Læserbrev RYK

jfs112
Offline
Joined: 19/09/2008

Jeg syntes det er et godt læserbrev Søren Ingvardsen har i det nye RYK magasin

http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=wqrwff&pageid=1#/page24/

Jeg kan heller ikke forstå at RYK støtter flytningen af Paraplegifunktionen til Skejby. Tænk på ekspertisen (de ansatte) bor i og omkring Viborg og jeg tror ikke at de vil til at kører 2 x 70 km hver dag for at komme på arbejde!!

Hvad siger i andre RYK medlemmer til flytningen??

Jens Søndergaard

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jeg mener det er en dårlig

Jeg mener det er en dårlig ting at flytte Hørnbæk. Vi mister mange af de ansatte. Fyser, ergoer og plejepersonale. Man skal huske på at det er netop dem der får os på "benene" igen. De fylder mest i den tid vi er der oppe. Det vil vare længe før vi får den ekspertise op at stå igen. Lægerne kan vi selvfølgelig ikke undvære. Men de behøver ikke at sidde på nakken af os. Og som du Janni skriver, er omgivelserne rigtig vigtige. Hvor interessant er Glostrup lige!

De undersøgelser vi skal til på eks. Riget går da fint i bus.
Efter min mening er konsekvenserne for store. Der vil da nok blive taget hånd om os på Glostrup. Det er bare svært at se det gode, når nu Hornbæk bare er så dejlig!

Janni
Offline
Joined: 23/05/2008
Er selv tidligere patient

Er selv tidligere patient på Hornbæk.
Har nu læst alle de gode indlæg med fordele og ulemper mht. flytning af både Viborg og Hornbæk.
Personlig vil jeg være meget ked af, hvis vi mister "hornbæk" Det der betød utrolig meget for mig var selvfølgelig omgivelserne , (hvem har lyst til at køre rundt på Roskildevej eller ringvejen i kørestol ????)

En anden ting jeg frygter er, at man nu igen "mister" sit navn!! Havde selv "fornøjelsen" af at være indlagt på Riget i 2½ md. hvor man er et CPR. nummer og en tilstand.
På Hornbæk fik man pludselig sin identitet tilbage :-) samtidig med at man følte at man kom lidt væk fra hospitals verden.
Dette vil ikke ske hvis man pludselig er 100 i stedet for 50 indlagte af gangen.... hvor meget "Ø-kuller" skal man have????.

Kan selvfølgelig godt se, det er smart at samle de kloge hovder på et sted, så de kan benytte sig af hinanden og give os den bedst mulig start på resten af vores liv, samt hjælpe så mange som muligt.
Men kan det ikke også have for mange konsekvenser ???

John
Offline
Joined: 03/07/2008
Godt så....... Når nu at

Godt så....... Når nu at en uformel afstemning ikke kan bruges til noget som helst, altså bortset fra at give RYK's formand en ide om hvad hans medlemmer mener....

Så skal der selvfølgelig en debat med gode modargumenter til !!
og lad os da få taget ordentlig hul på debatten

Redaktør
Offline
Joined: 20/03/2012
Jeg er ikke sikker på, at

Jeg er ikke sikker på, at en afstemning er den rette løsning her. Jeg kan ikke se, hvad vi kan bruge den til. Derimod synes jeg, at en debat med argumenter er langt mere sigende (se også den anden tråd ”flytning af paraplegien”). For der er gode argumenter, både for og imod en flytning.

admin
Offline
Joined: 09/02/2012
Så er der oprettet et forum

Så er der oprettet et forum om rehabilitering og begge tråde er lagt derover.
Det er ikke umiddelbart muligt at flette 2 tråde til 1 tråd.

Spørgsmålet om en afstemning er sendt videre til bestyrelsen.

John
Offline
Joined: 03/07/2008
Webmaster 2 ting: 1/ Kan du

Webmaster 2 ting:
1/ Kan du ikke flette disse 2 tråde sammen under 1 ny tråd -?
2/ Kunne man ikke forholdsvis nemt oprette en uformel afstemning - bare for at vejre stemningen ?

Redaktør
Offline
Joined: 20/03/2012
Det anden tråd er

Det anden tråd er her:

http://ryk.dk/node/2275

silke
Offline
Joined: 22/06/2008
Hvor er den anden debat side

Hvor er den anden debat side om emnet blevet af?

holm
Offline
Joined: 04/10/2008
At flytte

At flytte paraplegifunktionen ud på Skejby mark, er en rigtig dårlig ide. Paraplegifuntionen, har en perfekt beliggenhed, lige ud til en skøn natur, og meget kort afstand til bymidte med butikker, bus-og togstation, som også er en vigtig faktor, for de pårørende, som er anvist til at benytte offentlig transport. Jeg har selv været på paraplegien i 4 mdr. det har været som mit andet hjem. Jeg var var fra dag 1 tilknyttet fast behandlingsteam, som gav mig tryghed. Alle har været yderst kompetent til at varetage de arbejdsopgaver, de hver især har.Det kan da godt være at bygningen, er slidt hist og pist, men der oser hygge, rar atmosfære, man kommer hinanden ved. Det er af meget stor fordel, at paraplegien, ligger lige ud til det pulserende liv, bymidten med de mange butikker, spisesteder, rådhus m.m. Med den nuværende placereing af paraplegien, er der meget der kan kombineres, den daglige træning, øvelse i at begå sig i det virkelige liv, i sin nye livssituation, den friske luft og den skønne natur er lige uden for døren. Og skulle man så få behov for at skulle til Skejby for evt. behandling, undersøgelse, ligger det jo kun 1 lille times tid fra Viborg. LAD PARAPLEGIEN LIGGE HVOR DEN LIGGER.

John
Offline
Joined: 03/07/2008
Ja, det er lidt underligt,

Ja, det er lidt underligt, men jeg tro en af grundene er man skal logge på og derved ikke være "rigtig" anonym

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jeg forstår ikke hvis det

Jeg forstår ikke hvis det skulle være grunden.

At logge ind tager ikke lang tid og det navn man bruger er da at være anonym. Man kan jo bruge lige hvad man vil. navnet på ens hund, kat fugl eller et mellemnavn ja mugligheden er mange i mine øjne.

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Jammen folk kan da bare

Jammen folk kan da bare skrive her! Der er mange meninger ved jeg. Det kræver bare at folk kommer ud af busken.

Kors hvor er debatten tam herinde! Andre debatter summer af liv! Så hvad sker der herinde!??

John
Offline
Joined: 03/07/2008
Der er flere der har en

Der er flere der har en mening om Flytning af Paraplegi'en i Viborg og Hornbæk

Men det er under "OM RYK", men emnet er nok ikke det "rigtige sted" - det burde have sit eget forum, men jeg evner ikke at oprette et nyt forum og webmaster/RYK mener vel ikke det fortjener sit eget forum.

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Utroligt der ikke er flere

Utroligt der ikke er flere herinde med meninger om flytning!! :-(

Uanset om det er Hornbæk eller Viborg.

Det kan da ikke passe! :-(

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Et PS. Når jeg kører mod

Et PS.

Når jeg kører mod Hornbæk og nærmer mig byen og ser havnen og mit "hjem" får jeg sådan en dejlig følelse af alt muglig godt. Ansatte jeg kender, "gamle" patienter og alt det man har kendt og har haft glæde af i mange år!

Samtidig er det vemodigt at høre at nu er den og den blevet fyret, nogen har sagt op og nogle gode ting er blevet forringet pgr.af nedskæringer. :-(

cv2002
Offline
Joined: 17/07/2008
Kan kun fortælle om hvordan

Kan kun fortælle om hvordan jeg har det med Hornbæk! Det er mit andet hjem og jeg syntes det er dybt trist og tragisk at det skal lukke og flytte til Glostrup. Det er mugligt det bliver nyt og fint. Men hvad hjælper det når de ansatte og omgivelserne ikke flytter med! :-(

Det vil vare længe før de nye ansatte får den samme følling med patienterne som dem der er på Hornbæk nu. Der er nok nogen der flytter med. Men mange bor i og omkring Hornbæk. Så det med transporttid vil da nok sætte en stopper for nogen. Og ang. de omgivelser vi har i Hornbæk, så er det den halve del af heleprocensen. Den er jeg ret overbevist om vi ikke får i Glostrup.

Der bliver så nævnt at vi er nærmere de "kloge" men hvad er der galt med en bustur fra Hornbæk til Rigshospitalet!? Det er et afbræk i hverdagen en køretur, noget andet for dem der har været indlagt længe. For selvfølgelig vil man helst være hjemme når man har været i et hospitalmiljø længe. Og netop det med hospitalsmiljø vil komme endnu tættere på, når Glostrup bliver en realitet.

Så jeg føler med dig og dem der er vandt til Viborg. I har sikkert den samme følelse! :-(