Robotskelet lader lammede gå igen

nballe
Offline
Joined: 23/05/2008

Blot til Info:
Kilde JP www.jp.dk
*************
En robotagtigt dragt lader folk, der er lammede fra livet og ned, gøre hvad der hidtil var umuligt - stå, gå og tage trapperne.

ReWalk hedder opfindelsen og brugeren bærer et apparat på ryggen, har skinner på benene og styrer ved hjælp af en fjernbetjening i armbåndet. Det skriver BBC News.

Når brugeren læner sig fremad aktiveres nogle sensorer, og de robotagtige ben begynder at gå.

Apparatet efterligner effektivt en krabbes ydre skelet.

At kunne se folk i øjnene
Den tidligere faldskærmssoldat, Radi Kaiof, har været lammet i benene de sidste 20 år.

Han siger til BBC News, at apparatet har ændret hans liv.

"Jeg havde ikke drømt om at komme til at gå igen. Siden jeg blev lammet, har jeg glemt, hvordan det er at gå. Kun når jeg står op, kan jeg føle, hvor høj jeg egentlig er og være på øjenhøjde, når jeg taler med folk," siger han.

ReWalk, der lige nu bliver testet på Tel Aviv's Sheba Hospital, er ingeniøren Amit Goffers opfindelse. Amit Goffer har grundlagt Argo Medical Technologies, som er et lille Israelsk firma, der arbejder med højteknologi.

Ifølge BBC News var det Goffers egen lammelse, som inspirerede ham til at lede efter et alternativ til livet i en kørestol.

En lang række følgevirkninger
Firmaet bag hævder, at apparatet - ved at holde brugere opretstående dagligt og træne lammede lemmer - kan afhjælpe en lang problemer, som ofte opleves, når brugere er bundet til en kørestol.

Kate Parkin, som er genoptræningsleder ved New York Universitetshospital, mener, at ReWalk kan hjælpe brugerne på to måder.

"Fysisk fungerer kroppen helt anderledes, når den er retstående. Det betyder, at man kan træne andre muskler og udnytte lungernes fulde kapacitet. Psykologisk set, lader den lammede leve oprejst og skabe øjenkontakt," siger hun til BBC News.

Tanja Pedersen
Offline
Joined: 08/10/2008
Jeg er vild imporneret.Tænk

Jeg er vild imporneret.Tænk sig at kunne få en mand som kunne komme til at gå igen.Det er helt vild.Hvornår mon man kan købe sådan en?Vi kan næsten ikke vente.

louise
Offline
Joined: 14/09/2008
hvor er den fantastisk!

hvor er den fantastisk! Tænk sig at man ikke længere skal ringe rundt alle steder, man vil færdes for at spørge om bredde på døre og trapper. Tænk at jeg ville kunne give min mand et knus hver dag og vi ville kunne gå tur i skoven...

Hvordan undgår man at hænge? Kan da godt frygte at man hænger i den så knogler og muskler belastes...

PÅvirker den nerverne eller hvordan får den kroppen til at reagerer? Utroligt medierne herhjemme ikke har snakket mere om den. Den vil jo gøre en kæmpe forskel mellem handicappet og normaltgående

Louise

majs
Offline
Joined: 30/08/2008
Det lyder rigtig

Det lyder rigtig spændende
også i mange andre diagnoser

MeSleepy
Offline
Joined: 31/08/2008
Her er et link til deres

Her er et link til deres hjemmeside : http://www.argomedtec.com/

Med en forventet pris på $20.000 må jeg sige jeg er klar til at købe en med det samme man kan.

admin
Offline
Joined: 09/02/2012
Under Nyheder på forsiden

Under Nyheder på forsiden er der et link til en video af vidunderet.