjælpemidler? (Journaliststuderende vil gerne stille nogle spørgsmål)

Steffen
Offline
Joined: 07/01/2009

Hej alle

Jeg søger en person, som har oplevet en stramning i bevillingen af hjælpemidler. Jeg vil gerne lave et interview med vedkommende til en artikel jeg arbejder på om emnet.

Så hvis du (eller en du kender) har oplevet stigende problemer på området, så kontakt mig på: s.nielsen@gmx.com

På forhånd tak.

Med venlige hilsner
Steffen Nielsen

bullermus
Offline
Joined: 17/04/2009
hej steffan du er meget

hej steffan du er meget velkommen til at kontakte mig ang. din interview .

jeg er en pige på 35 år der efter 3 ryg operationer på under et år er havnet i et nyt liv i en kørerstol da sidste operation slog fejl og jeg blev lam i det ene ben.
men kommunen vil ikke give mig hjælp på nogen måde hverken hjemme hjælp til det alm. som rengøring eller til hjælpemideler da jeg har en rask kæreste.

fik noget med hjem fra sygehuset da jeg blev udskrevet og har mod al forventning fået lov at beholde det da de ikke kan forstå at kommunen ikke vil hjælpe...

føler godt nok at jeg er overladt til mig selv og mine nermeste.

min søn på ti hjælper mig med at få sokker og bukser på inden han tager i skole.

er virkelig ked af at det danske system er sådan.

hilsen carina.

min e-mail er bullermus01@yahoo.dk

majs
Offline
Joined: 30/08/2008
Stramninger er der nok af,

Stramninger er der nok af, det føles næsten som om at sagsbehandlerne står i kø for at give flest mulige - og mest kreative afslag.

Det er fint at få det belyst, men i hvilken artikkel? hvilket medie skriver du for?

Og når du er ved det, kunne du så måske også belyse følgende;
Hvordan kan ergoterapeuter, der arbejder som visitatorer, tilsidesætte al deres lærdom i uddannelsen som ergoterapeut, hvor de har har lært at hjælpe i stedet for at forhindre?

ALLE de behandlende ergoterapeuter jeg har mødt, har gjort ALT for at forklare mig hvad jeg skal og har brug for, men netop ergoterapeuter som kommunale visitatorer, har et ganske andet syn på ergonomi og menneskets formåen, med afslag til følge.

Jeg undres meget over at en ergoterapeutisk uddannelse kan bruges så forskelligt og kan ikke frasige mig en nagende mistanke:
Er ergoterapeuter, som kommunale visitatorer, de behandlerer der ikke kunnes bruges i behandlende praksis?
Jeg FATTER bare ikke et en uddannet ergoterapeut, er nødsaget til at tjene sin løn på at fratage klienternes mulighed for en bare nogenlunde funktionel hverdag??

Med direkte hjælp til dit arbejde kan jeg ikke hjælpe, for min 2. klagesag ligger stadig ved Det Sociale Nævn, så jeg ved endnu ikke hvor jeg står (har kun været 3 år i systemet). Men jeg håber i det mindste at jeg får ret i, at jeg selv kan komme ud i min have, at jeg ikke skal sidde i en genbrugs knæpose med opslidt for, hundehår og udspilet ribstykke, og at ergoterapeuten ikke får ret i at jeg kan køre gennem lukkede porte og op af trapper.
(mener bare at der også må være rimelighed i hvad en ergoterapeut uddanner sig til)

Jeg håber du får lavet en rigtig god artikkel og jeg håber lige så meget at den både får gennemslagskraft i medierne og at den når frem til dem som forvalter (den ellers flotte) lovtekst i Servicelovens § 112.

§113 er der jo gået fuldstændig ud af brug for almindelige (mindrebemidlede) brugerer, idet at både samtalekøkner, vandrette køleskabe og hævesænkeborde nu er at forvente i et hvert hjem ( underforstået dem som har nydt godt af friværdi, gode lønninger osv.)

Og §114 er helt inskrænket til det som bliver påtegnet kørekortet (for os der stadig kan køre) Her spiller §112 og 114 sig ud mod hinanden med brugeren som taber.

Og §100 kræver mindst en advokatuddannelse af brugeren, hvis man ikke har råd til at købe sig til de intelektuelle færdigheder. Den er skisme også for vidrekomne.

Mvh
majs

Steffen
Offline
Joined: 07/01/2009
Tak for tippet Malene. Det

Tak for tippet Malene. Det har jeg hermed gjort :)

Malene
Offline
Joined: 06/03/2008
Hej Steffen prøv at skriv

Hej Steffen
prøv at skriv samme besked på:

http://www.facebook.com/inbox/?drop&ref=mb#/group.php?gid=37376188830&re...

Der tror jeg måske du kunne have held i sprøjten.